Bioterapii pentru Suflet, Minte si Trup

Solstițiul de Iarnă cu Poveste

Solstițiul de Iarnă cu Poveste

Este și continuă să fie pentru totdeauna. Soarele ne îmbracă zilele vieții cu lumina sa minunată, iar stelele sunt picuri de lumină pe cerul nopții. Se zice că dintotdeauna Ziua și Noaptea se îmbrățișează într-un echilibru continuu și putere mai mare a uneia și mai mică a celeilalte în funcție de anotimp. Când Ziua e mai mare, Noaptea e mai mică și invers, totul în muzica ciclicității anotimpurilor și rotirii sferelor din Univers. E ca un joc și dans sublim al transformării Naturii în toată măreția ei. Solstitii și Echinoptii ca ciclicitate continuă a anotimpurilor și freamatului etern al luminii și întunericului.

Când Ziua e cea mai mică în emisfera nordică apare Ea, Zeiță Mamă, de undeva dintre munții de cleștar, apele cu susur înghețat , campii amorțite, vânturi reci, licuriri de stele fulguinde și unduiri de vise șoptitoare pe întregul Pământ. Ea vine să aducă Soarele, să ii dea puterea eternă, să-l pună în mișcare spre gloria vieții și să-i dea avânt de creștere pentru etapa de germinare. Acesta este momentul sacru al Solstițiului de Iarnă când e ziua cea mai mică și noaptea cea mai mare din an.

Din acest moment, încet, încet, Soarele își reintră pe făgașul sau normal, aducând bucuria în sufletele viețuitoarelor și oamenilor. E începutul iernii, însă și pasul incipient spre momentul Nașterii celui Sfânt, ca simbol al speranței și al unui nou ciclu al anotimpurilor.

Din străvechi timpuri se serba ziua lui Saturn ca Zeu al recoltei și MIthras ca Zeu al Luminii. Miturile învăluie Solstițiul de Iarnă într-un iz de mister din nebănuite vremuri.

E momentul când e bine să credem și să manifestăm bucuria și iubirea, speranța, dăruirea, credința și rugăciunea pentru a domoli forțele antagonice ale Luminii în cele 12 zile de la Crăciun până la Bobotează. Aprinderea buturugilor și dansul în jurul lor e o datină străveche de purificare și regenerare care se păstrează până azi, în multe zone ale țării.

În lume există numeroase construcții antice care au legătură cu Solstițiul de Iarnă și toate ciclurile Naturii.

În România, eternă patrie traco-geto-dacă, vestigiile de la Sarmizegetusa reprezintă locul vechiului Sanctuar de unde strămoșii noștri observau mișcarea și harta stelelor.Există multe mistere nedeslușite ale învățăturilor sacre de pe aceste locuri, ale calendarului astronomic geto-dacic de o mare exactitate, ce dăinuie de milenii. Glasul lor încă ne pătrunde adânc în inimi. Locul are o serie de energii care ne cuprind în diferite momente ale anului. De Solstițiul de Iarnă cântecul sarcedotal și vestal adie prin Natură murmurând din înalturi lumina care se întrepătrunde cu întunericul ascunzisurilor  milenare. E o armonie care se preumblă șiroind printre foioase și conifere trezirea unei națiuni, an de an mai puternică. Aici se întâmplă minunea nașterii și renașterii miturilor Zamolxiene, a erelor fără timp și fără spațiu, într-un cadru etern, tihnic, exact unde Cerul se întâlnește cu Pământul cu ultimele și primele raze de Soare. Exaltarea vine din însăși Mama Natură solară, pură și sublimă, care prin zvâcnirea quintesentei scoate la suprafață simbolistica nemuririi sufletului unei națiuni, prin rădăcinile adânc înfipte și ramurile înălțate înspre cer.

Lumina Soarelui începe să crească și Lupii Sacri treziți deja apară acest spațiu carpato-danubiano-pontic de invadatori. Poveștile se prefigurează cu Zeiță Mamă, care însoțită de Marele Lup Alb, cântă melodia Cerului și Pământului , dansând peste aceste plaiuri de dor ca să le revitalizeze prin puterea solară. Spațiul și timpul capătă alte sensuri cosmogonice fluidizand lumina și întunericul într-o horă a germinării. Copilul Sacru e însăși germenele care vibrează ca simbol al unei noi etape, a unui nou început și a unei noi vieți. Căci vine iarna, iar sub omătul moale se petrece minunea.

Zeiță Mamă zboară diafană peste munți împăduriți și văi, peste ape repezi și lacuri, peste dealuri și câmpii, peste casele satelor și orașe. Iar Lupul Alb anunță chemarea și însuflețirea Oamenilor-Lumină la unirea într-un singur crez, către Adevăr și Iubire, pentru apărarea țării și a noii vieți ce urmează. Vibrația Înaltă pătrunde în inimile tuturor,deschizându-se minunatul Portal al Luminii din timpul Solstițiului de Iarnă.

‘Ieslea’ desăvârșirii neamului e pregătită și din Soare și stele se coboară Lumina peste tot, iar Oamenii , deschizându-și Sufletele, împrăștie din interior spre exterior Raze Curcubeu. Minunea se întâmplă exact în seara de Crăciun, când celestul se îmbină cu teluricul, Copilul Sacru se naște în fiecare dintre noi izvorând ca o bucurie magică.

Solstițiu de Iarnă minunat vă doresc!

Camelia

Cu Salvie, Busuioc și Pelin

Cu Salvie, Busuioc și Pelin

Fotografie de Frank Cone pe Pexels.com

Și dacă ‘A fost o dată ca niciodată’ , Acum Este. Ne reamintim cum suntem pe drum și călătorim într-o curgere continuă, fluidă și strălucitoare.

Este o liniște cu glas de lumină în toți, în Totul Unitar. Iar când Sufletele se unesc în Spiritul Credinței în Înalt, lumina crește în intensitate. Să vedem umbra și întunericul ca o ocazie deosebită de a observa lumina din interior strălucind mai tare .

În acest Post de Crăciun, cu toate evenimentele subtile energetice atât de pe Pământ, cât și din Stele, OM-ul în general caută liniștea interioară. Dar nu căutarea este cea care aduce pace, ci însăși Credința de a se lăsa călăuzit de Divinitatea din Sinele aliniat prin Focul Sacru și Apa Vie.

În credințele populare există multe povești și legende, cuvinte de leac, grairi și borborosiri specifice după fiecare zonă a țării. Toate unesc în ele, intrinsec, o mireasmă cu iz sacru despre cum Natura cu Darurile ei aduce vindecare pentru OM-ul complet. Oamenii simpli laici au descoperit și practică de mii de ani prin intuiția Divină o formă de creație pe care azi o numim materializare. Ei unesc prin cuvinte reverberante rostite ca rugăciune, ca poezie sau cânt energia Darurilor Naturii cu cea a Sufletului Omului mai întâi, apoi cu mintea și trupul.

Om-ul de Azi dacă își lasă inima deschisă, se împuternicește cu Har de vindecare prin ‘limpezime’ la toate nivelurile energetice trupești, mentale și sufletești. Cu cât sunt mai mulți Oameni la un loc care dau sens energiei prin crez, cu atât mișcarea și acțiunea Luminii curăță ‘impuritățile bolnăvicioase’.

Plantele sunt acele Daruri ale Naturii pe care să le considerăm doar ca niște liante între energiile vindecătoare care sălășluiesc peste tot. Activarea lor pentru vindecare vine tot prin cuvinte. Dacă vă gândiți însăși numele plantelor reprezintă niște simboluri activatoare.

Noi, ca neam milenar traco-geto-dac avem în sângele nostru ascunse latent informațiile. Declanșatorul însă este Credinta în Lumina Divină ce curge prin Tot. Nu există boală, căci suntem perfect sănătoși, frumoși, luminoși și bucuroși.

Unele dintre cele mai puternice plante autohtone utilizate pentru o gama variată de tratamente sunt Salvia, Busuiocul și Pelinul.

Tot e Luna plină, acum puteți crește partea creatoare și veți vedea ce beneficii minunate are o baie caldă în care puteți amesteca 100 gr sare, 2-3 linguri de miere cu 6 picături de ulei de smirnă sau tămâie și 1 litru cu decoct din Salvie, Busuioc și Pelin pe care le adăugați în cadă plină cu apa. Puteți crea magia băii rostind pur și simplu cu glas tare ce ingrediente adăugați vizualizand lumina lor binefăcătoare pentru întreaga Ființă cu intenția de armonizare , inclusiv practicând recunoștința prin mulțumire și rugăciune. Se știe și s-a și demonstrat că apa se încarcă cu vibrațiile cuvintelor și își schimbă structura. Să alegem decicuvinte cu încărcătură pozitivă, pline de iubire, recunoștință, armonie, bucurie, abundență și pace.

Puteți să vă conectați la energiile Cerului și Pământului cu intenția de curățare, eliminare, regenerare și reumplere cu lumină in întreaga ființă.Cuvintele voastre sunt viindecatoare de Suflet, Minte și Corp deschizând calea și punând în mișcare reconstruirea benefică cu inima deschisă și plină de credință în Divin.

Palmele voastre au energia necesară a vindecării și aplicarea lor pe diverse zone cu disconfort sau efectuarea unui masaj vă pot aduce o stare de armonie și sănătate.

Vă îmbrățișez cu multă iubire!

Camelia

11:11 Manifestarea Neamului Anses

11:11 Manifestarea Neamului Anses

Și să stăm așa, intelept la cugetat,

Să ne ținem mintea mai calmă și blajină,

De-a vieții haină luptă ne-ncetat,

Să ne ferim cu multă iubire în inimă.

Duhul cel Sfânt ce sparge țărmuri,

E Viu acum neîncetat și-aduce

Roind lumina pe ale vieții drumuri

Care prin toți Oamenii se duce.

E dor de cer și stele împreună,

De prin primordialitate el răsună

Un Tot cu Sinele Dumnezeiesc ,

De Râu și Ram ce iarăși se unesc.

E Om  cu ‘Io’  de la-nceput,

E El ce dintr-Unul s-a născut,

Apoi În Doi s-a prefăcut

Și Trei cu Duh s-a conceput.

Și uite că Lumina toată este,

Un Întuneric aprins  într-o poveste,

Cu iz de 6 ca 3 dublat, de la 2 triunghiuri,

Iar 7 Marele Soare  dintre aceste unghiuri.

Neam de pelasgi și traco-geto-daci

Din a inimii văpaie neîncetat  să vă rugați

Căci azi, voi sunteți ai Luminii Lumii Vraci,

Nemuritori prin crezul ‘ Uniți mereu, căci suntem Frați’.

Și în baladă nu mai moare Moldoveanul,

Ci se ridică din rădăcini, mai treaz, tot Neamul,

Unit în lumina credinței ca altădată,

Ca să se risipească întunericul de-odată.

Fiți treji și bravi cu inima în Sfânta Lumina,

Căci astfel alegem o cale doar senină,

Nu una aprigă  cu durere și încrâncenare,

Că doar Marea Credință aduce azi mult Soare.

Și se-ntalnesc azi a cerului vii sfere

În care pelasgo-traco-geto- dacii să se bucure,

Că Zamolxienii se petrec fericiți pe Pământ,

Trecut-prezent-viitor ca o Lumină jurământ.

Legea din Cer e dintotdeauna pe Pământ,

Pentru ochii ce-aud și privirea ce face legământ!

Și Acum în lumină suntem uniți ca Frați,

Nimeni vreodată n-o să aducă Întuneric în Carpați.

Zamolxienii Clostii cu Pui suntem Noi,

Suntem Unul și Tot și suntem Zei și Daoi,

Sămânța cu rădăcini ce cresc în Lumină,

Să renască aici 7 RA-ZE de credință Divină.

Și vor mulți să smulgă ale țării bogății,

Însă aceștia mor de năprasnice  stihii,

Căci Neamul e Neam și din înalt are seva,

Și oricând , noi ne apărăm orice ‘Deva’.

Noi suntem aici și rămânem  de-a pururea,

Ca Duh Sfânt unit cu Pământul , Marea și Dunărea,

Căci credem în veci în Lumina Divină,

Trăind iubirea de Neam într-o mare Inimă.

Și eoni cosmici peste această glie de-or trece,

Zamolxienii Anses din Grădina Lumii s-or petrece,

Cu bucurie , pace, iubire, unire  și bogăție

Clădind Noua Eră a Luminii ca o feerie.

Vă îmbrățișez cu multă iubire!

Camelia

Ca o Rază

Ca o Rază

Fotografie de Edgar Hernandez pe Pexels.com

Că să vii în perfectă aliniere Divină a Iubirii cu Sufletul Înalt, Mintea și Trupul, luminează ceea ce e firesc să luminezi, gândește ceea ce e firesc să gândești, vorbește ceea ce e firesc să vorbești, observă ceea ce e firesc să observi, simte doar ceea stă în fire să simți, respiră ceea ce e firesc să respiri, miroase ceea ce e firesc să miroși, bea ceea ce e firesc să bei, mănâncă ceea ce e firesc să mănânci, crește ceea ce e firesc să crești, diminuează ceea ce e firesc să diminuezi. Învăpăiază firescul Naturii, curgi peste Tot și în Toate, visează Lumina Pură prin culorile unite, adie ca un RAM de DOR, ca și când CER Însorit este TOT și Pământul împreună cu el inclus, ca o RAZĂ.

Aici, Acum Tu ești TOT și OM-ul este OMenirea RAZĂ din RAZE pe Noul Pământ. E ca un ‘proces gestational cosmic’ în care desprinderea duce la zbor și transformare în interior prin ‘multiplicare fotonică’. Dacă fiecare Om se aliniează cu Sinele Înalt , atunci și Pământul se aliniează cu Sinele său Înalt. OMenire și Pământ sunt aceeași zvâcnire Acum.

Mișcarea este Acum exact spre Sursă , revenind de unde a început Tot și dând sens unui Nou Început, la un alt nivel, cu alt conținut și alte forme de energii prin altă Specie, aceea de Oameni-Lumină. Totul e atemporal și aspatial. Totul e Lumină.

Și vechea Specie Densă doar este aspirată în forma predominată de Conștiință Divină, în care, încet , încet se diluează. Procesul transformațional al Oamenilor-Lumină poate fi susținut prin integrarea zilnică a unor obiceiuri:

-Rostirea de rugăciuni cu Intenția de Armonizare cu Divinul, cu Sursa Creatoare

-Exprimarea Iubirii față de Sine și Semeni

-Eliminarea puzderiei de gânduri care freamătă mintea , cât și a celor negative

-Plimbări prin parcuri sau în Natură prin lumina solară

-Menținerea de stări de liniște, pace interioară, cât și bucurie în prezent

-Consumul de Apă de Izvor cât mai des posibil

-Consumul de cât mai multe salate diverse și plante cu frunze verzi

-Odihnă suplimentară dacă organismul o cere

-Masaj energetic al extremitatilor corpului și terapii alternative diverse pentru deconectarea de stări emoționale dezechilibrate si deblocarea tuturor centrilor energetici ai corpului

-Băi ale întregului corp de preferat cu sare grunjoasă , adăugând și un decoct dintr-o serie de plante utile, la alegere sau combinate precum Angelica, Lemnul Domnului, Busuioc, Salvie, Mușețel, Pelin , Verbină și cateva picături de ulei de tămâie, smirnă sau palo santo.

Vă îmbrățișez cu multă iubire!

Fiți binecuvântați!

Camelia

Zâmbetul Sufletului

Zâmbetul Sufletului

Fotografie de Lindsey Garrett pe Pexels.com

Zi de zi  trăiesc în felul meu. Luminez deloc întâmplător spațiul pe care îl locuiesc pe Mama Pământ, iradiindu-l cu simplitatea dăruirii, fără sforțare. Și e minunat că sunt, că pot și cred în ceea ce construiesc, lăsându-mi imaginația să picteze vise și să le dea viață. Ador să respir viața și să mă bucur.

Ca fiecare dintre voi îmi aud iubirea inimii, îmi infirip aripile credinței, îmi luminez zâmbetul de pe chip.Și îmi simt dulcele râs care îmi face corpul să se energizeze printr-o vibrație benefică. Așa mă umplu de frumosul din mine pe care îl dăruiesc cu un zgomot de fericire către Tot și Toate.

Nu știu câți dintre voi v-ați întrebat ce înseamnă de fapt Zâmbetul vostru. V-ați surprins cât de frumoși sunteți când zâmbiți? Ați urmărit cât de radiosi sunt toți Oamenii când zâmbesc?

Cuvântul ‘Zâmbet’ vine din străvechi timpuri ca și origine din cuvântul latin ‘risus’ care tradus înseamnă surâs, ras, zâmbet.

Un Zâmbet reprezintă o expresie a fetei cu colțul buzelor ridicate, cu dintîi vizibili fiind determinat de o mișcare a mușchilor zigomatici înspre urechi. Poate de aici și expresia pur românească ‘ cu gura până la urechi’.

Ca și stare emoțională reprezintă o atitudine pozitivă, o stare de spirit veselă, plină de bucurie.

Fundamentul Zambetului stă în fericirea interioară pe care o descoperă fiecare dintre noi. Și e atât de simplu să vă dați voie să simțiți ceea ce vă face să zâmbiți: împăcarea cu voi înșivă, acceptarea că imperfecțiunile voastre minunate au rostul lor, că tot ce aveți e suficient să mergeți pe drumul vostru lin, să vă lăsați liberă imaginația firii Divine din voi, să nu alergați și să vă împiedicați sau să obosiți, ci să pășiți calm spre materializarea viselor și realizarea scopului Sufletelor voastre.

Când primești ca Om Darul Scânteii Divine la naștere, el vine la pachet cu Fericirea Eternă și Pură. Gândiți-vă că toți copiii sunt veseli și fericiți, viața îi schimbă pe parcurs ce cresc si ajung la maturitate. Putem reveni oare la această puritate ca să fim și ca adulți senini și zâmbitori? Eu cred că Da.

Cum?

Nu există vreo carte cu teorie care să ne învețe cum să existăm prin noi înșine și să ne fim atât de suficienți, încât să simțim fericire și să zâmbim mereu. Totul vine așa, simplu, ca un flux lin de lumină într-un prezent continuu, care se scurge încet prin noi și e bine să-l lăsăm liber, fără a ne împotrivi. Să lăsăm la o parte îngrijorările inutile și stările emoționale negative reieșite din așteptări și din proiecții în viitor. Ne păstrăm doar în prezent, conștienți de ceea ce facem și suntem acum, printr-o continuă credință și încredere în energia noastră Divină. Căci dacă suntem energie, nimic nu se poate distruge, ci doar se transformă, trecând prin stări diverse de condensare a luminii.

Dacă simțiți că nu vă puteți deconecta de la stările negative, priviți un copil în inocența fericirii sale, priviți Cerul si Astrii, priviți Natura înconjurătoare cu iarba, copacii, florile, animalele, păsările, insectele, apele și toate frumusețile elementelor sale. Respiratile în voi, integrați-le în voi ca imagini ale fericirii, iubirii de frumos și bucuriei vieții. Apoi zâmbiți, zâmbiți, zâmbiți! Sunteți minunați când aveți fericirea pe chip!

Și gândiți-vă cum arată ochii unui Om care zâmbește. Priviți-vă pe voi în oglindă la propriu. Vedeți cum radiați lumină, iubire, fericire și armonie. Priviți în ochii celor care zâmbesc din jurul vostru! Ochii sunt expresia Sufletelor, iar înainte cu câteva fracțiuni de secundă să apară pe chipuri zâmbetul, în ochi apare acea lumină a unei fericiri extraordinare. Acolo e secretul, în acea zvâcnire care se revarsă din interior spre exterior.

Acea străfulgerare luminoasă din ochi este un Portal indestructibil care se deschide prin inimă. Acolo se petrece transformarea cuantică a Omului -Lumină care se trezește pe Noul Pamant. Zâmbetul fiind doar semnalul vizibil.Și Flama Scânteii Divine țâșnește prin ochi și materializează vise și lumi inimaginabile, pline de trăire și iubire.

E atât de minunat acest Zâmbet al Sufletului! Nu-i așa? Simțiți-l prezent Acum în voi!

Vă îmbrățișez cu multă iubire!

Camelia

Scutul Cuantic al Luminii în ACUM

Scutul Cuantic al Luminii în ACUM

Într-un val luminos Sferele Cosmice se învârt necontenit , se preling din exterior spre interior, apoi și invers. Se expandează și se contractă călătorind în pulsații cosmogonice. Totul e într-o stare de agregări și dezagregari continue, întunericul cuibarind germinarea luminii care țâșnește din geometrii nemaivăzute. Se preling străluciri diafane reci și calde, explodează prea-multuri abisale. Cresc lumini și se nasc materii de tot felul. Se învârt răsuflari cosmice ne-create, devenind apoi creație neoprită din zbor, până se propulsează în spirale mișcătoare.

Totul e nemăsurat și neliniar zornaid ecouri care se amestecă ca o simfonie împlinită prin Tot. Bucăți de materie tranzitează eterul roindu-se până la sfericitate. Un dute-vino nefluid și fluid în același timp rezonează în pulsații. Apoi răsuflarea flux se duce în reflux găsind un punct  de echilibru. Așa ecourile se opresc ciocnindu-se într-o armonie de culori ale unei melodii Divine.

Susurul creat și necreat se aliniază în Sine cu înăuntru și în-afară creînd un coridor. Acest coridor e ‘ coloana cosmogonică’ galactică care se recrează ca un pasaj de trecere. Totul e ca o strălucire care deschide o cale dintr-un punct imens.

E un Soare Inimaginabil dansând cu un ritm de realiniere cu alți Sori creați ce gravitează prin Tot până la infinit. Sar scântei ce se propagă în depărtări nebănuite. Pământul vibrează învăluit suav de miliarde de fotoni ce crează Noua Lume.

Miliarde de zboruri se preling în înscanteieri de vis. Suspinul de revitalizare a Centrului Inimii Planetei Pământ se aude până în Marele Soare, pe tot culoarul Sorilor. Sufletele Omenirii își unesc fluxurile cu Fotonii Primordiali și renasc prin contopirea Luminii cu Inimile. Zborurile Iubirii descătușate din adormire țâșnesc Scutul Cuantic al Luminii de 26000 de ani în Acum.

Și Tot ce era și va fi este doar ACUM într-o Lumină Primordială Divină sosită special, astfel încât TOT să renască cu bucurie într-o altă Spirală a Evoluției.

Și așa , Acum, Noua Lume există deja, fascinantă, luminoasă, plină de iubire și armonie Divină infinită.

Vă îmbrățișez cu multă iubire!

Camelia

Avem timp…

Avem timp…

Fotografie de Tara Winstead pe Pexels.com

Tot ceea ce facem ACUM și AICI este să avem CREDINȚA și IUBIREA că SCÂNTEIA DIVINĂ din Noi este un impuls cuantic organic prin care ne creem TIMP să fim prezenți în Noi înșine aliniați la SINELE ÎNALT.

Portalurile astrelor chiar ne dau ACUM DISPENSELE DIVINE prin CHEILE LUMINII spre propriile CĂLĂTORII EXTRASENZORIALE de reactualizare a SINELUI conform unei MANDALE a TRANSCENDENȚEI spre ARMONIE INFINITĂ dacă ne învățăm LECȚIILE.

Cele mai frumoase ‘CUVINTE VII’ le regăsesc propice acum în ceea ce ne transmite Octavian Paler.

‘Avem timp pentru toate.
Să dormim, să alergăm în dreapta şi-n stânga,
să regretăm c-am greşit şi să greşim din nou,
sa-i judecam pe alţii şi să ne absolvim pe noi înşine,
avem timp să citim şi să scriem,
să corectăm ce-am scris, să regretăm ce-am scris,
avem timp să facem proiecte şi să nu le respectăm,
avem timp să ne facem iluzii şi să răscolim prin cenuşa lor mai tarziu.
Avem timp pentru ambiţii şi boli,
să învinovăţim destinul şi amănuntele,
avem timp să privim norii, reclamele sau un accident oarecare,
avem timp să ne-alungăm întrebările, să amânăm răspunsurile,
avem timp să sfărâmăm un vis şi să-l reinventăm,
avem timp să ne facem prieteni, să-i pierdem,
avem timp să primim lecţii şi să le uităm dupa-aceea,
avem timp să primim daruri şi să nu le-nţelegem.
Avem timp pentru toate.
Nu e timp doar pentru puţină tandreţe.
Când să facem şi asta – murim.
Am învăţat unele lucruri în viaţă pe care vi le împărtăşesc şi vouă!!
Am învăţat că nu poţi face pe cineva să te iubească
tot ce poţi face este să fii o persoană iubită.
Restul.. depinde de ceilalţi.
Am învăţat că oricât mi-ar păsa mie
altora s-ar putea să nu le pese.
Am învăţat că durează ani să câştigi încredere
şi că doar în câteva secunde poţi să o pierzi.
Am învăţat că nu contează CE ai în viaţă
ci PE CINE ai.
Am învăţat că te descurci şi ţi-e de folos farmecul cca. 15 minute
după aceea, însă, ar fi bine să ştii ceva.
Am învăţat că nu trebuie să te compari cu ceea ce pot alţii mai bine să facă
ci cu ceea ce poţi tu să faci.
Am învăţat că nu contează ce li se întâmplă oamenilor
ci contează ceea ce pot eu să fac pentru a rezolva.
Am învăţat că oricum ai tăia
orice lucru are două feţe.
Am învăţat că trebuie să te desparţi de cei dragi cu cuvinte calde
s-ar putea să fie ultima oară când ii vezi.
Am învăţat că poţi continua încă mult timp
după ce ai spus că nu mai poţi.
Am învăţat că EROI sunt cei care fac ce trebuie, când trebuie
indiferent de consecinţe.
Am învăţat că sunt oameni care te iubesc
dar nu ştiu s-o arate.
Am învăţat că atunci când sunt supărat am dreptul să fiu supărat
dar nu am dreptul să fiu şi rău.
Am învăţat că prietenia adevărată continuă să existe chiar şi la distanţă
iar asta este valabil şi pentru iubirea adevărată.
Am învăţat că, dacă cineva nu te iubeşte cum ai vrea tu
nu înseamnă că nu te iubeşte din tot sufletul.
Am învăţat că indiferent cât de bun iţi este un prieten
oricum te va răni din când în când,
iar tu trebuie să-l ierţi pentru asta.
Am învăţat că nu este întotdeauna de ajuns să fii iertat de alţii
cateodată trebuie să înveţi să te ierţi pe tine însuţi.
Am învăţat că indiferent cât de mult suferi,
lumea nu se va opri în loc pentru durerea ta.
Am învăţat că trecutul şi circumstanţele ţi-ar putea influenţa personalitatea
dar că TU eşti responsabil pentru ceea ce devii.
Am învăţat că, dacă doi oameni se ceartă, nu înseamnă că nu se iubesc
şi nici faptul că nu se ceartă nu dovedeşte că se iubesc.
Am învăţat că uneori trebuie să pui persoana pe primul loc
şi nu faptele sale.
Am învăţat că doi oameni pot privi acelaşi lucru
şi pot vedea ceva total diferit.
Am învăţat că indiferent de consecinţe
cei care sunt cinstiţi cu ei înşişi ajung mai departe în viaţă.
Am învăţat că viaţa îţi poate fi schimbată în câteva ore
de către oameni care nici nu te cunosc.
Am învăţat că şi atunci când crezi că nu mai ai nimic de dat
când te strigă un prieten vei găsi puterea de a-l ajuta.
Am învăţat ca scrisul ca şi vorbitul
poate linişti durerile sufleteşti.
Am învăţat că oamenii la care ţii cel mai mult
îţi sunt luaţi prea repede..
Am învăţat că este prea greu să-ţi dai seama
unde să tragi linie între a fi amabil, a nu răni oamenii şi a-ţi susţine părerile.
Am învăţat să iubesc
ca să pot să fiu iubit.’

Vă îmbrățișez cu multă iubire!

Camelia

Dacă dragoste e….

Dacă dragoste e….

Fotografie de Daianne Gomes pe Pexels.com

Și uite că a sosit Echinoptiul de Toamnă. Ce poate fi mai frumos decât acest amestec de culori autumnale care te îndeamnă să visezi, să te scalzi printre sensurile sublime ale Mamei Natură care este într-o tranformare senzațională.

Și cred că e cel mai potrivit  moment să vă amintesc cuvintele minunate :’ Dacă Dragoste nu e, nimic nu e.'(Apostolului Pavel din Epistola către Corintieni 13:4 ).

În acest peisaj unic al Toamnei zbori ușor, fluid, pe cărările dintre Pământ și Cer într-un ritm senzorial al Sufletului îmbinat cu Lumina.

Descoperi prin toate simțurile tale expandate căldura, umiditatea, mirosul de frunze și licoarea eterică prin care trăieșți în Om-ul din ține care se autoemana spre Divinul din Sine.

Tresari cu fiecare licărire de vis luminic și parcurgi spații nediluate din Lumea Ta. Descoperi continuu o fericire plină de zvacnet și zâmbeșți. De ce? Pentru că ai în ține ceva unic, nedesfăsurat încă până la infinit: dragostea din Sine care cântă cu putere licăriri de fotoni spiralați. Te îmbini și combini Tu cu Ține în Tot și prin Tot. E un Spațiu Sacru care dintr-un punct vibrant ajunge încet, încet , încet să se reparcurgă strălucind. Și uite că te îndrăgosteșți de lumina frunzelor care șoptesc ce știe Cerul cu Soarele, Luna și Stelele ,toate Galaxiile sale, dar și Pământul cu toate comorile și creaturile sale din Natură, inclusiv Oamenii.

Nu ieși nicăieri de Aici și Acum pentru că eșți înăuntru și în afară concomitent vibrând splendoarea Dragostei de Sine prin creația Spațiului tău Sacru. Și simți Dragostea ca o trăire luminoasă și o emani prin însăși unda fericirii libertății că eșți.

Și din această Fericire Sacră începi să te multiplici la infinit prin toate cele șapte culori ale spectrului luminii. Vibrezi note muzicale simfonicecare se preling prin culori cu zâmbet. Tasnesti în expandarea unei treimi triunghiulare din ține și se produce Miracolul primului Univers al Toamnei. Și dacă Dragostea e pentru Creație cu Lumină, atunci alchimizezi TOT , Cerul și Pământul, astfel încât TOT e în TOT creaind SFERA fluidă a inseparabilului Luminii din Sinele Înalt.

Și Echinoptiul de Toamna îți crește la infinit Dragostea de ‘ Eu Sunt’, ‘Tu eșți’…’ Noi suntem’…ca niște unduiri suave de frunze în triangulatii și sfericitati ale Creației cu Lumină.Și te emani ca Ființă-OM lăsând să curgă tranformarea regenerativă a Toamnei și apoi a Iernii în ține și prin ține, astfel încât Primavara să lași să germineze în Ține și să crească acel Copil Inocent plin de fericirea că a descoperit Alchimia Vieții plină de Dragostea Creației cu Lumina.

Și pentru că e Toamnă propun un RITUAL STRĂMOȘESC GETO-DACIC pentru Suflet, Minte, Corp.

Conectează-te la Lumina Naturii și inspir-o prin toți porii în plimbări scurte în parc de măcar 20-30 min zilnic în cursul zilei, de preferat dimineața.Lasă-ți Sufletul să se simtă doar Lumina și atât, așa absorbind informația pulsatilă și emanând apoi prin respirație bucuria și iubirea din ține, Ființă-OM. Oricând ridică privirea către Cer și fii liber să îți propagi lumina în tot Universul cu dragoste pentru Tot și Toate.

Lasă-te purtat într-o admirație a Naturii , vizualizeaz-o , simte-o și confundă-te cu ea prin toate vibrațiile tale. Fii admirativ, contemplativ și observator al frumuseții în cele mai mici detalii. Ia o frunză sau o floare și admir-o prin toată Ființă Ta. Imaginează-ți că eșți acea frunză sau floare și încearcă să vezi ce simți.

Desenează dacă ai acest hobby, dacă nu, fotografiază Natura cu cele mai fermecătoare amănunte ale sale. Admiră, fii uimit și bucură-te de splendoarea ei. Zâmbește și râzi cu poftă cu oamenii cu care te întâlneșți în fiecare zi păstrându-ți voioșia și un ritm vesel propriu si plin de dragoste.

Bea cât de des, zilnic ceai de fructe de măceșe în toate lunile cu ‘R’ care ajută foarte mult la creșterea imunității. Îmbină-l cu 1 linguriță de miere de albine.

Consumă dimineață pe stomacul gol propoplis ras cu miere de albine.

La micul dejun consumă cât de des în porții mici nuci cu afine/coacaze și miere de albine.

Îmbăiază-te măcar o dată pe săptămâna cu un elixir magic cu ceai din Angelică, Mușețel și Salvie amestecat cu câteva picături de ulei esențial de scorțișoară și trandafiri într-o lingură de miere. Bineînțeles nu uita de sarea grunjoasă pe care o poți adaugă din belșug în cadă cu apă.

Masează-ți zilnic, dimineata si seara, fiecare deget de la mâini și picioare, cât și capul.

Roagă-te sau măcar spune un simplu ‘Mulțumesc’ din toată inima cu dragoste, trăire prin iubire și credință că eșți perfect sănătos, luminos, bucuros , plin de iubire și armonie infinită.

Vă îmbrățișez cu multă iubire!

Camelia

Când va fi să fi fost ACUM- DIVINUL-TOT

Când va fi să fi fost ACUM- DIVINUL-TOT

Când va fi să fi fost  ACUM, ‘Eu sunt’, ‘Tu ești’, ‘El este’, ‘Ea este’, ‘Noi suntem’, ‘Voi sunteți’, ‘Ei sunt’….devine TOT . Așa FLUIDITATEA-TOT se descoperă desculță pe pământ acum, dezgolită  ce percepea din ‘mâine’ că azi e altceva…

Culege străluciri de lumină în fiecare secundă în care respiră. Apoi expiră experiențe de freamăt așa cum vin ele, curgând plasmatic.

Trăiește în Om-ul înfiripat din TOT ce este posibil spre nesfârșit să fie, să existe, să suspine și să readucă secunda la infinit fără să cadă sau să se înaripeze în iluzii.

Golește întunericul cu Lumina prin nașterea bucuriei iubirii de viață din Inima-Om.

Și doarme în vibrația unei fericiri pentru care singurul posibil este Lumina dincolo de umbra călătoare.

Când se trezește,deja este reprezentată de miliarde de stele și sori zvarcoliti prin TOT…unde se dezmiardă și întunericul ca parte din echilibru.

Și între un inspir și un expir deja se suspendă ceva: Liniștea de neliniaritate și nedirectionalitate a bucuriei nemărginite din Sinele Superior sincronizat.

Iar de suspină apoi, îi crește pulsația și cu grație aerul se dilată în zborul după calm.

Și se propagă din ne-ființă și prea-simțire spre întuneric ca să exclame Lumina în infinite căi de reîntrupare în Om-ul TOT.

Și capătă formă condensată din picuri de Lumină , apoi face umbră pe pământ. Și așa ‘Eu sunt’, ‘Tu ești’, ‘El este’, ‘Ea este’, ‘Noi suntem’, ‘Voi sunteți’, ‘Ei sunt’…devine Prea-TOT ca peste tot și nicăieri, ca legământ cosmogonic.

Se îngemănează ne-TOT cu TOT într-o sfericitate difuză care durează până când-oricând-necând , ce se împlasmuieste într-o concentrare luminică , din care re- începe DIVINUL TOT să crească prin primii LUMINO-Oameni TOT.

Vă îmbrățișez cu multă iubire!

Camelia

Sufletul curat

Sufletul curat

Uită-te ce frumos e Soarele care apune! Dar dacă apusul este o dispariție a Soarelui de aici, oare El dispare complet?Oare nu cumva reapare în altă parte lumina sa minunată? Un apus e curgerea fluidă a luminii dincolo de orizont, infiltrandu-se înspre întunericul din necuprins, umplând ca un răsărit magic cu zvâcnirea luminii o parte nevăzută.

Cică un Om îl întreabă pe un bătrân:’ Umblu pe la bătrâni și îmi spun despre mântuirea sufletului meu și nimic nu pricep din cuvintele lor. Ce să fac? Oare să nu mai merg să întreb , de vreme ce nu fac nimic și sunt cu totul în necurătenie?’

Iar bătrânul avea două vase goale, îl privește și îi spune:’Mergi de adu un vas din acelea și toarnă untdelemn și clatinnandu-l, varsă-l și pune-l la loc.’ Dacă ce a făcut așa , de două ori, i-a zis:’Adu-le acum pe amandoua și vezi care este mai curat’. Omul i-a răspuns:’Mai curat este cel în care am turnat untdelemn.’ Apoi bătrânul continuă:’ Așa este și Sufletul. Chiar dacă nu va reține nimic din cele ce întreabă, tot mai mult se curăteste decât cel care nu întreabă nimic.’

Va îmbrățișez cu multă iubire!

Camelia

Vis cu un Nou Pământ

Vis cu un Nou Pământ

Când dormi, nu ești treaz. Visezi, dar nu mai știi ce, chiar dacă vezi.

Acum ești treaz și visezi vis în vis cu ochii deschiși trăind.

În oricare dimensiune a versiunilor tale exiști, te incluzi în multi-dimensionalitatea Visului cel Mare al Tuturor de pe Pământ. Simți și înțelegi conectat cu Tine din Tine fiind prin Conștiința Înaltului ‘Acasă’ oriunde.

Aici este Esența nediluarii tale,  a cuprinderii necuprinsului din Tine cu Totul.

Așa se naște o cascadă de vise, care reunite într-un spațiu comun, transcende născând un mare Univers Divin în continuă fluiditate.

Și Totul e plin cu informațiile luminii apărute din plăsmuirea Iubirii de Vis cu un Nou Pământ.

Vă îmbratisez cu multa iubire!

Camelia

‘Botanica Poporană Română’-Conectarea la esența vindecătoare prin Tradițiile Neamului și Trezirea în Lumină prin Crez

Botanica Poporană Română’ – Conectarea la esența vindecătoare prin Tradițiile Neamului și Trezirea în Lumină prin Crez

Reînvierea Egregorului unui neam și a luminii Sufletelor din oricare linie temporală se face prin conștientizarea ‘ Cine suntem Toți la un loc de la Origini’, reamintirea, învățatea, rememorarea, reînnoirea și transmiterea din generație în generație a crezului Divin: ”Totul este Unu și Unu este Tot pururea”, așa cum trăiau adânc în Suflete strămoșii noștri.

Altfel ignoranța și neconectarea la Sursă prin credință naște Monștri cu pusee de Ego, crâmpee de cunoștințe și discursuri manipulatoare care îi depărtează pe Oameni de Adevărul Unic.

Teodor T. Burada are o mențiune deosebită pe coperta cărții ‘ Botanica Poporană Română’ editată prin susținerea Aurei Brădățan ,după cercetările de o viață a lui Simion Florea Marian, academician și preot-cărturar:

“…tu ai înțeles că geniul poporului este mai mare și mai puternic decât orice geniu individual, de aceea ți-ai dat osteneala de a dezgropa și de a aduce la lumină toate comorile ascunse în mintea poporului român.’

Iar Nicolae Iorga, cu referire directă asupra operei lui Simion Florea, afirmă:

”Astăzi nu se poate încerca pătrunderea științifică în sufletul acestui neam fără întrebuințarea integrală a trebuincioaselor cărți pe care le-a pregătit harnicul și modestul cleric.’’

Când am scris cartea ’ApiHerbal Dacica -Ritualuri pentru suflet, minte și corp cu miere și ierburi străvechi ‘ https://edituraquarto.ro/product/apiherbal-dacica/ am făcut ca o călătorie cuantică  prin care  am stat de vorbă parcă cu acest Suflet Luminat al veacurilor- Simion Florea Marian, căruia îi mulțumesc din tot Sufletul azi, peste timp pentru ce am reînvățat.

Mi-am amintit cât de frumoși și luminoși suntem noi toți, Românii-Traco-Geto-Daci din eonii de lumină. M-am trezit și m-am rugat să ne trezim TOȚI prin Sufletele pline de Iubire de Neam. Intenția din spatele poveștilor lui Simion Florea despre plante, tradiții și obiceiuri autohtone de a ne trezi și  percepe cu sufletele Lumina Creației, se întâmplă ca un Miracol. Acolo găsim ce nu mai știm și multe dintre răspunsurile pe care le căutăm azi, acum, aici, ca să reinvațăm esența noastră milenară.

Am ajuns în Lumina Călăuzitoare a Esenței Neamului nostru, alături de El, un Ghid Luminos Divin, apoi  alături de Mama și Bunica, Femei cu zvacniri laice tămăduitoare, reprezentanțe ale neamului nostru românesc.

Deprafuirea peste milenii a Crezului strămoșesc că ‘ Sufletul se vindecă primul, apoi Mintea și Trupul’ n-am făcut-o singură, ci întrând prin Acordul Divin primit prin rugaciune în Hora Luminii cu toți strămoșii neamului, de când e lumea pe aceste pământuri magice, pe care Ceriul se unește cu Pământul și aduce vindecarea, transformarea și regenerarea alchimică infinită.

Împreună cu ei toți,strămoșii ascensionati în lumină  prin crezul puternic in Divin, m-am întâlnit cu Adevărul din mine și din noi Toți pe care l-am uitat: Natura este parte din Om, iar Omul parte din Natură.

Cartea cu zeci de plante și tradiții și obiceiuri laice tămăduitoare culese din satele tradiționale românești,  ‘ Botanică Poporană Română’ editată după cercetările de o viață a lui Simion Florea Marian,  are în ea inserată intenția de reaprindere a Luminii Egregorului nostru că Neam.Conectați-vă la această Carte a Vieții Nemuritoare a Neamului și treziți-vă și străluciți!

Scânteia Creației Divine este în inimile noastre, ca o Intuițiecare se poate păstra ca un Foc Viu doar prin Iubire. Totul este o creație – de la ape, plante, copaci, animale până la Oameni inclusiv, chiar absolut tot, tot ce ne înconjoară pe Pământ și în Cer.

Vindecarea și regenerarea continuă, infinită, sub orice formă, vin prin conectarea la Sursa Creației, descaturarea ei, intenția de înscânteiere cu lumină și transmiterea vibrației iubirii pure. Iar gândul prinde viață prin dorința asiduă și așternerea cuvântului ca o energie dincolo de timp și spațiu, în Inima inimii Luminii într-o mișcare spiralată  de zbor, ca o pulsație de renaștere sub orice formă dorită din lumina în materie sau orice forme infinit variate de energie.

Ca Româncă în Suflet și Simțiri vă transmit un mesaj.

Întoarceți-va Sufletele ACASĂ, la voi în inimi și străluciți, străluciți, străluciți!

Doar Iubirea ne menține Uniunea Sacră cu Sursa Creației, transformarea infinită prin accesarea informațiilor Luminii, vindecarea ca remodelare a materiei.

Crezul nostru din străbuni e integral viu în fiecare dintre Noi toți, nu are crâmpee în fiecare în parte și nu are secrete, ci trăiește în liniștea Sufletelor noastre.

E ca o reverberație a Luminii pe care o descoperim treptat, cu cât ne lăsăm mai liberi să ne simțim în noi  cât mai centrați și să curgem lumina ca o apă nestăvilită necontenit din interior spre exterior prin Inima inimii Luminii.

Reamintiți-vă ‘ Cine suntem Toți’ și treziți-vă Crezul Luminii Nemuririi Neamului. Vindecarea e în Noi, căci Totul este Unu și Unu este Tot.

Vă îmbrățișez cu multă iubire!

Camelia

IUBIRE iluminata-Eckhart Tolle

IUBIRE iluminată-Eckhart Tolle

”Iubirea este o stare a Ființei. Iubirea nu se află în afară, ci în adâncul vostru. Nu o puteți pierde și nu vă poate părăși. Nu depinde de vreun alt corp , de vreo formă exterioară.

În liniștea prezenței în acum vă puteți simți propria realitate atemporală și fără formă, ca viață nemanifestată care vă animă forma fizică. Apoi puteți simți aceeași viață în adâncul fiecărui om și al fiecărei ființe. Priviți dincolo de valul formei și separării.Acest lucru este realizarea unității.

Acest lucru este Iubirea.

Iubirea nu poate înflori decât dacă sunteți permanent liber de identificarea cu mintea, iar prezența voastră este suficient de intensă încât să se fi dizolvat corpul-durere sau puteți rămâne prezent ca observator.

Când aveți o relație cu propria persoană vă impărtiti deja în două:’ Eu’ și ‘ Eu însumi’, adică subiect și obiect. Această dualitate creată de minte este cauza fundamentală a problemelor și conflictelor din viață voastră.

În starea de iluminare ‘ Eu’ și ‘ Eu însumi’ (Sinele) devin una . Nu vă mai plangeti de milă, nu va urați, nu va învinuiți….

Ruptura cauzată de conștiința autoreflexiva e vindecată și blestemul ei este înlăturat. Nu mai există nici un Sine pe care trebuie să îl apărați și protejați.

Când atingeți iluminarea, o singură relație nu mai există: cea cu propria persoană.

Odată ce ați renunțat la ea, toate celelalte relații vor fi relații de Iubire.’’

Puterea Prezentului- Eckhart Tolle

Fotografie de Rahul Pandit pe Pexels.com

Când visezi un întreg Univers

Când visezi un întreg Univers

Fotografie de Pixabay pe Pexels.com

Tu esti Visatorul, Creatorul si Protagonistul propriei vieti! Sa-ti amintesti acest lucru in fiecare secunda a vietii! Legea ta este un concept de unificare a ceea ce reprezinti necreat inca, creat si in transformare continua. Tu contii cheia si inchzi si deschizi portaluri ale subconstientului folosind toate elementele creatiei divine, caci Divinul te iubeste si existi prin El , dupa chipul si asemanarea Sa.

Cand zbori prin vise, vezi simti, cuprinzi energia spatiilor pline, dar si a celor goale fara reverberatii, reintregindu-ti Unul propriu prin alinierea cu Sinele Divin.Acolo esti o adiere fluida a Luminii care are un dute-vino material si imaterial concomitent.

Imi amintesc ca citisem undeva ca melodia Yesterday a formatiei Beatles a fost auzita prin vis de Paul MacCartney. Poate ca este ceva din muzica Sferelor, adica a spatiilor in care a patruns.

Din cate imi mai amintesc , inventatorul Thomas Edison avea un mod de a intra in lumea viselor care ii dadea acces spre diverse inventii. El se aseza pe un scaun cu cateva bile in mana , intra in starea de somn , iar cand mainile se relaxau, bilele cadeau cu zgomot si se trezea. In acel moment uimitor este ca gasea sau stia solutia pentru cercetarile pe care le facea.

In istoria omenirii se stie ca multi oameni de stiinta ani la rand prin incercari si munca, nu reusesc sa gaseasca solutii pentru diverse cercetari. Totusi cei care incep la un moment dat sa nu mai caute solutii, ci doar sa trimita intrebari catre subconstient si catre Universul propriu, lasand procesul de gandire in repaos, mai ales in timpul somnului, gasesc miraculos raspunsuri.

Aceste informatii vin catre acesti oameni de stiinta prin deschiderea unor’ portaluri ale Luminii’ din subconstient catre intregul Divin , fiind solutii viabile si pertinente pentru evolutia omenirii.Multe sunt revelatii si miracole care se intampla pentru omenire. Ce sta la baza este insasi transcenderea peste lumea materiala, prin eliberare de grosier,cat si credinta de a se lasa fluxul fluid al luminii sa curga prin tot si toate din interior spre exterior. Si ce intelegem: o revarsare si o transformare din stare de constient, in stare de subconstient, de lumina fluida neblocata de restrictiile gandirii limitative.

Oamenii acestia pasionati de stiinta sar peste starea de ignoranta, se autoperfectioneaza permanet, au in ei un suflu de foc al purificarii mentalulului si inteleg ca transcenderea dincolo de gandirea ‘logica’ sau rational e cheia aflarii secretelor Universului si evolutiei spre vibratii inalte.

Intrebarile adresate de catre acesti oameni catre biblioteca Universului, exact ca o rugaciune catre Dumnezeu, gasesc raspunsurile in vise, pe care le si le amintesc in starea constienta apoi.

Oare de ce se intampla asa?

Pentru ca cercetatorii si oamenii de stiinta si orice exploratori pasionati de necunoscut,necreat si neinteles devin din ce in ce mai constienti de natura divina a Universului si de ceea ce reprezinta Omul, ca parte integranta.

Pentru ca toate solutiile si raspunsurile vin oricarui om ca revelatii si minuni cand mintea , adica rationalul este deconectat si neingrijorat de gasirea unor solutii la ‘rece’, prea gandite.

Pentru ca nu creierul uman aduce in sine soltuliile relevatoare si creatoare , ci doar deschide un canal spre acele energii care plutesc fluid , particula si unda a Luminii, lasate liber in calatoria lor spre oriunde si nicaieri, incarcandu-se si descarcandu-se prin tot si toate, ajungand la raspunsuri la intrebarile omeniri.

Pentru ca nimic nu incepe fara sa se transforme, sa se termine intr-un punct, dupa care sa inceapa din nou spre alte orizonturi, omul fiind un vas umplut si revarsat de lumina din intreaga lumina Divina pe care o acceseaza si intelege prin unduiri spiralate. Ca si cand ar intra intr-o biblioteca si ar gasi cartea care ii raspunde la intrebari, asa el evoluand.

Pentru ca accesarea ‘bibliotecii eonilor de informatii ale Luminii’ incepe in lumea materiei 3D de la cunostintele deja accesate si existente in stiinta actuala, inscrise in carti despre orice domenii, dar pentru evolutie, aceasta este doar inceputul spre noi etape. E ca si cand bibliotecile fizice sau virtuale create de oameni pana acum sunt puntcte de inceput pentru o noua evolutie prin accesarea informatiilor din energia luminii divine.

Sa ne amintim ca Aici si Acum accesam lumina Divina care aduce raspunsuri cu solutii miraculoate pentru Tine, Omule Frumos-Visatorul, Creatorul si Protagonistul propriei vieti!

Vă îmbrățișez cu multă iubire!

Camelia

Leucemia-Între lumină și întuneric

Leucemia-Între lumină și întuneric

Fotografie de Jacub Gomez pe Pexels.com

Toți știți și ați citit informații despre Leucemii. Științific acestea sunt determinate de multiplicarea exagerată a globulelor albe numite leucocite. Sunt cărți de specialitate medicală și zeci de mii de informații care explică științific ce înseamnă aceaste afecțiuni.

Cu toții sigur ați auzit sau ați întâlnit oameni care au suferit sau suferă de această afecțiune. Empatizarea din partea celor mai sensibili dintre noi cu acești oameni duce la senzații greu de explicat. Sunt mulți Terapeuți Holistici care s-au întâlnit cu astfel de cazuri și au detectat spectrele energetice debalansate cum se percep și particularitățile lor individuale.

Totuși la nivelul Omului Biologic -ajunse deja în corpul fizic s-au constat câteva semnale de alarmă pe care ar fi bine să le știm sumativ și orientativ: în stadii incipiente dureri articulare, lipsa poftei de mâncare, oboseală multă; instalarea acută  a afecțiunii generează alte semne diverse precum- sângerări ale gingiilor, infecții(gură, amigdale etc), mărirea splinei, a ganglionilor limfatici, discomfort abdominal frecvent, amețeală, slăbiciune permanentă a corpului, pierderi exagerate uneori în greutate s.a.m.d.

Dar să ajungem la Partea de Întuneric care duce la declanșarea acestei afecțiuni. V-ați întrebat vreodată de ce apare orice tip de îmbolnăvire , dar mai ales o formă de Leucemie, care nu e ceva foarte ușor de suportat.

Îmi aduc aminte de un eveniment nu tocmai fericit din viață mea. Eram la spital la terapie intensivă cu mama, bolnavă de cancer și abia operată. În acea incintă mai erau alți bolnavi, însă și un copil. Stând în liniștea suferinței mele și în discuție tăcută cu Divinul am ajuns să percep ce se întâmplă în jurul meu. Mama acelui copil, care era bolnav de leucemie și nu mai avea nici o șansă dată de doctori, era sfârtecată în bucăți de suferință. Copilul o privea și  parcă îi spunea  în gând că o iubește și să nu mai plângă. Am realizat instant că începusem să mă rog pentru acea mama și acel copil, cât și pentru mama mea să fie învăluiți de lumina și iubirea întregului Univers Divin, ca să treacă mai ușor peste această suferință. Deja percepția mea asupra a ceea ce trăiam inițial căpătase brusc o altă viziune decât cea a propriei suferințe.

Revenind acum la interpretarea spirituală a Leucemiilor, din diverse  surse am desprins o gama de mențiuni variate. Întunericul din fiecare dintre noi este acel cumul de trăiri mental-emoționale pe care nu le acceptăm și le negăm sau îngrădim. Acționăm împotriva propriei Făpturi , îngrădind-o să fie complet liberă , frumoasă, cu  voință, credință, iubire și putere nelimitată de trăiri și materializări benefice. Un copil îmbolnăvit de Leucemie este un Suflet care nu acceptă să se confrunte cu ceea ce este ‘urat’ sau de vibrație joasă pe acest Pământ pe care el nu vrea să crească ca Om.  Pentru orice caz de îmbolnăvire cu Leucemie fie  la un copil , fie la un adult, de cele mai multe ori poate fi efortul prea mare de a-i mulțumi pe ceilalți și de a îndeplini așteptările altora,  imposibilitatea de exprimare a iubirii blocată de mediul social sau de familie sau ajungerea la dependență prea mare de sfera materială a vieții înlocuind iubirea de care au nevoie cu banii, dezamăgirile că ajunși într-un anumit punct al vieții nu-și mai pot îndeplini visele pentru că e prea târziu, lipsa de încredere în propriile forțe, pierderea identității de sine, șocul pierderii unei ființe dragi, o furie nebună care perturbă deschiderea inimii spre a iubi și a trăi fericit și multe alte motive ce tin de frica de viitor.

Aș vrea să vă impărtăsesc că acum ceva ani în urmă am fost suspectă de Leucemie, însă la investigații mai amănunțite  un Terapeut specializat în Medicină Chineză mi-a confirmat doar un dezechilibru major al sistemului limfatic și m-a tratat cu plante, masaj reflexogen și acupunctură.

Și până la urmă ce este acest Întuneric care duce la apariția diverselor imbonaviri? Este chiar lipsa ființării în Adevărul adevărat al Sinelului aliniat la Conștiința Înaltă, Îndumnezeită, prin trăiri descătușate, libere ale Sufletului.Cum e vorba aceea: Adevărul este cel care eliberează și aduce Lumina.

Când ajungi să trăiești în Adevăr tot ce se întâmplă în viață este o stare de acceptare, încredere, seninătate, iubire și armonie  care dau Sufletului, Minții și Corpului aripi. E ca o centrare în Ființei Întregi a Omului care știe că el există prin Sine și în Sine are un întreg Univers pe care îl crează și îl conduce după liberul arbitru , El fiind Zeul propriului Cosmos. Acolo se întâmplă transcenderea către o stare elevată a ‘credinței’ , când Omul descoperă că Luminează din interior și e frumos și invincibil, plin de iubire și strălucire care se revarsă din El prin El către tot și toate. Căci Dumnezeu l-a lăsat pe Pământ să fie după chipul și asemănarea Sa, să se manifeste cu blândețe, bunătate, iubire, credință și manifestarea propriilor vise în realitate la infinit.

În cazul în care se ajunge la o afecțiune precum Leucemia există mii de tipuri de propuneri terapeutice holistice și clasice în cărți de specialitate, sfaturi pe cazuri reale pe care s-au încercat diverse metode de remediere. Totuși nimic , absolut nimic nu funcționează, la fel că în cazul oricărui dezechilibru să îmbolnăviri, dacă cel afectat nu își schimbă singur propriile manifestări din viață, să lucreze cu el, să creadă în el și să ajungă poate ‘săpând’ cu multă suferință în adâncurile Sinelui pentru dezgroparea Adevărului și acceptarea lui. Adevărul din ‘Acum-ul ‘ prezenței  este nelimitarea posibilității de a crea și face orice își dorește, neincalcand legile divine. Atât. Acesta este primul pas, altfel nimic nu va avea rezultate favorabile. Deci un Om este Lumină, Iubire și Armonie Divină infinită!

Din cadrul Terapiilor Holistice, echilibrarea energetică a Canalului Spiritual(centrii energetici ai capului și coloanei vertebrale) al celui afectat de Leucemie ar reprezenta un alt pas.

Să ne amintim că Lumina ca energie pătrunde prin toți porii noștri și celulele noastre și curată, elimină și regenerează. De aceea un exercițiu simplu meditativ implicând imaginația și tehnici de respirație simple poate fi foarte bun pentru aducerea conștiinței în starea de ‘Acum’ și metamorfozarea Ființei aflate în stare de dezechilibru și îmbolnăvire.

În ceea ce privește partea de terapie prin masaj și presopunctura poate ajuta foarte bine acupunctura, presopunctura, cât și masajul reflexo-terapeutic.

Specialistul Reflexo-Terapeut Ion Chiruta recomandă pentru Leucemie ceaiul de rădăcina de Obligeană– 1 linguriță cu vârf de rădăcină mărunțită se lasă peste noapte în 250ml de pă rece, dimineață se încălzește și se strecoară.Se ia înainte de mesele principale de 3 ori pe zi câte o ceașcă timp de 15-30 de zile.

Băile cu plante terapeutice de asemenea pot fi extrem de eficiente. În cazul Leucemiei băile cu Cimbru -30 min în fiecare zi cu 5l de apă fiartă cu 100 gr plantă pe 3-4 saptamani.

Compresele calde cu decoct din Coada Calului pe regiunile splinei și a ficatului aplicate zilnic minim 2 ore și repetat 2-3 săptămâni.

La toate acestea se adaugă regimul de viață cu mișcare, aer curat, Soare, regimul alimentar și o stare emoțională și psihică cât mai armonioasă.

Profosul Eugen Giurgiu recomandă Orzul (Hordeum vulgare). Sucul proaspăt obţinut din tulpinile acestei cereale este un remediu de primă mână contra diferitelor forme de leucemii şi cancere. Se pune într o tăviţă de plastic un strat de pământde flori, netratat chimic, cu ogrosime de 2-3 cm, şi se însămânţează seminţe de orz ladistanţe mici, de 1-2 cm. Se pune tăviţa pe pervazul ferestrei şise udă la interval de 2-4 zile. În câteva săptămâni, orzul va damlădiţe. Când acestea ajung la 15-20cm, se recoltează printăiere. Restul se lasă, pentru că vor mai răsări de două-trei ori mlădiţe. Se spală bine, apoi se dau prin măşina de tocat. Tocătura obţinută se pune în storcătorul de fructe şi se obţine sucul. Se administrează în cure de 60 zile, timp în care este bine să se ia 50 ml de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale.

Bibliografie selectiva

Vă îmbrățișez cu multă iubire!

Camelia

Sufletul etern și Mintea în alchimia Vieții Armonioase Divine

Sufletul etern și Mintea în alchimia Vieții Armonioase Divine

Platon spune că ”Sufletul nu poate fi separat de mişcare, el fiind astfel „în drum spre ceva”, iar acel ceva către care el se îndreaptă (şi pentru care are o „pornire lăuntrică”, horme), este adevărul… Zeul însuşi mi-a poruncit să nu trăiesc altfel decat ca iubitor al înţelepciunii, ca necurmat cercetător al sufletului meu şi al celorlalţi. Ar fi din parte-mi ceva într-adevăr groaznic, şi atunci pe drept m-ar putea chema cineva în judecată, fiindcă nu cred în zei, nu mă supun poruncilor divine, fiindcă m-aş fi temut de moarte şi aş fi crezut că sunt înţelept fără să fiu.”

Oricui i se pot dezvălui secrete ale viețîi și simtirilor propii cu înțelesuri care arată propria realitate în care vibrează.

Sunt înformații pe care unii oameni le obțin dincolo de învățarea propriu-zisă, doar prin ridicarea vibrației, experiență proprie și identificarea intuitivă prin relația cu Sferele Înalte. Oamenii cu diverse dezechilibre simt de multe ori care este calea propriei vindecări, dacă își doresc și cred cu adevărat în reabilitarea Ființei Întregi prin Sufletul Divin, întâlnind deloc intampator pe acei oameni de care au nevoie și care ii pot îndruma să-și vadă sau găsească singuri calea vindecării. Nimic nu e întâmplător în viață! Nu-i așa? Miracolele vindecătoare se întâmplă doar prin Grația Divină.

Foarte interesant este că medicii chinezi clasici traduc cuvântul Shen ca ‘Minte’, corespunzând îndeaproape activităților mentale (inclusiv emoțiilor) atribute ale „Minții” din psihologia occidentală. Dicționarul chinezesc – englez din anii 1900 oferă următoarele traduceri posibile pentru cuvântul Shen: „ zeu ; divin; supranatural; misterios; spiritual (nu material); sufletul; mintea; spiritele animale; inspirație; geniu; forța (ca limbaj); expresie’.

Astfel, așa cum reiese traducerea lui Shen pur și simplu ca „Spirit” deosebit de corpul material) a fost influențată de misionarii creștini occidentali din China în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. O perspectivă filozofică creștină ar folosi cuvântul Shen indicând „Spiritul” sau chiar „Dumnezeu” dincolo de ideea de „corp”, reflectând o atitudine dualistă tipic occidentală față de Materie și Spirit, care este total străină de filozofia chineză.

Cuvântul Shen poate avea și sensul de „Spiritual”, prin care medicii chinezi îl folosesc a indică facultățile mentale atribuite Inimii, adică Mintea.Problema nu este pur și simplu semantică, ci are repercusiuni în diagnostic și tratament pentru Suflet, Minte si Trup. Acupunctura si presopunctura occidentală s-a concentrat pe rolul Inimii în fenomenele mentale și spirituale, bazată pe ideea că „Inima adăpostește Spiritul”. Această abordare este mai degrabă parțială si insuficienta, deoarece, pe de o parte, este important rolul Inimii pentru facultățile mentale, gândire și memorie dar, pe de altă parte, este important și rolul celorlalte organe Yin în sfera mental-spirituală. Așa ajungem  la Hun, asociat în medicina antică chineză Ficatului, reprezentând lăcășul Sufletului Etern care întră în corp în primele 3 zile de la nașterea corpului fizic pe Pământ.

Sufletul eteric, Hun, este și sursa a viselor vieții, a viziunii, scopurilor, proiectelor, inspirației, creativității, ideilor. Acest Suflet intrat în corpul omului este descris ca „venirea și trecerea minții (Shen)’. Să nu uităm că meridianul Ficatului se termină în zona capului. Deci oarecum Sufletul în concepția chineză este întreținut într-o anumită stare prin acțiunea Minții. Această înseamnă că se dă Minții cealaltă dimensiune necesară a vieții: adică vise, viziune, scopuri, proiecte, inspirație, creativitate și idei. Fără acestea, Mintea ar fi sterilă iar persoana, adica Omul, ar suferi de depresie. Pe pe de altă parte, Mintea trebuie să restrângă oarecum acțiunea prin „Venirea și plecarea” Sufletului Eteric pentru a-l păstra sub control; de asemenea, trebuie să integreze toate ideile ţâşnind din Sufletul Eteric în psihicul nostru într-o manieră ordonată. Sufletul eteric este ca un „ocean” de idei, vise, proiecte și inspirație și Mintea nu poate face față decât pas cu pas. Dacă Sufletul real scoate prea mult material din el fără suficient control și integrare de către Minte, ne risipim părți din el, comportamentul persoanei devenind oarecum haotic și, în cazuri extreme, maniacal. Această ar fi relația dintre Minte (Shen) și Sufletul eteric (Hun).

Sufletul eteric, numit Hun în chineză, este Mentalul în aspectul Spiritual al Ficatului. Conceptul de suflet eteric este strâns legat de vechea credință chineză în „spirite” și „demoni”. Conform acestor credințe, spiritele și demonii sunt creaturi asemănătoare spiritelor care păstrează aspectul fizic și rătăcesc în lumea spiritelor. Unele sunt bune, iar altele sunt rele. În vremurile Antichității spiritele rele au fost considerate a fi principala cauză a bolii, adică zvârcolirea acelor emanații mentale neordonate. În timp însă acele cauze naturale ale bolii (cum ar fi vremea) au înlocuit această credință, care însă nu a dispărut niciodată cu adevărat nici până în zilele noastre. Caracterul esență pentru Hun conţine radicalul Gui, care înseamnă „spirit” în sensul de mai sus, iar radicalul Yun, pentru „nor”. Combinația acestor două transmite ideea naturii Sufletului eteric: el este ca un „spirit”, dar este Yang și eteric în natură și în esență inofensiv, adică nu este unul dintre acele spirite rele (de unde și prezența radicalului „nor”).

Ficatul ca organ fizic este de tip Yin, adică materie. Sufletul eteric este Mentalul în aspectul Spiritual al Ficatului, netangibil în sens material, de tip Yang în natură și la moarte supraviețuiește trupului curgând înapoi într-o lume subtilă, non-materială de energii. Se spune că Sufletul eteric influențează capacitatea de planificare vieții noastre și găsirea unui sentiment de direcție în viață. O lipsă de direcție în viață și confuzie mentală ar putea fi comparată cu rătăcirea Sufletului Eteric singur în spațiu și timp.

Astfel, dacă ficatul (în special Ficat-Sânge) este înfloritor, Sufletul Eteric este ferm înrădăcinat și ne poate ajuta să ne planificăm viața cu înțelepciune și viziune. Dacă Ficatul-Sânge este slab, Sufletul Eteric nu este înrădăcinat și nu ne poate oferi un sentiment de direcție în viață.

Dacă Ficatul-Sânge sau Ficatul-Yin este foarte slab, uneori, adevăratul Suflet poate chiar să părăsească corpul temporar noaptea în timpul somnului sau chiar înainte de a merge la culcare. Cei care suferă de deficiență severă de Yin pot prezența a senzație de parcă ar pluti în cele câteva momente chiar înainte de a adormi: se spune că această se datorează plutirii” Sufletului Eteric neînrădăcinat în Sânge și Yin. Armonizarea energiilor meridianului Ficatului și sănătatea fizică a sa ca organ este foarte importantă ca să nu rămânem ‘plutitori etern’, ci fizic să exitam într-un corp sănătos și echilibrat.

Dacă sângele ficatului este deficitar, focul agită Sufletul eteric, rezultând în emisii nocturne cu vise.’Acest lucru confirmă faptul că sufletul eteric poate deveni dezrădăcinat noaptea când Sângele său, Yinul, sunt deficitare.O discuție despre natura Sufletului Eteric nu este completă fără a discuta despre sufletul corporal (Po) întrucât cei doi nu sunt decât doi poli ai aceluiaşi fenomen.Sufletul corporal reprezintă un aspect foarte fizic al Sufletul, parte a Sufletului care este indisolubil legat de corp. La moarte, se întoarce pe Pământ.Conceptul chinezesc de „suflet” le include așadar pe ambele Sufletul Eteric și Corporal.

Furia este emoția care este strâns legată de Ficat. „Mânia” ar trebui înțeleasă în sens larg incluzând frustrare, resentimente, mânie reprimată și furie. Furia provoacă stagnarea Qi-ului ficatului, a energiei sale vitalle, mai ales când este reprimat.Mânia care este manifestată determină adesea creșterea Yang-ului ficatului sau focul ficatului.Ca în cazul oricărei alte emoții, relația dintre o emoție și organ este reciproc: o stare de furie provoacă o boala sau dezechilibru hepatic și, invers, o patologie hepatică poate determina o persoană să devină iritabilă.

O patologie hepatică, cum ar fi stagnarea Qi-ului ficatului, poate provoca un ten verzui: obrazul stâng în special reflectă starea ficatului. Se aplică semnificația diagnostică a culorii verde de asemenea, la alte lucruri, cum ar fi o scurgere vaginală: a scurgerile vaginale verzui indică umiditate în Canalul hepatic.

Consumul excesiv de alimente sau ierburi cu un gust acru (de exemplu grapefruit, lămâie) poate afecta Ficatul, Splină și mușchii. Pe de altă parte, gustul acru este benefic pentru Plămâni . Deși gustul acru aparține ficatului ,trebuie remarcat faptul că un gust amar este foarte frecvent în Ficat-Foc și Umed-Căldură în Ficat și Vezica biliară. Aici trebuie să reținem că din cultură Orientală Ayurvedica gustul astringent din plante, legume și fructe, combinate cu terapiile de masaj și presopunctura/acupunctură energetică pot ajută în mod exceptinal, împreună cu o viață armonioasă și plină de gânduri și emoții pozitive la echilibrarea Hun-ului și energiilor meridianului.

Vântul, aerul in miscare, este clima legată de Ficat. Acesta poate fi observată în practică în diverse moduri. Un om care suferă de o dizarmonie hepatică se va plânge adesea fiind grav afectat de vânt (de exemplu o migrenă) și ocazional unii oameni chiar vor raporta ca fiind afectați negativ în mod specific de un vânt de est(este este direcția Lemnului și a Ficatului).

„Ficatul este un reglator, echilibrant și organ de armonizare”Aceasta este o traducere liberă a unei expresii care este greu de tradus și care înseamnă literal „Ficatul este rădăcina opririi extremelor”. Adică Ficatul are o funcție de reglare, de echilibrare( rădăcina opririi extremelor], găzduiește Sufletul eteric. Aceasta înseamnă că ficatul are o activitate importantă de reglare și echilibrare, care este în mare parte derivată din funcția sa de stocare a sângelui și de asigurare a curgere lină a Qi-ului ficatului.

Anatomic se stie că ficatul reglează volumul de sânge necesar organismului în funcție de activitatea fizică. În timpul mișcării și exercițiului, sângele curge către mușchii și tendoanele; în repaus, curge înapoi la ficat. Prin curgerea înapoi în ficat în timpul repausului, Sângele ne ajută să recuperăm energie. În schimb, dacă sângele ficatului este deficitar, o persoană va găși greu de recuperat energia sa prin odihnă. Fluxul lin al energiei Qi a ficatului reglează în final toate mișcările de Qi în fiecare parte a corpului prin miscarea sange-limfă.

În sfârșit, funcția de reglare și echilibrare a Ficatul are un aspect emoțional important. Ficatul, și în special Sufletul Eteric, este responsabil pentru o viață emoțională echilibrată: adică asigurarea că o persoană nu este nici depășită de emoții (cum se întâmplă în o persoană prea „emoțională”) , nici prea indiferentă față de viața (cum se întâmplă la oamenii care sunt decuplați de sentimente).

Pentru a rămâne într-o Viață Armonioasă Divină meditația și rugăciunea ne pot fi baza menținerii Sufletului cu Mintea într-un balans sănătos în vizunea transformării și transcenderii omenirii spre vibrații înalte și transformare a luminii în Suflet, Minte și Trup.

Sursa bibliografica dupa Giovanni Macocia

Va îmbrățișez cu multă iubire!

Camelia

Noaptea când se deschid Cerurile pentru Lumină  

Noaptea când se deschid Cerurile pentru Lumină  

În această noapte este doar ÎNCEPUTUL EREI LUMINII-căci se deschid Cerurile  reunind Lumile Subtile.

Sărbătoarea de Sânziene este un Mit reînviat din Eonii de Lumină Divină la nesfârșit. E o metaforă frumoasă, însă construită prin Spirit Divin în crezul nemuritor al Sufletelor noastre. Iar egregorul Umanității sparge limitele explicabilului, lăsând loc lipsei timpului și spațiului, reconstruind ca un MIRACOL Realitatea.

Pe 23-24 iunie 2022 nu se întâmplă de fapt nimic vizibil, însă energiile Luminii efectuează saltul magic conform Grației Divine. Vom participa prin Spirit la creșterea vibrațiilor prin înțelegerea conceptului Omului Cuantic la nivelul fiecărei celule din corpul fizic.

Acum toți cei care trăim în și prin Lumină  aceste vremuri suntem foarte importanți. Zvâcnirea primordială a Luminii, ‘Singularitattea Divină’, se vede în Cer și pe Pământ și se regăsește în multiplii Sufletelor noastre, fiind un Mare TOT plin de Lumina. Acest freamăt strălucitor va dăinui etern pentru că noi toți îl menținem prin tot ceea ce simțim, facem și trăim, așa de frumos și armonios prin sfericitatea muzicală a Luminii.

Din această seară vom începe să ne amintim ce știam însă am uitat de mii și mii de ani, vom învăța ce nu am citit nicăieri și vom reverbera  prin valuri tot ceea ce suntem în NOUĂ ERĂ VIBRATIONALĂ.

Acum ne reconectam la Sursă și aici vom rămâne în Lumină. Lumina din Noaptea de Sânziene va trezi concomitent toate sufletele celor care au uitat cine sunt și cărui neam aparțin. Acum se naște MARELE CERC de LUMINĂ format din toți cei conectați la ENERGIA PRIMORDIALĂ și va dăinui prin urmașii, urmașilor noștri pe acest PĂMÂNT pe care îl REÎNVIEM pentru NOUĂ ERĂ prin creșterea vibrațiilor noastre.

Trezirea e doar o etapă din starea umană actuală, la care vom contribui pentru a realiza UNIUNEA: ‘TOTUL este UNU, iar UNU este TOT în LUMINĂ’.

Vă doresc o Noapte Magică de Sânziene!

Vă îmbrățișez cu multă iubire!

Camelia

Ghidul Divin al Cerurilor de Solstițiul de Vara 21 iunie 2022

Ghidul Divin al Cerurilor de Solstițiul de Vara 21 iunie 2022

Azi e ziua cea mai lungă din an-Magicul Solstițiu de Vară – 21 iunie 2022.

 Poate că veți spune că evenimentul se petrece în fiecare an, ciclic, având o rezonanță subtilă plină de Lumină asupra vieții pământene.

Da, așa este!

Însă acest an Solstițiul are un parcurs deosebit, unic, când Geometria Sacră a Cerurilor se relevă. Există o Grație Divină și un dans Ceresc ca o Nuntă din Ceruri în care planetele sunt înșiruite într-o aliniere unică exact în ordinea ‘numerelor de pe tricou’ de la Soare: Mercur, Venus, Marte, Jupiter, Saturn fiind chiar în zodiile pe care le guvernează.

Acest eveniment special, după cum spun astrologii, parcurge ca influențe toată luna iunie 2022  și aduce cu sine niște energii minunate.Apogeul alinierii planetare este atins chiar pe 24 iunie 2022- de Sânziene.

Credeți sau nu, perpetuum-mobile-ul Universului vibrează infinit. Divinul ne desenează în Ceruri o hartă a unui drum care se deschide. E ca și când Acum re-venim Acasă după ce ne-am rezolvat ‘ jobul’ cu toate datoriile karmice.Și ar fi bine să ne finalizăm toate taskurile Acum ca să putem merge pe un drum frumos al vieții.

Dacă reușim să fim conștienți și treji în acest moment al vieții, vom găsi drumul către ‘Acasă’ și ne vom întoarce în noi înșine, aliniindu-ne cu Sursa , în Lumina Feerică Divină.

Această aliniere planetară e ca o scară pe care putem urca ca să deschidem ușa casei Sufletelor și să ne recuperăm toate bucățile, să ne reintregim.

Timpul  nu mai există. Vom experimenta un salt cuantic prin toate structurile trecute-prezente-viitoare fiind pur și simplu absorbiți în Lumină, transformându-ne în Ființe Angelice.

Acum se vindecă Tot dacă v-ați ascultat intuiția Divină, căci Lumina de Solstițiul de Vară ajunge la apogeu în ‘Marea Noapte Albă’ . Veți simți cum se încheie definitiv situații nefavorabile sau chinuitoare din viață, ca să lăsăți liberă calea spre noi începuturi din toate planurile vieții.

Ce este important e să aveți inima deschisă ca să vedeți Calea Luminii desenată ca un Ghid Divin al Cerurilor. Sufletele nu au calendar sau ceasuri, nu au noțiunea de timp sau distanță, ele doar știu pur și simplu că vor să revină Acasă în Uniunea sfericității lor, călătorind pe Drumul Luminii.

Terapeutic vă poate ajuta  să vă creșteți vibrația efectuarea unui moment de rugăciune, meditație, un masaj al spatelui, capului și tălpilor, cât și o baie magică cu sare și plante medicinale autohtone- busuioc, lavandă, mentă, roinita, sânziene.

Vă doresc un Solstițiu Magic pe drumul spre Lumină!

Va îmbrățișez cu multă iubire!

Camelia

De Solstițiu fii una cu UNUL:’Supra-nașterea’ energiilor OMULUI

De Solstițiu fii una cu UNUL:’Supra-nașterea’ energiilor OMULUI

Când te-ai născut ai căzut. Sună puțin ciudat, așa-i? Nu e nimic rău în acest aspect! Ai căzut din Ceruri înalte că să îți reaminteșți prima și eternă lecție de ‘ a zbura’.

Trăieșți Aici , Acum ca să afli cine eșți, ce drum parcurgi și să-ți descoperi destinația și scopul magiei de a trăi! Așa facem toți Oamenii, fără abatere.

Ce ți se întâmplă pe drumul pe care călătoreșți depinde de cum descoperi lumina din întuneric, cum simți culorile ei, ce anume face ca să tresară în ține ‘particula primordială’ conectată la Pământ și Cer concomitent, particulă ce gravitează în jurul Sursei și prin Sursă.

La nivel fizic,ca Om, gravitezi în jurul altor Oameni care te cuprind în viețile lor, în visele lor, în drumurile lor si Tu pe ei. La nivelul energiei Spiritului Ființei tale Întregi gravitezi în jurul unui centru invizibil, impalpabil fizic, însă cu o putere magnetică inimaginabilă simplei Minți Mundane: Creatorul Creației , “ UNUL”.

Când eșți doar pe drumul Omului Fizic nu înțelegi adesea de ce Mintea încorporează etapizat în corpul fizic durerea, suferință și lipsa de fericire.

Pentru că nu lași particula primordială din ține să zvacnească  și să se onduleze în jurul ‘ UNU-lui’ și să fie UNA cu EL.

Ce faci ca Om? Îți pui energia Sinelui Superior într-o colivie închisă pe Pământ și chiar o acoperi ca să nu mai vadă Soarele, Luna, Stelele oglindite în ‘ oglindă ochilor’ . Priveșți direcționat spre lumile fizice create de ține sau de alți Oameni și nu-ți mai permiți să aspiri și să lași inimaginabilul imaginației să curgă, ci doar să respiri fizic, crezând că e suficient să trăieșți, să ființezi, să exișți pe drumul călătoriei tale.

Îți dai seama ce faci greșit, oare?Când realizezi că te striveșți singur ? Nu cumva când începe să te doară  Omul fizic care eșți ?

Când lași frenetismul particulei luminoase din Ține să curgă fără să cauți explicații, lași pur și simplu să se întâmple TOTUL. Căderea ta în corpul fizic al Omului pe care îl reprezinți este șansa de a te alinia cu esența prin ruperea limitelor.

Curajul de a trece prin orice suferințe, dureri și nefericiri te ard, te mistuie, te transformă până ajungi să CREZI în ÎNALT fără să il vezi. Atunci dai la o parte valul. Abia atunci îți deschizi singur ușa coliviei și vezi cu Spiritul  Soarele,, Luna și Stelele. Așa începe să se întâmple ridicarea ta din simplul OM. Simți cum îți cresc aripi, le desfaci și te duci în Nicăieri plin de CREZUL în Înalt și imaginându-ți fericirea.

Atunci te desprinzi și ridici Spiritul din OM lasadu-l să-și reamintească zborul gravitației din jurul UNU-lui. Așa te ridici ca Pasărea Phoenix din ține spre ține, cel supra-născut să fie TOTUL cu ZBORUL.

Începe cu primul pas: imaginează-ți cine eșți TU în varianta ta cea mai bună, crede profund și zbori până la identificarea cu SURSA. Așa nu numai că realizezi ‘ Supra-nașterea’ Ființei proprii, ci rescrii ACUM, AICI trecutul-prezentul-viitorul, unindu-le în TINE cu  NOUL TINE.

Așa TU eșți supra-născut și devii una cu UNUL: CREATOR în zbor prin Ceruri Înalte.

Solstițiul de Vară din 21 iunie 2022 are deja deschis un PORTAL DIVIN care ne dă posibilitatea să ne creem ‘ supra-nașterea’ noastră individuală, dar mai ales cea colectivă in Lumina UNU-lui -la nivelul OMENIRII.

Te îmbrățișez cu multă iubire!

Camelia

Jocurile Copilăriei și Trezirea Copilului Interior

Jocurile Copilăriei și Trezirea Copilului Interior

Văd prin căldura suavă a Sufletului cântecul Copilăriei. O aud pe mama cum cu o blândețe nemăsurată îmi șoptea că mă iubește, apoi mă săruta pe frunte și mă îmbrățișa într-o simfonie a bucuriei din ea că exist.

Doamne cât de frumos este sentimentul, chiar și Acum când sunt Adult, amintirea  trezește în mine Copilul Etern plin de Lumina. Același lucru îl fac și eu cu propriul Copil, AZI!

Realizez fericită că și EL va reparcurge călătoria atemporala și aspațială spre Copilul Interior când va ajunge Adult, la fel ca și mine, prin acest SPATIU suspendat în IUBIRE necondiționată!

ACUM îmi cresc aripi și mă plimb zburând printre Cerurile Vieții. Îmi amintesc când aveam vreo 7 ani și am decis împreună cu mama să îmi schimb camera într-un LOC doar al MEU. M-a întrebat cum să o văruim. Cred că în acea secundă totul s-a transformat instant în mine. Am știut imediat răspunsul: într-un Cer cu miliarde de stele.

‘Jocul Miraculos’ și distracția amenajării camerei a început printr-o zvâcnire a unei bucurii inimaginabile. Am văruit pereții cu o culoare bleu dulce care îmi dădea sentimentul de cer. Apoi a început dansul gălăgios al pensulelor înmuiate în bleumarin, galben și roșu cu care stropeam la întâmplare, așa cum ne simțeam inspirate, astfel încât să realizam roiuri de stele și galaxii pe ‘cerul camerei’. Dezastrul haotic a fost plin de emoții, râsete și culori care ne-au murdărit hainele, mâinile și fețele. Apoi ,mama a stropit cu mică pe pereți creiand un basorelief sclipitor peste Universul Magic creat în camera mea.

Ne-am așezat apoi amândouă în mijlocul camerei și am început să admirăm Creația! Era fascinant! Chiar totul semăna cu un întreg Univers plin de stele și galaxii.

Aproape în fiecare seara, în special vara , ieșeam la plimbare cu ea și admiram Luna, Cerul și Stelele, Ea îmi spunea diverse povesti despre Zei și Zeițe care mă conduceau în călătorii fantastice pe Calea Lactee. Ea mi-a insuflat ideea în care credea: că fiecare stea este sclipirea unui Suflet care a fost sau care va veni pe Pământ. Așa am început să cresc și să creez visele minunate ale Copilului din mine. Cu fiecare zi care trecea deveneam arhitectul lumii mele imaginare. Când ajungeam acasă, poveștile continuau minunat în imaginația mea sub Cerul plin de stele frumoase și sclipitoare creat pe pereții camerei, ca un Portal spre alte Lumi.

Când am mai crescut, într- o zi am întrebat-o de ce îmi arăta mereu Cerul și îmi spunea să nu uit să privesc sus, cât mai sus, să  zbor pe aripile imaginației și să-mi creez singură poveștile mele pline de fericire inocentă. Răspunsul ei a fost uimitor de profund cuprinzând răspunsul pe care îl căutam de fapt pentru a-mi trezi Puterea Copilul din Interior:

”Dincolo de strălucirea unui astru se ascunde o umbră călătoare. Doar îngemănarea fluidă a întunericului cu lumina naște o materie energetică, vizibilă, doar de către aceia care cred că suntem Îngeri.”

Amintiți-vă să treziți Puterea Copilului din Interior cu vise inocente pline de fericire!

Vă îmbrățișez cu multă iubire!

Camelia

Iubirea Altfel- de la Atașamentul 3D la Sacrul 5D

Iubirea Altfel-de la Atașamentul 3D la Sacrul 5D

Pretutindeni există Iubire, dar în cele mai multe cazuri ale lumii moderne consumeriste și materialiste este doar un atașament și o dependență de ceva .

Iubirea, într-una dintre fațetele actuale ale Omenirii, e ca o investiție în ‘ceva’ prin forme cvasidiverse de ‘ a investi’ psihologic și material -ceas, bijuterii, îmbrăcăminte s.a.m.d. până la oameni(parteneri de cuplu, prieteni, rude, profesori, colegi etc), cât și credințe, principii și ideologii de viață sau proiecte. Toate aceste ‘ ceva-uri’ sunt acele așa -zise ‘obiecte’ în care se investește și oamenii încep să le iubească prin forme diverse de atașament.

Pe drept valoarea acestor ‘obiecte’ începe să aibă un sens al iubirii prin capacitatea lor de a răspunde nevoilor și dorințelor umane pentru că le aduce o satisfacție psihologică, o stare de bine că au în posesie ‘ceva’, chiar și temporar.

Cu cât Oamenii depun un efort susținut, energie și timp, pentru materializarea unui anumit ‘ obiect’ al dorințelor, cu atât ‘obiectul’ devine mai iubit și prețuit.

Cu cât ‘ obiectul’ este mai greu de obținut sau nu se găsește pe toate drumurile, există tendința a fi iubit și mai mult și apreciat ca unic pentru satisfacerea unor nevoi psihologice și materiale.

Când e la discreție sau îl găseșți peste tot acest ‘obiect’, gradul sau de atractivitate , adică iubirea ca formă de atașament, se estompează încet, încet, în final chiar dispărând.

Și pentru că e la dispoziție oricând acest ‘ceva’, nu mai are o valoare mare pentru nimeni, chiar uităm că mai există, până avem următoarea dată nevoie de el.

Și dacă într-o zi s-ar ‘da un zvon’ că acel ‘ceva’ care există la discreție și de care ați uitat  este pe cale de dispariție ce credeți că se va întâmpla?

Această fațetă a  falsei Iubirii 3D prin atașament e ca un joc în care singuri întrăm și ne provocăm atașamente și apoi suferințe. E real ce ni se întâmplă, dar doar pe un anumit spectru de frecvente, cât timp privim totul ca o ‘posesiune a ceva’ si dorim sa o controlam.

Stă în puterea noastră, a fiecăruia, cum investim, în ce și cât de mult utilizăm Liberul Arbitru, astfel încât să nu suferim utopic lăsându-ne cuprinși de dureri iluzorii prin atașamente.

Ce este totuși Iubirea ‘Imaterială’ și ‘Necontionata’ ?

Revine în prezent Misticismul asupra spectrului unei Umanități prea erodate de materialism, control și urmărirea  satisfacerii nevoilor prin Iubire ca posesie  ce devine‘ obsesivă’.

Reapar forme de Terapii blânde și pline de lumină care prelucrează ‘nezgomotos’ haosul mental al Umanitații. Originile tehnicilor sunt vechi, preluate din tradițiile și obiceiurile terapeutice tradiționale din diverse culturi și civilizații.Sunt metode care ‘ apasă butoanele minții’ ca să lase rațiunea inimii să între în calcul. Căci mintea prin rațiunea ei ne poate epuiza complet Spiritul.

Astfel Umanitatea este pusă în fața percepției ideei ca ‘Omul să se redescopere și să se iubească pe Sine’ fără a se înconjura  de ‘ ceva-uri’   de care se atașează obsesiv și care nu îi aparțîn total și pe care nu le va putea controla niciodată.

Nevoile se nasc în noi înșine, iubirea vine din noi înșine, cea reală din inimi, conferindu-ne bucuria imensă de a trăi.

Misticismul vine  să ne readucă în prim plan ideea de Iubire continuă, necondiționată și necuplată cu ceva din exterior care să fie ‘ obiectul’ fericirii. Omul 3D ‘iubește’ cât timp primește ‘iubire’ ca formă de satisfacere a unor nevoi psihologice și materiale sub control. Deci continuitatea este condiționată.

Dar ajungem în alte sfere ale spiritualității din versiunea vibrațiilor 4D și 5D în care Iubirea apare ca ceva ‘Sacru’, plin de Spiritualitate. În acest context Umanitatea a ajuns la concluzia că Omul în sine nu știe sau a uitat să se iubească și e bine să reînvețe. De ce ? Pentru că s-a raportat cu mintea și simțurile fizice mult prea mult la a primi ‘ceva’ din exterior în scopul obținerii fericirii palpabile.

Când de fapt Iubirea ca ceva Sacru e o stare minunată de exaltare gingașă a Sufletului. Nu e o simplă emoție trecătoare sau condiționată.Iubirea este și gând și emoție, minte și suflet, energie și lumină.  Iubirea adevărată a Omului începe cu sine, fiind cea care scoate la suprafață bunătatea și frumosul din el. Apoi minunăția Iubirii constă tocmai în revărsarea ei  din interior spre exterior, ca o Lumina Magică, fără a aștepta ceva în schimb sau dorinta de a controla. Omul pătruns deja în noua dimensiune 5D trăiește deplin Sacralitatea Iubirii în sine prin simplul fapt că oferă iubire și trăiește o bucurie nemărginită simțind fericirea celor cărora o dăruiește .

Ce frumos e descrisă ideea de Iubire în așa numitul Imn al Dragostei relatat de Sfântul Apostol Pavel:

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi de aş avea darul proorociei şi tainele toate le-aş cunoaşte şi orice ştiinţă, şi de aş avea atâta credinţă încât să mut şi munţîi, iar dragoste nu am, nimic nu sunt. Şi de aş împărţi toată avuţia mea şi de aş da trupul meu că să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseşte. Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte. Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă. Dragostea nu cade niciodată. Cât despre proorociri – se vor desfiinţa; darul limbilor va înceta; ştiinţa se va sfârşi; pentru că în parte cunoaştem şi în parte proorocim. Dar când va veni ceea ce e desăvârşit, atunci ceea ce este în parte se va desfiinţa. Când eram copil, vorbeam că un copil, simţeam că un copil; judecăm că un copil; dar când m-am făcut bărbat, am lepădat cele ale copilului. Căci vedem acum că prin oglindă, în ghicitură, iar atunci, faţă către faţă; acum cunosc în parte, dar atunci voi cunoaşte pe deplin, precum am fost cunoscut şi eu. Şi acum rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea.” (I Corinteni 13, 1-13)

Nevoia de Iubire Condiționată a Omului ‘căzut’ în materialism este de fapt un scurt circuit care s-a petrecut de-a lungul a mii de ani încoace în capacitatea lui de a înțelege și de a-și asuma o ‘Iubire Sacră -Necondiționată’.  Totul este o consecință metaforică a ‘păcatului originar’ al Omenirii.

În Era Vărsătorului revenim ca Umanitate, împreună cu mișcările galactice ale energiilor Universului, la reactivarea Luminii Sufletelor prin Inimi Deschise pentru  recuperarea ‘Începuturilor Energiilor Sacre’. Putem pune stop  și să o luăm de la capăt prin versiunea cea mai bună a Noii Umanități care răsare încet, dar sigur.

Fac o paralelă a cuvintelor lui Pascal cu ideologia Iubirii ca trecere de la forma sa 3D la cea 5D :

„Ataşamentul pentru unul şi acelaşi gînd istoveşte şi ruinează spiritul omului. De aceea, pentru soliditatea şi durata plăcerii de a iubi, trebuie, din cînd în cînd, să uiţi că iubeşți. Pur şi simplu îţi refaci forţele pentru a iubi mai bine. Iar asta se întîmplă fără să-ţi dai seama; spiritul merge de la sine în acest sens; natură însăşi o vrea şi o porunceşte. Trebuie să mărturisim, e drept, că avem de-a face cu o componentă nefericită a naturii umane şi că am preferă să nu fim obligaţi la această deviere a gîndului; dar altă soluţie nu există“.

Expresiile Sufletelor 5D se regăsesc într-o viață aflată într-o Uniune Armonioasă Divină. Pentru ele nu există acele ‘ceva-uri’ ca atașamente pentru a satisface nevoi psihologice și materiale, ci doar DĂRUIREA IUBIRII NECONDIȚIONATE prin tot ceea ce fac, în tot ce se implică să creeze cu ei, prin ei și împreună cu ceilalți semeni în viața pe Pământ. Când toată Umanitatea dăruiește cu inimile deschise Iubirea Necondiționată, atunci fiecare parte din întreg, adică fiecare Om în parte, primește ceea ce are nevoie pentru a trăi armonios, frumos , fericit.

Le mulțumesc din tot sufletul Oamenilor Minunați pe care i-am întâlnit în ultima perioadă, de la care am învățat să aud Lumina Sferelor și care înțeleg acest aspect deosebit al Noii Dimensiuni a Umanitații. Vă iubesc ACUM pentru TOTDEAUNA!

Vă îmbrățișez cu multă iubire!

Camelia

Călătoria Luminii Iubirii în Terapie

Călătoria Luminii Iubirii în Terapie

Trăim timpul în care avem nenumărate experiențe cu sincronicități uimitoare, alinieri ale simțurilor noastre energetice care depășesc explicațiile Teoriei Relativitii, apar cărți nenumărate și filme documentare sau emisiuni și interviuri ca surse uimitoare de informare care ne expun experiențe autentice ale oamenilor, mulți fiind chiar și cercetători și specialiști în diverse domenii ce au legatură cu Energia Vieții și manifestarea ei prin Oameni și legătura lor cu întregul Univers Divin. E uimitor ce se întâmplă, dar foarte adevărat!

Expansiunea Conștiinței noastre e într-o călătorie fără sfârșit. Nici o Pandemie și nici un război nu ne poate opri să ne creștem frecvența și să luminăm din interior spre exterior. Nici o traumă emoțională nu ne poate opri să iubim sincer și să oferim necondiționat iubirea cu intenția de vindecare proprie , dar și a celor din jurul nostru cu care venim în contact. Dacă nu mai facem acest lucru, cu siguranță murim complet. Murim încet, murim fizic otravindu-ne încet cu întuneric, murim mental și apoi sufletește ne risipim în umbre și coșmaruri ale unei vieți negre, iar la final dispărem în nicăieri.

Am întâlnit diverse Ființe care trăiau acest întuneric la limita la care nici zâmbetul nu le mai putea apărea pe chipuri. Și le-am întrebat ce simt în ele, ce simt profund. Răspunsul a fost unanim: greutate în corp și în inima, dureri ale corpului, stări emoționale de anxietate și disperare, nervozitate și un sentiment ca și când sunt singure complet, blocate într-o lume fără lumină, nemaintrezarind soluții.

Viața e plină de lecții cu noi înșine în primul rând, cu semenii de care suntem înconjurați prin întâmplări diverse, unele chiar foarte greu de suportat până reușim să le înțelegem și să le digerăm organic. Somatizam diverse emoții , iar corpul , mintea și sufletul ne spun că nu suntem bine când întrăm în diverse dezechilibre.

Ne ascultăm oare aceste semnale, le conștientizăm? Mulți dintre noi nu se mai aud, nu se mai văd și nu se mai simt cu adevărat. De ce? Pentru că nu se mai iubesc pe sine și nu lasă iubirea să sfărâme întunericul propriu, ca să poată zâmbi și îmbrățișa viața și oamenii. E ca și când închid toate frecventele de comunicare ale spațiului lor interior pentru că nu mai manifestă credința că există lumina iubirii si speranței. Iubirea aduce lumina, iubirea prin credință și intenția că se poate întâmpla ceva excepțional, ceva bun și minuni pot apărea din lumina care risipește tot ceea ce este întunecat.

Când lăsăm Iubirea să se manifeste în noi devenim dispuși să participăm individual și colectiv la schimbare. E o schimbare a simțurilor că existăm nu doar ca Oameni, ci ca Ființe Complexe cu puteri uluitoare.Și înțelegem clar că suntem perfecți, frumoși, luminoși și plini de o Iubire imensă pe care ne-o dăruim nouă înșine și o putem dărui și altora pentru transformarea ascensională. Făcând acest lucru vom crea o Epocă a Luminii cu multă pace, armonie și iubire între oameni, descatusand din noi cele mai puternice acte de dragoste care vin direct din inimi ca un flux de energie plină de Lumină vindecătoare.

Ca Terapeuți Specialiști, indiferent ce fel de terapii practicați pentru Suflet, Minte și Trup e important să fiți deja în ipostaza în care Iubirea nu e un instrument, ci o cale prin care în viață vă iubiți prin tot ce reprezentați voi și dăruiți dincolo de Soare, Stele și de infinitatea Universului Divin tot, absolut, tot ce vă stă în abilități pentru binele suprem către Ființele pe care le tratați. Nu judecați, lăsăți lumina să curgă prin voi cu iubire infinită. Și doar deschideți tuturor cu care interacționați calea spre Iubirea de Sine, spre a învăța multe, atingandu-le Sufletul cu multă Iubire prin intenția voastră de a-i călăuzi cu lumina în călătoria lor spre găsirea Caii proprii.

Cred că Omenirea merită salvată în orice vremuri acționând în conformitate cu înțelepciunea Divină și cu intenția spre binele cel mai înalt, putând să învățăm toți să nu folosim puterea și cunoștințele dobândite din Sfere Înalte ca mijloc de control, dominare și manipulare, ci să trăim în iubire pentru a aduce echilibrul desăvârșirii. Așa se întâmplă minuni, iar oamenii vor zâmbi și îmbrățișa cu alți oameni în mod sincer, dăruind Iubirea la infinit.

Când ancorăm în Ființele noastre energiile Dimensiunii 5D în care deja am pășit și sunt din ce în ce mai puternice, atingem echilibrul între energiile Divine Feminine și Masculine, care au fost dezchilibrate mii de ani. Este o schimbare uriașă, aproape instantă la care participăm toți și suntem binecuvântați că trăim Aici, Acum, căci nu e întâmplător. Nici un Om până acum nu a trăit noul început al ciclului galactic, reînceput acum după 26 de mii de ani. Suntem binecuvântați să facem parte dintr-un plan maiestuios Divin în care echilibrul este adus de Lumina și frecvente înalte .

Unii observă că acum e momentul când Famili de Suflete Străvechi, Maeștri ai Luminii și chiar Flăcările Gemene ale Sufletelor noastre se întrupează ca să se reîntâlnească pentru a crește în vibrație, a respecta jurăminte sacre dincolo de timp și spațiu, a finaliza niște lecții de viață și un scop unic pe Pământ și pentru Oameni, scop Divin pentru desăvârșirea supremă prin Iubire.

Poate vi se par a fi doar cuvinte și ideea că e doar ceva teroretic, poate chiar SF.

Însă ați fost atenți la vise, întâmplări zilnice, viziuni, senzații ale unor sincronicități în legătură cu alți oameni din familie, prieteni și chiar nou cunoscuți , gânduri sau dorințe materializate extraordinar de repede în viațavoastră în ultima perioada?  Vorbim despre ceva unic individual și colectiv în același timp , la un nivel vibrațional foarte înalt și plin de sacralitate, rezervat unui plan Divin poate nu complet înțeles de mințilenoastre. Lăsăți Ființa voastră întreagă să zboare ca să descopere alte simțuri dincolo de planul fizic, în care Matricea Grației Divine se recompune într-o mișcare uluitoare. E o noua sansa !

Aici este secretul transcenderii în Lumină prin Iubire Infinită pentru îndeplinirea unui scop suprem. Putem salva prin Iubire întregul Pământ, Natura și toate Ființele și Vietățile ducându-le în unda transcenderii ! Deci prin Iubire Pură dăruită putem ajuta la propagarea unor energii extraordinare în propriile noastre vieți, ale tuturor. Înseamnă să îi tratăm pe toți cei pe care îi întâlnim în viețile noastre cu multă Iubire și să le-o dăruim necondiționat, infinit.

Ajugem la aceeași concluzie:’ Totul este Unu și Unu este Tot”. Fiți Lumină prin Iubire, dăruiți Iubire și manifestați infinita Lumina a Sufletelor voastre Divine prin tot ceea ce faceți în fiecare clipă a vieții!

O lume. Un plan al Grației Divine.Ființe sacre. Ființe pline de Lumina a Iubirii.

Iubirea creează o nouă realitate pentru toți, mai ales când e combinată cu încrederea, credința și recunoștința și decideți că vreți să faceți absolut tot pentru a vindeca, eliberând fricile, îndoielile și mergeți înainte într-un mod cu totul nou. Atunci când ne angajăm spiritual cu toată Ființa să creem ceva nou, un nou început, în sfârșit ne putem îndepărta de tot ceea ce nu funcționa bine în viața noastră.

Ce vreți să creați din centrul Ființelor voastre, din inimile voastre? Aici se află cea mai puternică capacitate de manifestare a Oamenilor prin Iubire, care se întâmplă uluitor de repede dacă se aliniază cu ordinea Divină a Înțelepciunii.

Vă îmbrățișez cu multă iubire!

Camelia

Scrisoare de Iubire cu Lumină

Scrisoare de Iubire  cu Lumină

Ieri m-am așezat la Soare în curte ca să privesc minunea Naturii . Zburam cu toată energia Ființei spre înalt ascultând Cerul și auzind pătrunzător cum crește Lumina în mine.

Mă simțeam plină de bucurie și vibram ca un diapazon sub ritmul Naturii rotunde de strălucirea solară.

Am intrat suav într-o stare meditativă conștientă în care m-am conectat la energia Universului, dansam cu norii albi pufoși și inspiram Lumina, apoi o expiram prin toți porii, într-o regenerare infinită.

Am simțit deodată cum parcă ceva m-a ridicat în picioare din starea meditativă, parcă îmi creșteau aripi până la Cer, iar privirea mi s-a oprit asupra Liliacului înflorit din grădina. M-am apropiat, l-am admirat și mirosit, fiind fascinată de culoarea să și mireasma lui seducătoare.

Vântul delicat îmi bătea prin păr, iar Sufletul mi se unduia duios prin vraja Naturii.

Atingeam cu palmele florile suave ale Liliacului și deodată s-a întâmplat ceva uimitor.

A apărut de nicăieri un Fluture ‘ Coadă de rândunică’ (Papilio Machaon intitulat și Cavalerul Sailboat) care s-a așezat pe florile de liliac foarte hotărât.

L-am urmărit fascinată cu privirea admirandu-i frumusețea aripilor și delicatețea mișcărilor. Chiar dacă vântul bătea, stătea ferm prins de florile de liliac pe care le iubesc nespus.Parcă știa că Liliacul este preferatul meu!

Am fost cuprinsă, așa , o perioadă, nici nu știu cât,  în visul culorilor îngemănate ale florilor cu delicatețea fluturelui magic.

Nici nu știu de unde a apărut, însă m-a fermecat. Trăiam un vis de iubire parcă, o iubire infinită de lumină și frumos, de adânc necuprins  din sufletul Naturii.M-am oprit câteva secunde I-am admirat intens și i-am făcut și câteva fotografii.

Clipele treceau și fluturele s-a desprins la un moment dat de florile de liliac și zbura vesel în jurul meu, ca într-o poveste. Nu înțelegeam cu mintea ce se întâmpla! Cum mă miscami el se mișca zburând necontenit pe lângă mine. Simțeam cum totul se derula ca o clipă magică, în care timpul se dilata și eram bucuroasă de jocul strălucitor al zborului minunatei făpturi în jurul meu.

Avea o poveste fascinantă pe care mi-o transmitea în timp ce zbura, de parcă ne conectasem telepatic lumile. Vedeam prin zborul lui Soare, câmpuri cu flori, ape curgătoare, dealuri, văi și munți pline de miracolul luminos al primăverii, căprioare, lupi, urși și alte animale alergând , păsări zburând și glasuind triluri, gaze roind și oameni plini de iubire, toate la un loc tresărind în bucuria luminii. Era ca și când îmi spunea pe unde s-a plimbat, ce a văzut și fericirea pe care o simțea, derulându-mi prin Suflet o Poveste Magică.

Lumina Soarelui îi evidenția frumusețea aripilor care dansau într-o fericire infinită. Ochii mei și suflarea intraseră într-o simbioză cu această feerie seducătoare. Inspiram lumina iubirii unui zbor de fluture și expiram lumina iubirii unui fluture venit cu toată armonia Universului!

Era incredibil! Am simțit că Natura îmi trimisese parcă  o ‘ Scrisoare de iubire cu Lumină’ prin această făptură minunată- un Fluture Papilio Machaon.

Vedeam această făptură  fără sfârșit roind în jurul meu, auzind parcă cum a zburat printre razele Soarelui, printre Stele și Galaxii până a ajuns la mine casă-mi dăruiască o bucurie infinită.

Apoi am întins mâinile către el , i-am cerut să mă ierte dacă nu înțeleg  tot ce a vrut să-mi transmită acest Fluture Magic, i-am mulțumit și i-am șoptit că îl iubesc expirând către el Lumina din întreaga mea Ființă.

A mai zburat de câteva ori în jurul meu apoi a plecat.Însă în urmă sa a rămas o reverberație eternă a unei iubiri feerice în Sufletul meu, un triumf al bucuriei infinite.

A fost fascinantă această călătorie miraculoasă a Sufletului meu în simbioză cu iubirea unui zbor de Fluture din Lumina Naturii!

Se spune că fiecare dintre noi avem Spirite Ghizi  care ne călăuzesc pe căile noastre  pentru a ne determina să înțelegem profunzimea energiilor pe care le avem și pe care le putem utiliza pentru armonizarea noastră, cât și a celor cu care întrăm în contact zi de zi.

Pentru cei care practică Terapiile sub diverse forme holistice pentru Suflet, Minte și Trup ceea ce am povestit mai sus este ceva firesc. Spectrul Samanismului aduce uneori un iz magic de poveste, însă sincronicitatile sunt și există la orice pas.Energiile Naturii îmbracă forme uluitoare care ne aduc mesaje și chiar ne răspund la diverse întrebări.Doar să fim atenți ca să le observăm și simțim prin unirea cu Natura.

Acest Fluture mi-a șoptit că sunt un Lucrător al Luminii și că expresia mea fundamentală este  de a aduce Lumină, Iubire și Fericire oriunde sunt, exist, mă manifest și îmi folosesc Lumina din mine.

Oamenii toți, în general , au experimentat și trăiesc necontenit multe întâmplări similare, însă nu și-au pus întrebări prea multe uneori. Chiar au evitat a discuta despre diverse întâmplări pentru a nu fi considerați ciudați sau ‘ duși cu pluta’. Însă când au constatat întâmplări frecvente de acest gen s-au mirat și din curiozitate au început să caute adevărurile ascunse care le-au arătat strălucirea propriilor căi și energii fascinante ale Luminii din ei.

Mesajul energiilor Luminii Naturii care mi-a apărut foarte clar este că Iubirea pură este secretul, căci ea ne aduce puterea infinită a Luminii pentru vindecare și regenerare la infinit.Și are legătură profundă cu Lumina din noi, ceea ce creăm neîncetat prin ceea ce gândim, ne imaginăm și simțim, rostim și matetializam în viața obișnuită prin tot ceea ce facem într-o simbioză cu tot- Natură, Oameni, Cer, Pământ etc.

Orice Om nu e doar un Om, e o Ființă Sublimă Divină care radiază tot ceea ce creează în interiorul său, toate Lumile sale create fiind un Univers complex din care răzbate Lumina din interior în exterior.

Când Sufletul se întâlnește cu Spiritul și dansează cu el într-o Iubire veșnică, atunci se întâmplă minuni. Căci totul este Lumină din Lumină, Totul este Unu și Unul este Tot.

Va îmbrățișez cu multă iubire!

Camelia

Lumina vorbește în tăcere!

Lumina vorbește în tăcere!

Vine mereu și mereu și mereu momentul Luminii Paștelui! Lumină din Lumină suntem Toți!

 Ne umplem Acum , Aici de un Grai Tăcut al Sufletelor! E suavă liniștea și cu aripi pulsatorii ale grației Divine.

Se coboară din Noi în Noi ca o revărsare și reumplere clipocitul tăcut al Luminii Sfinte.

Gândurile nu mai există, inimile bat toate la un ison, bucuria și freamătul tăcerii deschid Poarta Luminii Nevăzute într-un Văzut cald, plin de iubire  și fericire nemărginită.

Tăcerea noastră a tututor se descarcă într-un Fluviu de Picături de Lumină și curge prin note muzicale sferice nemaiauzite și neînțelese în mod firesc.

Ne cresc aripi de speranță, iubire pură și bucurie nemărginită care ne ridică din genunchii coborați pe Pământ spre Cerurile Înalte.

Simțim rotunjimea Porții Luminii și Spiritele noastre se aprind în mireasma tămâioasă a Credinței.Se împreunează TOT ca printr-o minune și tot ce nu era unit se reîntregește.

Se aude Lumina Sfântă cum pătrunde prin tot și prin toate și respiră prin porii trupurilor noastre omenesti. Și cât e de frumos! Ca și când Lumina vorbește prin vibrațiile Sufletelor noastre!

„Lumină din Lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, născut nu făcut, Cel de o fiinţă cu Tatăl, prin Care toate s-au făcut”

Și se face Lumină!  Iar Universul tot glăsuiește Armonia a ‘ Tot este Unul și Unu este Tot’ prin  Lumina Iubirii Nemuritoare. Așa reînviem etern prin Lumină

Mihai Eminescu în articolul  intitulat ”Paștele” din ziarul  ”Timpul” 16 aprilie 1878 scria despre semnificaţia Învierii Mântuitorului, ca o perpetuă speranţă, într-o nestrămutată încredere: înviere – renaştere: „Dar rămâie datina şi înţelesul ei sfânt, aşa cum e de mult, şi, de nu va sosi niciodată acea zi din care să se-nceapă veacul de aur al adevărului şi al iubirii de oameni, totuşi e bine să se creadă în sosirea ei, pentru ca să se bucure cei buni în «ziua învierii», când ne luminăm prin sărbătoare şi ne primim unul pe altul şi zicem fraţi celor ce ne urăsc pe noi şi iertăm pe toţi pentru înviere, strigând cu toţii: «Christos a înviat!»”. 

Fiți binecuvântați și să aveți un Paște Luminos!

Hristos a Înviat!

Vă îmbrățișez cu multă iubire!

Camelia

Luna Plină premergătoare Săptămânii Mari -când oprești timpul doar prin IUBIRE

Luna Plină premergătoare Săptămânii Mari -când oprești timpul doar prin IUBIRE

Te duci și te întorci, te duci prin Înalte Ceruri și iei cu tine întreg Pământul și negurile Luminlor Inferioare  ca să le luminezi. Zbori pentru că ACUM, AICI ai ceva, nu pentru că nu știai, ci pentru că nu îndrăzneai,  să fii Tu cel Complet. Vin momente însă, când Porțile Energiilor nu au chei decât dacă mintea umană le face, căci ele sunt larg deschise Sufletelor noastre. Esența din Tot este să simțim dincolo de firesc, ca să reunim Întregul nostru pe direcțiile neoprite prin manifestarea IUBIRII.

Mulți dintre noi ne întrebăm ce ne împiedică uneori să zburăm? Credința în capacitatea noastră de a IUBI NEMĂRGINIT , dincolo de limitele condiționării existenței fizice și materiale. Sigur e legat de un simțământ al Ființei întregi, dincolo de condiția Umană, așa cum a fost înțeleasă fragmentar.

Parțial e firesc, însă debutul Săptămânii Mari sub auspiciile forței Lunii Pline din 16-17 Aprilie 2022 întrerupe Orologiul Minții lăsând loc doar Luminii izvorâte din IUBIRE. Cât e de frumos!

Fotografie de JV Buenconcejo pe Pexels.com

Postul Spiritual aduce liniște și bucurie! Cum e vorba aceea, nimic nu te poate  înălța  mai mult decât abandonul propriului control din Om lăsat în Spiritul Divin din Sine.

Nu vom reînvia doar prin post stările interioare autentice de trezire, cât și prin alinierea cu Iubirea  Pură de Curățare îmbinată cu Intenția de Plinătate în Întreg, așa putem orice. Lumină  din Lumină  suntem Toți, Oglinzi Duale ca Suflete Flăcări Gemene in Cer și pe Pământ, care se reunesc perpetuu pentru desăvârșire, în sincronicități uimitoare.

AICI, ACUM, Toți suntem Unu, și Unul suntem Toți! Manifestarea continuă și lucrul prin intenția IUBIRII NECONDIȚIONATE duce la contopirea tuturor  părților Luminii noastre.

Această Luna Plină ‘Roz’ cum mai este denumită, are în focus relațiile și cum ne conectăm cu  ceilalți din viața noastră.

Rețineți că majoritatea oamenilor pe care îi întâlnim în această viață pot fi oglinzi , reflectând înapoi la noi lucrurile la care trebuie să lucrăm sau să sărbătorim în noi înșine, dar si invers. Cu toate acestea, datorită forțelor cosmice care înconjoară această Lună Plină, există o puternică nevoie ca noi să ne afirmăm, să stabilim limite ferme și să ne asigurăm că fluxul de a oferi și a primi este egalat atunci când vine vorba de relațiile noastre.

Orice se manifestă, păstrati ideea de armonizare în mintea voastră. Să știti că orice se destramă, orice „discordanță” care se prezintă, este pur și simplu o oportunitate de a netezi fluxul de energie în și în afara vieții voastre, având puterea de a opri Timpul și a umple totul cu IUBIRE. Scopul comun al tuturor este Iubire, Iubire, Iubire…

Ca întotdeauna, lunile pline sunt momente puternice de eliberare și de sfârșit. Folosiți energia Lunii Pline din 16-17 aprilie 2022 pentru a închide orice din viața voastră care nu mai aduce armonie. Aveți încredere în înțelepciunea care trăiește în interiorul vostru atunci când vine vorba despre orice decizii care trebuie luate.

Puteți să vă scrieți Sufletului sub clar de Lună:

„Mă scald în lumina Lunii, permițând razelor de lună să absoarbă tot ceea ce nu mai este necesar. Câmpul meu energetic este purificat, permițându-i să vibreze la frecvența perfectă pentru mine. Sunt recunoscător/e pentru mintea, trupul și sufletul meu.”

Curățați spațiul vostru și spuneți următoarele:

„Curăț acest spațiu cu lumină Divina și energie armonizatoare. Numai IUBIREA poate sălășlui aici. Aici se pot instala doar vibrațiile celei mai înalte lumini Divine. Acest spațiu este un loc de armonie, bucurie și abundență. Sunt recunoscător/e pentru acest spațiu.”

Faceți o baie magică cu sare grunjoasă , miere, ulei de trandafiri și iasomie, flori de liliac proaspete, parfumand cu fum de  tămâie încăperea pentru o curățare minunată a corpului , minții și sufletului.

Masați delicat corpul cu esență de roinită picurată în ulei de gălbenele.

Vă îmbrățișez cu multă iubire!

Camelia

Magia lui Ouroboros-Ketu și Raku 12 -13 Aprilie 2022

Magia lui Ouroboros-Ketu și Raku 12 -13 Aprilie 2022

Astăzi este vorba despre Ouroboros-simbolul unui Ciclu infinit al Șarpelui care își înghite coada.

Șțiți cu siguranță că încă din Antichitate , chiar strămoșii noștri Traco-Geto-Daci l-au reprezentat prin vestitele brățări spiralate sub formă de Șarpe.

Poate că e bine să ne amintim că orice sfârșit înseamnă un nou început, că forțele antagonice se completează, că Lumina și Întunericul coexistă pentru echilibru, iar Cerul și Pământul expandează unul în altul prin cicli infiniti dincolo de timp și spațiu.

Moartea și Renașterea sunt părți ale unui înțeles Sacru. Simbioza și ciclicitatea alchimică duc spre ideea tranformării elementului Mercur.Orice evoluție cosmică reprezintă un cerc.Natura ciclicitatii este o unire în armonie a Cerului și Pământului, o natură ciclică și o cale a Soarelui. Șarpele luminos este însăși reprezentarea luminoasă a galaxiilor și a energiei minunate în care ne desfășurăm noi prin noi înșine, de Aici și Acum până la infinit.

Fotografie de Joonas ku00e4u00e4riu00e4inen pe Pexels.com

Când forța metafizică a Universului atrage suprapunerea a doi  Ochi Cosmici Energetici Triangulari se compune o forță infailibilă a ciclului creării Universului în care orice sfârșit este un nou început, El și Ea, Cer și Pământ, ca o Floare Stelară în 6 Petale dintr-un cerc.

De ce m-am gândit să spun cate ceva din ceea ce am citit și m-am inspirat? Pentru că Nodul Nord și Nodul Sud astrologic au zilele acestea o întâlnire magică. Nodurile Lunare sunt puncte matematice care, conform astrologiei, relevă soarta, destinul, karma, moștenirea spirituală, ce avem din arborele genealogic, vieți anterioare în horoscopul nostru. De unde vii? Încotro te îndrepți și de ce ? Nodurile Lunare relevă marea schemă a lucrurilor, vorbesc despre ce a fost și despre ce urmează să vină.

Nodurile Lunare vin mereu în pereche, deci când unul se schimbă, la fel o face și celălalt. Față de alte planete, Nodurile Lunare au nevoie de 19 ani pentru a face un ciclu zodiacal complet și se mișcă în sens invers în zodiac.

Acum realitatea începe să fie înțeleasă la un nivel superior.Se schimbă o direcție energetică pe Cerul Planetar, iar energiile acționează ca o cheie de descriptare prin care ‘capul sarpetului’ se întâlnește cu ‘ coada acestuia’ . E ca o Magie care se imtamplă prin care Conștiința capătă noi sensuri de mai sus si mai sus și sensuri de remodelare a optimismului Conștiinței Umanității.

Dacă sunteți oarecum familiarizați cu astrologia sau ați mai citit diverse semnificații, atunci este posibil să fi întâlnit aceste două simboluri: Rahu și Ketu.

Amplasarea celor două simboluri vă dezvăluie Dharma și Karma în această viață.

Ele reflectă ceea ce te-ai născut pentru a face și abilitățile pe care le-ai cultivat, fie moștenit prin familie în timpul copilăriei, fie dezvoltat în viața trecută. Indiferent în care te simți confortabil să crezi.

Rahu și Ketu sunt de fapt niște poziții calculate mathematic geometric ale Lunii, nu sunt efectiv niște planete , ci doar puncte ale întâlnirii unor energii.

Semnificația simbolului Rahu

În  astrologia vedică, acest simbol se numește Rahu, iar în astrologia occidentală, se numește Nodul Nord. Acest simbol se referă la Dharma sau destinul vieții tale. Acesta este scopul pe care Sufletul tău și l-a stabilit și pe care îl va urmă pentru a se materializa. În astrologia vedică, Rahu este capul dragonului. Capul lui a fost separat de corpul său de către Lordul Vishnu din cauza băuturii lui Deva pentru a câștiga nemurirea.

Rahu, fiind capul dragonului, nu este niciodată mulțumit de ceea ce a dobândit pentru că nu are burtă de digerat. Acest lucru reflectă poftele nesățioase de a câștiga sau de a află mai multe în viața ta. Ca ființă inteligentă, îți creezi o viață care te face să mergi după un obiectiv în speranța de a găși alinare. Totuși, înfruntă karma sau Ketu (coadă dragonului).

Semnificația simbolului Ketu

În astrologia vedică, acest simbol se numește Ketu, iar în astrologia occidentală, se numește Nodul Sud. Acest simbol se referă la karma (sau reacția) atunci când lucrezi spre destinul tău. De asemenea, oferă o perspectivă asupra abilităților pe care le-ați dezvoltat din experiențele de viață anterioare.

Când te simți „blocat”, este un indicator că te ții de ceea ce este deja cunoscut și trebuie să atingi un obiectiv mai înalt. Ketu, fiind coada dragonului și legătura cu cunoștințele antice, arată această tendință în harta ta natală. Acesta dezvăluie unde s-ar putea să fii prins în vechile cicluri și să-ți pierzi pofta de a trăi viața. Astfel, există o nevoie mai mare de a gravita către Rahu.

Rahu și Ketu (sau nodul nord/sud) sunt puncte matematice ale orbitei Lunii. Odată ce Luna se intersectează cu planul ecliptic al căii Soarelui pe cer, apar eclipsele de Lună și Soare.

Desigur, există mai multe pentru Rahu și Ketu, dar deocamdată, cred că asta va fi suficient pentru a digera.

Vă îmbrățișez cu multă iubire!

Camelia

Sursa:Vedic Astrology

Când îți recunoști ESENȚA

Când îți recunoști ESENȚA

Sunt OM ! Suntem OAMENI! Și în inima acestor cuvinte, să vă întrebați ce v-a făcut așa și care vă este ESENȚA !

Poate retorica pare evazivă sau cu substraturi, însă nu e așa. Cel mai simplu mod este să stăm cu noi înșine cât mai mult ca să discernem ce ne-a materializat ca OAMENI, unde stă ESENȚA noastră, cum ne manifestăm prin viețuirea pământeană prin alcatuirile statornice ale Luminii Divine!

Când și unde stați cel mai des cu voi înșivă?

Vă răspund din punctul meu de vedere: în Natură!

Fotografie de Mariu00e1n u0160icko pe Pexels.co

Natura înseamnă copaci, iarbă, flori, plante, animale, păsări, gâze, Cer și Pământ cu aer, apă, foc, pietre, nisip,metale, pământul fertil, Soarele, Luna, Aștrii ca o Sfera Magică care ne înconjoară Scânteia Sufletelor prin alte Scântei ale Cosmogoniei Universului. Aici reverberăm, ne diluăm, ne preaumplem și ne omogenizăm în amestecuri știute și neștiute ale firii, cu înțeles sau fără înțeles etern, cu metamorfozări și regenerări perpetue dincolo de Timp și Spațiu. Este un cadru nesfârșit în care suntem părți din TOT și TOTUL e în NOI. Suntem Divini și Divinitatea e în NOI pururea prin LUMINA NATURII.

Nu înțelegem adesea substanța conținutului. Însă euforia unei bucurii lăuntrice fără motive,  izvorâte  nu din gândirea logică , ci din mentalul ancestral, se revarsă peste noi prin planuri geometrice suprapuse și interpuse ce dau forme de umplere neînțelese minții umane. OMul e TOT prin Conștiința Supremă la care accede și la care se conectează simplu, confundansu-se în Cosmos cu simțurile sale nebănuite ale comuniunii cu Natura.

Din Natura Mama plantele sunt un miracol pentru mine si mulți dintre voi.. Au o putere desăvârșită de a ne conecta prin viață la ceva dincolo de noi și cu o puternică glăsuire în noi înșine concomitent, la o lumină ce ne-a fost dăruită să o vedem cu alte simțuri decât cele fizice. Uneori nici nu e necesar să rupem complet plantele, ci să le luăm câteva frunze și să le adăugăm în apă sau să stăm printre ele pur și simplu, astfel că informația lor să ajungă ca mesaj la noi și să ne ajute în vindecare.

Toate PLANTELE au un glas lăuntric care ne comunică, fără să conștientizăm, Arta vindecării. E ca o melodie care ne place și ne induce o stare emoțională minunată, fără a înțelege prin cuvinte. Nu vi s-a întâmplat  niciodată să  mergeți prin poieni pline de verdele Naturii cu plante diverse , flori, iarbă, copaci care să vă inducă o stare de bucurie nemărginită? Eeeee, aceasta este ESENȚA ARMONIEI din voi! Aceasta este glăsuirea mută pe care totuși o auziți cu SUFLETELE! Aceasta este Lumina care reverberează cu Lumina Universului în diverse unduiri până la nesfârșit.

Stând cu voi înșivă în Natură veți constata cât de repede vă simțiți mult mai bine, cât de repede tresare bucuria lăuntrică din voi, cât de multă Iubire Pură aveți să vă îndrăgostiți de Suflete și ce Puteri Nelimitate pline de Lumină renasc inifinit în voi prin bolta frunții și centrul inimii fizice!

Vă doresc din toată inima să fiți doar ESENȚA din VOI!

Vă îmbrățișez cu multă iubire!

Camelia

SALVIA -cum o folosiți și pentru ce? Partea 3

SALVIA -cum o folosiți și pentru ce? Partea 3

Haideți să ne împărtășim din cunoștințele și obiceiurile din familie moștenite din ‘mama în fiică ‘și ‘ din tată în fiu’, din ce ați mai citit prin cărți de fitoterapie și site-uri de specialitate cu informații veridice! Scopul este să descoperim aplicabilitata cât mai variată în sensul sănătății sufletului, minții și corpului.

SALVIA, Salvia officinalis( Lb. Latină)

Hormea, hormes, hormia, ormea ( Lb. Dacă)

Jale, jaleș de câmp, salvie, iarbă Sfântului Ioan, salbie, silvie și alte denumiri populare ( Lb Română)

Salvia este o plantă utilizată de peste 2500 de ani și cercetată în epoca actuală de mulți oameni de știință pentru intrebuintarile ei diverse, a elementelor active conținute ce au numeroase beneficii asupra sănătății.

Fotografie de Gary Barnes pe Pexels.com

Înainte de orice tip de utilizare este necesar să se țină cont de precauțiile la care ne îndeamnă specialiștii fitologi și farmacologi, cât și să respectăm contraindicațiile din anumite cazuri.

Uleiul de Salvie nu se va administra copiilor sub 10 ani în nici un fel.

Femeile însărcinate sau cei bolnavi de nefrită nu au voie să o folosească intern.

Salvia având un efect foarte rapid de oprire a lactației, femeile care alăptează să nu o utilizeze.

Pentru diabeticii care folosesc insulină zilnic, glicemia trebuie supravegheată foarte atent.

Cei care suferă de epilepsie nu trebuie absolut deloc să folosească planta.

De asemenea cei care se știu că au o anumită sensibilitate digestivă o vor utiliza cu precauție.

În tratamente interne pe perioade lungi, Salvia nu se va utiliza mai mult de 2 luni.

Preparatele care se pot folosi sub diverse forme, ca uz intern și uz extern sunt: praf, infuzie, decoct, tinctură, ulei macerat la rece, vin și oțet, băi cu plantă sau uleiuri, unguiente ( alifii, uleiuri) pentru masaj și frecții, comprese ,cataplasme și ulei volatil obținut prin diverse procedee industriale, chiar fumiatii și țigări antiasmatice.

Toate aceste preparate din Salvie se pot folosi în primul rând în reechilibrare, revitalizare în scopul preîntâmpinării apariției unor afecțiuni, cât și boli grave, în mici cure de 5-10 zile în funcție de nevoi. Se pot utiliza și în tratamentele de cosmetică, înfrumusețare și terapie preventivă ( băi, masaj etc).

Salvia se utilizează cu mult succes în tratarea multor afecțiuni și boli, unele chiar grave: acnee, afecțiuni ale măduvei spinării, afecțiuni cronice ale căilor biliare, pelviene, afecțiuni vasculare, afecțiuni digestive, afte, albirea dinților, alopecie, Alzheimer, ameteli, anorexie, anxietate, astenie, astm bronșic, atrofie uterină, balonări abdominale, boli canceroase, boli de gât, boli respiratorii cu secreții abundente, boli venerice, bronșite virale și cronice, cancer genital la femei, cancer de colon, cancer de san, candidoze, celulita, chist ovarian, mestra dureroasă sau prelungită că timp, circulație deficitară a sângelui, colițe, contuzii, cosmetică, debilitate infantilă, dereglări glandulare, diabet, diaree, digestii lente, dismenoree, eczeme, enterocolite, faringită, febră, fibrom uterin, gingii sângerânde, gripe,hepatite, hipotensiune, impotența, indigestie, infarct, infecții respiratorii, infecții renale și urinare, inflamatrii gastro intestinale, iritații ale gâtului, laringita, memorie dificilă, menopauza, nervozitste, noduli mamari, obezitate, oboseală, oprirea lactației, Parkinson, paradontoză, paralizii, răceli, răni care se vindecă greu, răni diverse, reumatism, reumatism cronic și devenerativ, revigilorare, salivatie excesivă, sebireea tenului, spasme, slăbiciune fizică, stări de nervozitate, sterilitate, stimulent al circulației cerebrale, stomatite, surmenaj, transpirație neplăcută sau excesivă corp, mâini, picioare, tremuraturi, tuberculoză, tulburări de memorie, tulburări intestinale, tuburari premonepauza, tumori digestive, ulcerații cronice, ulcere de gambă, vaginită, varice, vomă.

Va continua…

Vă îmbrățișez cu multă iubire!

Camelia

Vremurile ‘Lupilor Albi’

Vremurile ‘Lupilor Albi’

Îmi amintesc despre câteva cuvinte pe care mi le spunea mama si niste vise cu iz premonitoriu..Aceste cuvintele au intrat în structura mea de ființă energetică și reverberează necontenit:’ Va sosi vremea când va răsuna pământul chemarea către casă a întregului Neam. Sufletele descendente se vor înaripa prin inimi și simțiri, iar călătorii de departe vor reveni pe glia strămoșească să-și apere avuția. Lupii Albi vor ieși din munți și vor da glas strigătului Luminii Izbăvirii.’

Cred adânc în mine că acestea sunt vremurile pe care aceste glasuiri pline de înțelepciune părintească m-au ajutat să-mi deschid calea spre nemurirea neamului.

Și cum simt că nimic nu e întâmplător,acum mai mult ca niciodată, povețele pe care le ascultam, parcă  prind viață.Când apar asemenea coincidențe fantasmagonice am senzația că am luat-o razna. Dar nu e chiar așa.

Nu e o viață dincolo de normal. Însă acum normalitatea capătă fundamentul unor credințe demult  înscrise în sângele nostru de urmași ai unui neam brav, plin de iubire și înțelepciune care se trezesc. E ca și când demult, ceea ce ne-a unit pe toți pe aceste pământuri milenare, ce a adormit la un moment dat pentru câteva sute de ani bune, renaște ca la un semnal al prezentului.

Mă întreb care este acest semnal. 

Păi eu înțeleg prin Suflet că e Iubirea pentru Pământul Sfânt născută din Credința Neamului Strămoșesc, aceea care s-a trezit. E ca și când apare Soarele și Inimile unei întregi Națiuni , cât și a întregii Naturi, înfloresc și umplu toată  țara de Bucurie și Armonie.

Așa suntem noi cu adevărat , Românii-Traco-Geto-Daci, Fii și Fiice ale Luminii cu Inimi pline de Iubire Pură !

Simbolistica Lupilor Albi e cea a Haitei Indestructibile, pe care acum o înțeleg cu adevărat. Ei sunt Spiritele Ancestrale ale Străbunilor care se ridică să ne readucă cât mai puternic Crezul că Azi e Ieri și Mâine la un loc. Aici, pe acest Pământ Străvechi, ”Totul este Unu, iar Unu este Tot.”

Vă cer tuturor să vă treziți, să vă treziți și să simțiți, să vedeți , să grăiti și să vă apărați în cel mai simplu mod Iubirea de Neam desprinsă din Sursa Primordială.

Minunatele versuri ale lui Mihai Eminescu din ‘Rugăciunea unui Dac’ au o revelație puternică în sensul TREZIRII CĂTRE ÎNVIEREA VIEȚII ca un preambul al vremurilor :

”Pe când nu era moarte, nimic nemuritor,
Nici sâmburul luminii de viaţă dătător,
Nu era azi, nici mâine, nici ieri, nici totdeuna,
Căci unul erau toate şi totul era una;
Pe când pământul, cerul, văzduhul, lumea toată
Erau din rândul celor ce n-au fost niciodată,
Pe-atunci erai Tu singur, încât mă-ntreb în sine-mi:
Au cine-i zeul cărui plecăm a noastre inemi?

El singur zeu stătut-au nainte de-a fi zeii
Şi din noian de ape puteri au dat scânteii,
El zeilor dă suflet şi lumii fericire,
El este-al omenimei izvor de mântuire:
Sus inimile voastre! Cântare aduceţi-i,
El este moartea morţii şi învierea vieţii!…”

Va îmbrățișez cu multă iubire!

Camelia

Luna Plină din 18 Martie și Echinocțiul de Primăvară

Luna Plină din 18 Martie și Echinocțiul de Primăvară

Lumina se mișcă și se unduiește continuu prin Cosmos. Din punct de vedere Astrologic pe 21 Martie este Echinoctiul de Primăvară , când lumina a crescut în intensitate din Decembrie anul trecut și până acum, încât este egală ca intensitate cu întunericul. Poate că metaforic am putea vorbi de un echilibru care se va instaura care vine împreună cu stări minunate de liniște ale sufletelor noastre.

Călătoria Luminii e ca un joc acum, puțin altfel prin permisivitatea Divină care ne invită să fim cu inimile deschise și să ne ascultăm intuiția izvorâtă din Iubire Pură. E atât de frumos, că simțim cum freamătă în noi Bucuria, fără a avea vreun motiv legat de Viața Pământeană. Pur și simplu se întâmplă ceva firesc!

Fotografie de Frank Cone pe Pexels.com

Și intensitatea Luminii tot crește, și crește, și crește imbracandu-ne pe toți cu Aripi de Zbor și Speranța, Iertare, Acceptare și Crez . Până la Solstițiul de Vară din 21 Iunie , din Marea Noapte Albă, absolut totul se întâmplă cu un sens în care Soarele ne trezește și ne animă zglobiciunea de a ne îndrăgosti de Suflete, de a vedea dincolo de firescul vieții cu Bunătate și Dăruire, necontând care este hotarul Pământului și al Cerului.

Luna Plină de mâine vine cu un Dar Divin, ca o Cheie Magică, care va crește în noi Puterea de a fi Ființe ale Luminii. Jocul Lunii și al Soarelui din aceste zile minunate ne conduce într-o călătorie inițiatică pe fiecare dintre noi toți, căci doar cu un anume sens am prins în viată aceste vremuri. Sunt momente unice, care se întâmplă foarte rar, cum chiar și alinierile Galactice și geometria Astrelor ne arată. Calea e doar UNA:’ TOTUL este UNU, iar UNU este TOT.’

Luna Plină a Fecioarei atinge apogeul pe 18 martie și este ultima Lună Plină înainte de începerea Anului Nou Astrologic, făcându-l momentul perfect pentru a lăsa trecutul în urmă și a lua doar înțelepciunea pe care dorim să o ducem în viitor.

Vă puteti crea un Ritual minunat pentru alinierea Sufletului, Minții și Corpului începând de astăzi până pe 24 Martie.

Folosiți ierburi si plante (uscate, proaspete sau chiar uleiuri esențiale) de exemplu lavandă,  mușețel, busuioc, oregano, rozmarin, mentă, salvie, cimbru, eucalipt, felii de citrice, cuișoare, frunze de ceai etc.

Alegeți orice ierburi care rezonează cu voi. Puteți folosi una sau o combinație de ierburi, doar mergeți pe instinct și folosiți ceea ce aveți la îndemână.

Luați un vas cu apă și începeți să-l amestecați într-o mișcare circulară cu degetul pentru a-i activa energia. Pe măsură ce amestecați apa, spuneti următoarele sau adaptați așa cum simțiți mesajul venit din interiorul Sufletului vostru:

„Forța de viață din mine se conectează cu forța de viață a acestei ape. Fie să ne unim , susțînând și ridicându-ne vibrațiile cât mai sus.’’

Odată ce apa este bine activată intuitiv alegeți prima plantă pe care țînând-o în mână, îi atribuiți plantei o emoție, un sentiment sau o situație pe care ați dori să o eliberați sau să o atrageți. Spuneți-o cu voce tare, oferindu-vă intenția Universului, apoi adaugăti planta  în vasul cu apă. Continuați să repetați acest proces cu toate ingredientele pe care le aveți în față. Umpleți bolul cu câte lucruri vreți!

După ce ați terminat de adăugat toate ierburile, luați sare și, în timp ce o adăugați în apă, simțiți-vă liberi să spuneți ce simțiți în momentul de față:

„Mi-am setat dorințele, mi-am stabilit intențiile. Sunt lucruri pe care vreau să le eliberez, sunt lucruri pe care vreau să le chem. Au fost auzite de apă, au fost auzite de aceste ierburi, au fost auzite de inima și sufletul meu. Acum le curăț pe toate, predându-mi intențiile și dorințele Universului. Am încredere că totul se va desfășura pentru binele meu cel mai înalt și cel mai mare. Am încredere că orice trebuie să vină va veni și tot ce trebuie să plece va pleca.”

Apoi acordați-vă un moment de meditație și rugăciune așa cum simțiți.

Odată ce ați terminat cu meditația și rugăciunea, scoateți vasul cu apă afară sau plasați-l lângă fereastră sub lumina Lunii Pline.

Dimineața, aruncați ierburile și apă în grădină sau dacă nu aveți acces la grădină, este bine și la canalizare. Lăsăți totul să plece și să curgă!

Vă îmbrățișez cu multă iubire!

Camelia

SALVIA -cum o folosiți și pentru ce? Partea 2

SALVIA -cum o folosiți și pentru ce? Partea 2

 Haideți să ne împărtășim din cunoștințele și obiceiurile din familie moștenite din ‘mamă în fiică ‘și ‘ din tată în fiu’, din ce ați mai citit prin cărți de fitoterapie și site-uri de specialitate cu informații veridice! Scopul este să descoperim aplicabilitata cât mai variată în sensul sănătății sufletului, minții și corpului.

 SALVIA, Salvia officinalis( Lb. Latină)

Hormea, hormes, hormia, ormea ( Lb. Dacă)

Jale, jaleș de câmp, salvie, iarbă Sfântului Ioan, salbie, silvie și alte denumiri populare ( Lb Română)

După istoria cronicilor și înscrisurilor de demult, cât și a dovezilor aduse prin multe descoperiri arheologice, se pare că strămoșii noștri traco-geto-daci dețineau cunoștințe despre medicină, despre arta vindecării cu leacuri din plante, dar și despre astronomie. Cei care stăpâneau arta acestor iscusinte secrete își alegeau ucenici înzestrați cu anumite daruri și transmiterea informațiilor se făcea pe cale orală.

Fotografie de Gary Barnes pe Pexels.com

 Și vă întreb, oare nu este așa și astăzi, cu leacurile miraculoase pe care le știm din familiile noastre de la părinți și bunici, transmise ca niște ‘povești nemuritoare despre tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte’?

Dintre plantele folosite  acum mii de ani de către stră-stră-strămoșii noștri, Salvia este una dintre ele, pe lângă iederă, mușețel, mentă, pelin, cimbru, busuioc s.a.m.d.

 Istoricii au mai multe concluzii elocvente, însă cea mai importantă, punctul comun al observațiilor lor, este că traco-geto- dacii, în ritualurile lor de magie pentru sănătate, vindecau Ființa că pe un întreg, mai întâi sufletul și psihicul, iar la final corpul, prin tamaduirea oricăror boli, respectând echilibrul energiilor lumii, a Cerului și a Pământului, prin toate elementele lor, din care însăși Ființa- Om face parte.

 În tradițiile populare străvechi, păstrate până astăzi, din diverse zone ale României, în special cele rurale, Salvia era utilizată ca o plantă magică foarte puternică, chiar în descantec de boli și vrăji de iubire. Datorită acțiunii ei complexe se folosește în terapii de leac  pentru marea majoritate a bolilor.

Decoctul din tulpinile plantei se bea pe stomacul gol de către suferinzii de astm.

Frunzele proaspete pisate și amestecate cu grăsime animală se puneau la gât pentru umflături și gâlci.

Frunzele crude se puneau direct pe răni.

Decoctul din plantă se ținea în gură pentru dureri de dinți sau se clatea gură pentru afte.

Gargara cu ceai concentrat se făcea pentru tușe, dureri în gât și pierderea vocii.

Consumul de ceai ca infuzie se bea pentru nenumărate dezechilibre și afecțiuni interne, chiar în cazul slăbirii ochilor și a auzului.

Se utiliza și la băi pe corp pentru copiii slabi, anemici, pentru suferinzii de reumatism, cât și alte  afecțiuni sau dezechilibre.

 Ceea ce prea puțin se știe este că Salvia îmbunătățește memoria și ajută foarte mult la regenerarea celulară a corpului. Uleiul de Salvie poate fi un antidot de excepție pentru îmbunătățirea funcționarii cerebrale, a capacității intelectuale, dar și emoționale, a creșterii vitalității și menținerii tinereții, un foarte bun antioxidant.

 Vă recomand băi  și masaj cu acest elixir al tinereții!

Va continua…

Vă îmbrățișez cu multă iubire!️

Camelia

Bibliotecile energetice ale Luminii din NOI

Bibliotecile energetice ale Luminii din NOI

Undeva, cândva, m-am născut, te-ai născut, ne-am născut. Avem infiniți parametri ai luminii din noi care se învârte prin Univers, se difuză ca un perpetuum mobile, se unduiește în spirale, se condensează și apoi se evaporă, necontenit revenind într-un alt sens de plutire și strălucire. Povestea are un început, un sfârșit , dar continuă cu alte incepuri și alte sfârșituri ….prin zvâcnet de stele ce se nasc și apoi mor, și din care se nasc alte miliarde de stele împrăștiind Lumina Sursă.

Totul se mișcă și se transformă! Dacă existăm fizic, înseamnă că lumina s-a condensat și a alunecat ușor, ca într-un zbor de aripi ce dorește puțină odihnă, poposind aici, între două respirații, pe Pământ. Și așa Lumina s-a întrupat în corp de OM! Ea își ia o mică pauză și respiră prin Trup, apoi își reia zborul etern. Așa este VIAȚA ei pe Pământ în Trupuri și diverse forme vii Pământene.

Metafora acestei povești o știu din copilărie și mă impresionează și azi, mereu, până la lacrimi. Însă sunt lacrimi de fericire, căci știu că, prin ritmul și pulsația Luminii din mine, e minunat să zbori dintr-un Cer în alt Cer cu Lumină Primordială.

Când ești OM și ai simțământul Luminii care există în tine, nu ai nici un motiv să încerci sentimente de frică, de confuzie, de groază, de supărare, de furie, de inutilitate, de singurătate, de ne-iubire, de incapacitate, de imperfecțiune și de multe altele.

Ca să îți activezi sentimentul cuprinderii și înțelegerii Luminii din tine, dragă OM, îți este necesar doar un singur instrument pe care să îl păstrezi în PURITATEA PRIMORDIALĂ-CREDINȚA în TINE , adică în LUMINA din TINE! Atât! Ce te poate ajuta este doar IUBIREA ce te străbate instantaneu prin centrul Ființei tale când îți lasi inima liberă să simtă, să vadă, să audă, să miroasă, să guste libertatea zborului Luminii!

Când eram mică am învățat de la Mama un joc. Îmi spunea să mă duc să mă uit în oglindă și să mă observ din cap și până în picioare, cât mai atent posibil. Apoi să mă așez pe un scaun, să închid ochii și să încerc să mă observ cu ochii minții așa cum m-am văzut în reflexie. Apoi să îmi imaginez Soarele ca un cerc cu raze într-o spirală în continuă mișcare , pe care să îl pun ca imagine peste imaginea mea și să mă cuprind în multă lumină și strălucire, și în același timp să cânt, orice îmi place, orice melodie .Apoi să rostesc Tatăl Nostru. După 5-10 minute în care exersam acest joc inocent, mă simțeam plutind. Deschideam ochii și râdeam, pentru că mi se părea fascinant cum vedeam acea Lumina Magică care mă cuprindea și parcă se unduia în ritmul cântecului meu și a rugăciunii. Așa m-a ajutat să trec peste friica de a sta singură în casă și în întuneric, mai ales că în vremea Comunismului se oprea des curentul și stăteam la lumina lumânărilor prin casă seara, până venea ea de la serviciu.

Fotografie de Pixabay pe Pexels.com

Ani la rând, tot exersand acest joc al Luminii, în care pe lângă Lumina Soarelui integram și alte elemente imaginative,din plăcerea de a zbura și călători cu gândul în diverse ipostaze.Am constatat că acest ‘zbor spiralat luminos’ poate deveni o formă de autocunoaștere, dezvoltare a intuiției și extrasenzitivitatii, chiar a materializării unor obiective dorite și propuse din viață mea.

Am întâlnit în 1993 -1994 primele Spirite Libere care practicau meditația și dețineau cunoștințe despre Metafizică și o promovau în România- prin Grupul ELTA- având un slogan deosebit ‘ Solteris Prieteni!’. Valul Luminii m-a cuprins și mai mult în jocul meu de autocunoaștere, înțelegând sensuri ale curgerii mele din străbuni, din ce în ce mai profunde. De la un simplu joc și imaginație pusă în mișcare am ajuns la meditații ale Luminii în Spirale și sensuri despre care azi, abia sunt înțelese și  dezbătute pe îndelete fără temeri, cu deschiderea minții și sufletului omenirii.

Dacă în 1993 aș fi vorbit despre Spirale luminoase, sfere și cântecul lor , metafizică , aș fi fost clasificată drept ‘nebună’ în cel mai sigur caz.

Viziunile despre ceva special desprins din Lumină curgeau prin mine și prin toată Ființa mea. Am visat conștient cine sunt, m-am conectat subtil la Sursa Divină cu multă credință și iubire. Oamenii pe care i-am întâlnit în acei ani meditau zilnic, posteau, se rugau și inteleau sensul firii și Naturii înconjurătoare în înțelesul cel mai simplu, pe care străbunii noștri ni l-au lăsat: ‘Totul este Unu și Unul este Tot’.

Experiența Meditativă a Spiralei Luminii pe care am practicat-o ani la rând, pornind din jocul sublim al copilăriei și dezvoltând-o pe parcurs în mod particular, așa cum am simțit în ființa mea, a avut un rol hotărâtor în transformarea mea personală și crearea OM-ului de Acum.

Ce se întâmplă de fapt practicând acest gen de meditație foarte simplă, este expansiunea conștiinței umane spre Conștiința Superioară, adică Sursa Divină cum o numim, adică Divinitatea unică și inseparabilă din noi înșine. Se produce o aliniere a fizicului, mentalului și sufletului cu acea Conștiința din sfere înalte. Totul e normal, imaginația fiecăruia fiind condusă de sentimentul pur de iubire din interior către Sinele Suprem. Și când rostești rugăciunea inimii, ești acolo, acolo cu tine și în tine cu totul, în Adevărul Pur. Altfel e doar o prefăcătorie ieftină, dacă gândești că e ceva din exteriorul tău, când tu ești de fapt omniprezent și omnipotent. Și mă întreb: oare cum poți fi prefăcut cu tine însuți când Tu ești doar ‘Lumină din Lumină’ mai înainte de toți vecii?

Dragi Oameni Frumoși, Totul se naște și renaște etern! Fiți buni, bravi, plini de iubire și credință, căci așa existați în ACUM prin Mâinele de Azi și de Ieri, care se întâmplă chiar în prezent, concomitent pe axa timpului! Când vă este friica, să știți să nu sunteți conectați și aliniați cu Sinele Suprem. Rugați-vă, așa cum făceau strămoșii noștri! Lăsați Ego-ul deoparte și fiți centrați în voi cu toate puterile infinite pe care Lumina ni le dă etern!

Când vă imaginați simplu o Spirală de Lumină, dansați cu ea, cântați și fiți bucuroși de călătorie până în ultima celulă a corpului fizic! Luminați tot ce e mai bun în voi, ce e Iubire Pură, așa cum v-ați născut prin condensarea Luminii pe acest Pământ. Așa se întâmplă minunea unui tranzit al conștiinței spre lumi interdimensionale, unindu-vă cu Sursa. Și veți constata că frecvența răspunsurilor la întrebările pe care vi le adresați doar voi înșivă în propria ființă este din ce în ce mai mare, că deja-vue-urile sunt din ce în ce mai dese, că seninătatea și bucuria izvorâtă din interior, nedepinzand de lumea materială crește, că informațiile de care aveți nevoie pentru a evolua și a depăși anumite obstacole de zi cu zi vin de la sine printr-o intuiție interioară miraculoasă. Toate acestea constituie Lumina Angelica a unei Biblioteci energetice a Luminii din Noi care circulă  într-un flux continuu, izvorâtă din alinierea conștienței Om-ului pe care îl reprezentați Acum, cu Ordinea Primordială a Luminii Sursă, determinată doar de Credința manifestată prin Iubire.

Iar după odihna de zbor din viața pe Pământ, urmează o altă călătorie infinită, subtilă, suavă și plină în ea de Sinele Suprem.

Va îmbrățișez cu multă iubire!

Camelia

Partea 1-SALVIA cum o folosiți și pentru ce?

SALVIA cum o folosiți și pentru ce? Partea 1

Suntem în Postului Paștelui din 2022. Ce poate fi mai frumos decât să ne reamintim Lumina din Inimile noastre care străbate de milenii aceste meleaguri Traco-Geto-Dacice și ne umple de Legământul Sacru cu Străbunii! ”Totul e Unu și Unul este Tot” , aceasta este moștenirea noastră ca popor, așa cum spuneau vitejii și înțelepții noștri strămoși din Sarmizegetusa. Noi suntem Ei și Ei trăiesc prin Noi în cuget și simțiri, acest subtil al existenței prezente ca să ni-l amintim neîncetat.

Haideți să ne împărtășim din cunoștințele și obiceiurile din familie moștenite din ‘mamă în fiică ‘și ‘ din tată în fiu’, din ce ați mai citit prin cărți de fitoterapie și site-uri de specialitate cu informații veridice! Scopul este să descoperim aplicabilitata cât mai variată în sensul sănătății sufletului, minții și corpului.

SALVIA, Salvia officinalis( Lb. Latină)

Hormea, hormes, hormia, ormea ( Lb. Dacă)

Jale, jaleș de câmp, salvie, iarbă Sfântului Ioan, salbie, silvie și alte denumiri populare ( Lb Română)

Fotografie de Gary Barnes pe Pexels.com

Din câte am tot răsfoit și am încercat să pun cap la cap informațiile culese, Salvia este o plantă excepțională, folosită încă din Antichitate de strămoșii noștri traco-geto-daci. Chiar concluziile cercetărilor actuale sunt că e un ‘ leac magic’ pentru nenumărate dezechilibre, afecțiuni și boli de orice natură.

Medicul antic grec Discoride scrie în ‘ De Materia Medica’ despre practicile străbunilor noștri privind tradițiile vindecării și prevenirii îmbolnăvirilor prin utilizarea plantelor, mierii, sarurilor cu metode variate.

Despre Salvie Discoride spune că decoctul reprezintă un afrodisiac. Planta împreună cu miere vindecă afecțiunile corneei. Se pot folosi frunzele aplicate direct sau se poate face unguent.

În multe dintre tradițiile populare moștenite până azi, Salvia este un leac minunat contra durerilor de gât. Cu decoctul se face gargară de câteva ori pe zi.

În cartea lui Marian Florea ‘ Botanică Poporană Română’ sunt precizate utilizări ale diverselor plante, culese din diverse zone ale țării, în urmă cu aprox. 100 de ani. Se menționează că laptele fiert cu Salvie este foarte bun pentru tuse, iar gargara cu ceai este eficientă pentru gâlci, însă și alte boli.

Știu de la mama, care era o mare iubitoare de leacuri cu plante și alte tipuri de ritualuri pentru sănătate, că Salvia este o plantă sacră asociată cu un puternic efect celestial de menținere a tinereții și vitalității Ființei noastre.

În practica magică, din câte am mai citit de-a lungul vremii, se păstra în casă proaspătă sau uscată, apoi arsă , fumul sau descatusand energiile blocate și purificand încăperile.

În familie, în tradiția culinară, Salvia o foloseam mai rar datorită aromei puternice, însă beam mult ceai sau o foloseam la baie proaspătă sau ca ulei macerat la rece cu salvie, inclusiv frecție și masaj la picioare, pe spate, gât și piept, pentru că eram destul de bolnăvicioasă până să mă operez de amigdale. Bunica și mama beau ceaiul pentru menopauză.

Va continua….

Va îmbrățișez cu multă iubire!

Camelia

De la numere la date și ani cu semnificații:22.02.2022

De la numere la date și ani cu semnificații:22.02.2022

Mi-au trecut prin fața ochilor mii de mesaje, zeci de interpretări și emoții corelate cu numerele de-a lungul anilor..Însă azi, da , azi e o zi specială numerică! Dar oare doar numerică?

M-am conectat cu mine profund la ora 24 a acestei zile, așa cum mă reconectez mereu. Sigur, abia acum discern că nici măcar nu mă gândisem la ce zi este ca simetrie numerică, pe care abia în 30.03.3003 o mai întâlnim…Bine cei care reușim să trăim aici atât!

Fotografie de Pixabay pe Pexels.com

Și cum spuneam, am reușit să fac clarul din mine să se așeze , să se verticalizeze înainte de somn.Mintea mea nu era nicăieri, însă ochii erau clar deschiși, iar sufletul meu se ruga. Am distins o lumină puternică care s-a așternut cu o căldură vibrantă ca o liniște magică. Aveam senzația că e lumina afară ceva! M-am ridicat din pat uimită să văd ce este! Totuși nu era nimic. M-am așezat înapoi ca să adorm!

Nimic din tot ce există nu este precum percepem fizic. Nu știu când și cum am adormit, însă sentimentul a fost de o bucurie imensă ce tresaltă prin mine, fără să mă gândesc la ceva anume sau să fie corelată starea cu vreun eveniment din cursul zilei care trecuse. Pur și simplu!

Dimineață am avut aceeași emoție de bucurie. Am realizat ce dată e și instant mi-a venit în minte 2+2+0+2+2+0+2+2=12=1+2=3. Și nu sunt numerolog, însă cifra 2 știu că e dualitatea și conectarea interior-exterior, iar cifra 3 e Măiastra Conectare-Suflet, Minte, Trup.

Acum cred că am simțit o totalitate a mea care aparține unui întreg luminos -aceasta este bucuria nemărginită ce zvarcneste prin toată Ființa mea. Așa cred că simțiți toți în nemărginirea voastră!

Va îmbrățișez cu multă iubire!

Camelia

Moxibustia cu plante în Terapii

Moxibustia cu plante în Terapii

Toți trăim în Natură și Natura prin noi. Unii realizăm, alții nu. Suntem înconjurați în permanență de răsuflarea verde a plantelor pe care le vedem, înțelegem, cuprindem ca ființare sau nu. Depinde de noi ce percepție ne formăm sau cum o schimbăm ca să  întelegem dincolo de sensurile palpabile.

Fără nici o sforțare am deprins un sens minunat al vieții, având rădăcini adânci din familie în simțul cu practici laice de vindecare și armonizare. Așa suntem mulți dintre noi, însă am lăsat de-a lungul vieții să adoarmă anumite simțiri subtile, fiind prinși în tumultul schimbărilor societății în care trăim.

N-o să uit cum în copilărie arderea frunzelor de Salvie , Pelin , Mentă și altele, cât și Rășină sau Ace de Brad erau un joc miraculos care în familie ajuta la refacerea în caz de răceli strașnice cu tot felul de simptome neplăcute sau pentru durerile reumatice ale membrilor familiei. Acestea se combinau cu ceaiuri băute, băi calde cu decocturi din plante, frecții și masaj cu uleiuri și oțeturi macerate în casă de ‘doftoroaiele’ de mama și bunica. Magia își făcea efectul în mod uimitor! Mulți dintre bătrânii de la sate, chiar și urmașii lor, mai folosesc încă și în prezent aceste remedii fără pereche.

Iată că astăzi, apar din ce în ce mai multe informații și din culturile Orientale despre Terapie, pe care acum 20-30 de ani prea puțini le cunoșteau. Moxibustia este una dintre ele, reprezentând o metodă a Medicinei Tradiționale Chineze și Coreene care constă în arderea mocnită a unei grămăjoare de plante uscate, pe anumite puncte de pe meridianele energetice. De-a lungul timpului am învățat multe despre Terapiile Orientale pe care le înteleg, practic și sunt foarte benefice.

Fotografie de Chinese Medicine Podcast Podcast pe Pexels.com

Moxa tradițională orientală este realizată din frunze de Pelin negru, uscate, mărunțite și presate în diverse forme conice, ca niște movilițe, aplicate pe piele în diverse puncte sau a unor baghete gen ‘trabuc’ care se apropie de punctele energetice, dar la o anumită distanță ca să nu ardă. În prezent pe piață există tot felul de produse artificiale pentru moxibustie, mai mult sau mai puțin eficiente.

Moxibustia veritabilă orientală nu se combină cu acupunctură și digipunctura, așa cum se amintește în vechile manuscrise terapeutice,fiind cu desăvârșire contraindicată îmbinarea. În principal, moxibustia este indicată în terapiile în care acupunctura este contraindicată în anumite puncte unde poate inhiba anumite excese energetice.

Moxibustia provoacă un efect termic sporit al punctelor energetice, deobicei gramajoarele din plante uscate aplicandu-se nu direct pe piele (decât în cazuri foarte rare), ci pe felii de usturoi, ceapă, ardei gras, ghimbir sau sare sau discuri subțiri din lemn.

Moxibustia prin tratamentul termic și fumigen este indicată în stres, oboseală, epuizare, astenie, în diverse boli digestive, renale, pulmonare, în general dezechilibre și afecțiuni generate de frig și umezeală precum și reumatismul sau chiar unele forme de cancer.

Contraindicațiile se referă la afecțiunile acutizate și toate dezechilibrele generate de căldură,ca de exemplu inflamatiile acute, cât și febra, unde de multe ori ‘rece’ este indicat.

Vă dau un mic exemplu cât mai apropiat de necesitățile zilelor noastre.

În teroriile medicinei chineze formarea flegmei ține de funcționarea deficitară a splinei. Dacă splina, din diverse motive, nu reușește să transporte și să transforme corespunzător lichidele din corp sistemul nostru imunitar devine slăbit. Nu uitați că splina este parte integrantă din sistemul limfatic al organismului uman. Deci, în final, fluidele corporale se vor acumula și se vor transforma în ‘flegmă’. Flegma aceasta nu este altceva decât o acumulare de lichide stagnante care devin dăunătoare în timp pentru sănătate, dând naștere la diverse umflături și noduli în diverse zone ale corpului. Un masaj de drenaj limfatic poate ajuta enorm, în mod eficient, pentru eliminarea acestor acumulări de Yin din corp.

Plămânii și rinichii sunt, de asemenea, implicați în formarea flegmei. Plămânii stochează această flegma. În cazul în care plămânii nu reușesc să difuzeze corect fluidele și să le facă să coboare și în cazul în care rinichii nu reușesc să transforme și să excrete fluidele, acestea se pot acumula ca flegmă în corp.

Această acumulare de flegmă în anumite părți ale corpului duce la perturbări ale circulației sanguine și cu cât trece mai mult timp în care se perpetuează dezechilibrele fluidizarii lichidelor din corp, cu atât vor apărea diverse perturbări ale stării de sănătate și vitalitate, apoi îmbolnăviri cronice.

Semnele esențiale ale flegmei sunt o limbă umflată, un strat lipicios  pelimba sau un puls slab. Dar pot fi și alte simptome generale ca o apăsare în piept, sentiment de greutate, senzație de disconfort al capului și altele( disfuncție digestivă, obezitate, boli de inimă, tulburări autoimune și tumori etc.).

Sucul de pătrunjel rădăcinoase și frunze 100ml /zi, chiar în combinație cu suc de morcov, ajută enorm prin conținutul de vitamine și minerale la buna funcționare a splinei, dar nu numai, ci cu nenumărate alte beneficii pentru sănătate.

Dacă această flegmă rămâne stagnantă mai mult timp, duce la ceea ce numesc chinezii ‘Răceală’ adică o deficiență de Yang a splinei, plămânilor sau rinichilor. E o ‘răceală’ în stadiu incipient determinată de factori interni, iar cu cât persistă în timp și nu se iau măsuri devine acută. Poate duce la scăderea sistemului nostru imunitar, apoi dezechilibrele cronicizandu-se. Poate fi chiar precursoarea diverselor îmbolnăviri generate de viruși și bacterii din mediul extern.

Există o istorie robustă din China antică și Japonia care vorbește despre utilizarea zilnică a moxibusției pe un punct de acupunctură numit Stomac 36 (Zu San Li). Acest punct este considerat unul dintre cele mai tonificatoare puncte de pe corp.

Terapia Moxa este adesea efectuată de un practicant al medicinei chineze, dar se poate face cu ușurință și pe cont propriu acasă! Asigurați-vă asupra modului de utilizare a moxei, astfel încât să evitați orice risc de arsuri.

Va îmbrățișez cu multă iubire!

Camelia

Drenarea energetico-emoțională a Ființei Om

Drenarea energetico-emoțională a Ființei Om

Avem mereu câte ceva de făcut cu propriile Suflete, Minți și Trupuri cât timp trăim viața. Greșim, învățăm, reluăm, ne reeducăm, atingem vise pe care le credeam imposibile sau nu ne credeam în stare să le îndeplinim….și zburăm în necuprinsul viețîi descoperind continuu cât de frumoși și luminoși suntem. Ne mai împiedicăm, fiindcă uităm baza fundamentului vieții de la care am pornit, dar ne reamintim mereu să fim iubire, să trăim prin iubire și ne salvăm privind spre Cerul nostru. Zburăm și ne transformăm de la o clipă la alta! Cât de frumoși suntem!

De ceva vreme nu mai înțeleg, însă simt mult, dincolo de mine!

Fotografie de Pixabay pe Pexels.com

Mulțumesc Luminii că trăiesc și pot să las să curgă prin mine emoții și note muzicale din sfere celeste! Oameni dragi, amintiți-vă că sunteți Tot, un Tot ca o Mașinărie Magică care se poate resuscita singură, oricând și oricum.

Aș asemăna Lumina ce curge prin noi cu Limfa! Ea ne curată de tot ce este toxic, ne apară de intemperii și ne reumple de prospețime, ne regenerează și recalibrează, dacă ne deschidem inimile prin iubire, dăruire, sinceritate și tot ce este mai frumos.

Mă uit în general așa, prin lume, observând doar….Și uneori văd un mare pustiu în ceea ce privesc emoțiile frumoase și blânde ale firii umane… Observ însă Natura Mamă și mă bucur, zâmbesc, țâșnesc din mine și tresar cu o bucurie infinită! Ciclii ei sunt de la ‘Iarna înghețată’ a nefiintarii, însă a germinării,spre alte etape până la roadele cele frumoase, gustoase și sănătoase mereu, mereu, mereu…

Am sentimentul că Omenirea începe încet, încet să realizeze că e bine să facă o curățare! Dar, oare așa o fi?

Poate e bine să facă un Drenaj energetico-emoțional de tot ce ‘ a fost’ ,ca să se poată reumple de fericirea nu de ‘ a fi’, ci de ‘ a trăi’ din nou cu adevărat în Era Luminii. Orice ciclu final ne translateaza spre un alt nivel, în care încep din nou aceleași etape, dar cu un Nou Început spre o altă cale.

Cum ar fi dacă am elimina din Ființele noastre ideea de a ne îmbrăca în subconștient sub diverse profile înfricoșate, frustrate, nervoase, mereu nemulțumite, îngrădite că acceptăm să ne autoingradim la nivel psihic și ne izolăm prostește dând vina doar pe alții, pe contexte diverse sociale și politici de manipulare? Cum ar fi dacă am lasă liberă conștiința să se manifeste prin fapte și soluții de a ne regăși fapticul ‘ a trăi viața’ frumos, fără să fim răi și răzbunători cu cei din jur sau invers, să nu ne pese de nimic , să nu ne implicăm, ci doar să comentăm, să blamăm fără să avem o atitudine constructivă?

Nu Virusul Pandemic ne îmbolnăvește acum cel mai mult, ci ‘emoțiile toxice’ care nu sunt eliminate și pot fi fatale cu test sau fără test pozitiv, cu vaccin sau nu!

Să fim Zen? Să fim meditativi? Să fim credincioși? Să fim Lumină? Să fim buni? Să fim iubitori? Să fim conștienți de cine suntem și ce puteri nedescoperite minunate avem? Să ne manifestăm iubirea necondiționată prin tot ceea ce avem mai frumos în noi? ….și câte și mai câte…. Cum e mai bine oare? ….fiecare înțelege în felul său….

Însă Marea Umbră se duce încet, încet….și rămân cei din urmă …

Toxicitatea emoțională se poate elimina și viața Omenirii să se reumple cu un sens adevărat și luminos al lui ‘ a trăi’, când cei care cred nu că dacă unul greșește trebuie pedepsit, ci dacă unul eșuează toți e bine și să îi arate cât de important este el , cât de frumos este ca Ființă, astfel încât toți să trăiască împreună în armonie. Așa înseamnă că fiecare are sensul și rostul său, orice rău are un bine în el și orice bine are un rău în el, orice lumină are și puțin întuneric, cum și întunericul are puțină lumină , ca o formă completă de echilibru.

Și uite că așa ‘Dacă’ și cu Parcă’ se pot contopi și se poate întâmpla minunea Drenării energetico-emoționale a Ființei Om!

Va îmbrățișez cu multă iubire!

Camelia

Reechilibrarea energiilor ca proces ritualic pentru Terapeuti

Reechilibrarea energiilor ca proces ritualic pentru Terapeuti

Poate ca nici macar nu e necesar sa reamintesc, insa fiecare dintre noi, este bine sa constientizam ca zi de zi, indiferent de mediul in care traim , interactionam sau reactionam din cauza anumitor factori. In fiecare moment energiile noastre ca Fiinte se schimba, se metamorfozeaza , circula, fluctueaza, tinand concomitent atat de micro-cosmosurile proprii, cat si de macro-cosmos, ceea ce este in afara noastra.

Daca cititi acest articol in continuare si simtiti, ar fi minunat sa va impartasiti mici parti din propriile Ritualuri de Reechilibrare, cat si carti, autori si filozofii holistice prin care toti sa descopere diverse modalitati de a-si face viata armonioasa, in functie de propria rezonanta. E ca un Portal Inspirational pe care il putem deschide pentru oricine!

Fotografie de Hernan Pauccara pe Pexels.com

Nu exista real nici timp si nici spatiu, ci doar unduiri, vibratii, pulsatii, zvacniri si interschimbari ale elementelor alchimiei intregii Naturi, ce include firesc Oamenii, tot Pamantul cu orice cuprinde el, cat si intregul Univers cu Soare , Luna, Astri si materie intunecata, cat si orice alte forme energetice inca neintelese sau descoperite.

La finalul oricarei zile energia proprie, cea pe care o are fiecare Om privit ca Fiinta Intreaga, Suflet, Minte si Corp, cu siguranta are un alt spectru oscilatoriu fata de cel de cateva momente inainte sau fata de dimineata respectivei zile.

Nimic nou , toata lumea stie si cunoaste aceste aspecte. Intrebarea este daca le si constientizeaza cu adevarat.

Acum, fiecare suntem unici, diferiti in ganduri si simtiti, abilitati si capacitati senzoriale si extrasenzoriale sau calitati construite prin multe experiente traite in viata, cu spectru diferit. Asa ca modalitatile de perceptie, intelegere, invatare, constientizare si aplicare, indiferent de domeniul in care profesam sau mediul familial , cat si societatea in care traim ne deschid usi cu perspective diferite asupra noua insine, cat si ale vietii in general.

Cand ajungem la o pauza din zi plina de activitati care mai decare sau chiar la finalul zilei, simtim parca intuitiv ca avem nevoie de o reechilibrare. Cum? Pai fiecare dintre noi facem cum simtim: ne plimbam putin , privim Natura inconjuratoare si Cerul respirand aer curat, ne bucuram de mici si insimnifiante lucruri care ne aduc bucurie, radem, glumim, ascultam muzica si dansam, facem o activitate sportiva, meditam , citim, facem o baie, un masaj, aplicam o terapie, ne intalnim cu prietenii ca sa petrecem un timp de calitate fermecator, primim iubire, iubim si oferim iubirea prin gesturi simple, iesim intr-o drumetie sau excursie si multe, multe altele.

Oricum ar fi, pe oriunde ne-am afla, mainile noastre si sfera noastra intreaga energetica se interconecteaza cu mediul. As putea adauga ca interschimbam energiile oricum ar fi.

Avand in vedere ca eu activez in medii in care interactionez cu multi oameni si mai ales prin utilizarea mainilor in Masajul Terapeutic, dar si in alte activitati din viata zilnica, la fel ca oricare dintre oameni, mi-am creat un Ritual zilnic de Reechilibrare si Curatare , pe langa purtarea unei bratari din cupru.

Acum, fiecare face exact ceea ce crede, simte si are ca rezonanta intuitiva pentru propria Fiinta.

Pe scurt, eu cred foarte mult in igiena fireasca corporala, dar si spirituala, mainile fiind necesar sa le privim intr-un mod deosebit al energiilor si sa le spalam cu apa cat mai des posibil, in principal. Mainile sunt cele mai in contact cu tot ce ne inconjoara in orice am face zilnic. In plus, in Masaj si Terapie sau alte activitati ce tin de sanatate, infrumusetare si wellness, in arta terapeutica (fie prepararea de produse din plante, miere, saruri si uleiuri , fie scrisul, fie pictura, fie muzica la un instrument, fie confectionarea de obiecte artizanale si cu rezonante spirituale etc) acestea sunt foarte utilizate. Drept urmare, prin ele se efectueaza un mare transport energetic din interior spre exterior si invers.

Fotografie de Anna Shvets pe Pexels.com

Va voi povesti o parte din Ritualul meu zilnic, acea parte pe care o fac de mai multe ori in zi, atunci cand simt intuitiv ca am nevoie. Oricum, dupa fiecare Terapie prin Masaj imi dau un scurt ragaz natural si meditativ de armonizare! Fiecare Specialist Terapeut, din orice domeniu, practica propriile sale exercitii si ritualurii de incarcare energetica, protectie si curatare inainte si dupa terapie. Aceia care sunt la inceput de drum in anumite tipuri de Terapii si inca nu si-au insusit acest ‘mic secret ‘ al propriei reechilibrari si armonizari ,cu siguranta il vor gasi prin ceea ce rezoneaza cu ceea ce le transmit si Maestrii lor sau prin Lumina Sursa ce le deschide intuitia proprie. Sau, daca nu stiu despre ce este vorba, sa incerce sa citeasca din filozofii ale Artei de vindecare Holistice, care le poate deschide noi viziuni si simtiri prin propriile energii intuitive.Practicile Tao pot fi un bun inceput, iar Mantak Chia are o serie de carti minunate din care se pot inspira. Toate acestea pot ajuta ca Omul Terapeut, sau oricare alt Om, sa fie cat mai echilibrat si sa isi armonizeze propriile energii pentru a evita diverse dezechilibre sau chiar imbolnaviri.

Iata cat de simplu procedez in privinta mainilor mele!

  1. Imi efectuez un scurt masaj al mainilor si antebratelor. in ritm lent, circular. Incep cu mana dreapta si masez cu buricele degetelor de la stanga, incepand de la unghii pana la cot, apoi de la cot , pe fata inversa a antebratului, pana palme, palmele si detelege pana in varfuri. Aplic de 6 ori miscarile minim. Pentru cealalta mana procedez asemanator.
  2. Apoi imi asez mainile pe langa corrp, stand in pozitie verticala, cu picioarele descult pe podea,departate la nivelul umerilor si scutur cca 3 min bine bratele, dar si picioarele.
  3. La final impreunez mainile in postura rugaciunii, in dreptul inimii, imi spun propria Rugaciune a Iubirii si zambesc prin inima, incarcand Lumina Sursei Pure in Suflet, Minte si Trup, apoi spalandu-ma pe maini cu apa calda si sapun din plante si uleiuri esentiale.

Sa va fie cu folos va transmit cu multa lumina din toata inima!

Va imbratisez cu multa iubire!

Camelia

Portalul Lunii Pline deschis catre Clarvedere si Trezirea Umanitatii

Portalul Lunii Pline deschis catre Clarvedere si Trezirea Umanitatii

Se cauta neincetat ideea integrarii mintii intr-un mecanism de ‘inventii’ si rezolvari ale problemelor create de acestea in tot si in toate, apoi tot felul de explicatii stiintifice, filozofice , religioase si spirituale despre suflet, minte si corp si Sursa Creatoare Divina. Se cauta mereu cate ceva prin mintea neobosita a unei ‘gasti Inteligente’ care a umilit si ingenunchiat omenirea prin frica indusa din ultimii ani.

Fotografie de Miriam Espacio pe Pexels.com

Si totusi, ceva din vidul eminescian, locul cosmogonic al tresaririi luminii si vibratiei vietii din Univers, inclusiv de pe Pamant, ne aduce armonie incet, incet si ne imbratiseaza, ca sa putem trece peste toate greutatile, suferinta si temerile induse ca o ‘stare de hipnoza a umanitatii’.

Marele Cosmos, prin Sursa Pura, aliniaza niste Portaluri Spatio-Temporale pline de reverberatiile electro-magnetice ale luminii ca sa ne reechilibreze in anul si anii care vin. E ca o mana intinsa prin usi deschise catre lumina. Si intunericul prin care ne-am zvarcolit a avut un sens, iar partea minunata este ca Acum apreciem Lumina altfel. Iubim sincer, suferintele ne-au lasat riduri pe chipuri, insa ochii nostri sunt invapaiati, mai mult ca niciodata, de Lumina Sperantei si Intelepciunii dobandite.

Asa vine acum prima Luna Plina din 2022, cu o spirala plina de energii exceptionale. Sensibilitatea emotiilor noastre este mai profunda ca niciodata, putin covarsitoare, mintea calatoreste aliniata cu inima, ascultand vocea interioara a Sinelui propriu, desprins din insasi Sursa Pura, Divina.

Este prima oara dupa un lung parcus eonic , cand Omul recunoaste Unitatea sa cu Sursa. Totul este Unu si Unul este Tot dincolo de orice ‘inginerii explicative’ Omul stie si este puternic constient de intunericul din el, pe care nu-l mai considera ‘dusman’. Si-a invatat lectia ‘orbirii’, Acum simtind lumina pe care inainte o stropea cu noroi.

Ei, uite ca asa se trezeste Sinele individual si simte dincolo de simturile Omului facut din carne si oase, departe, in profunzimea Sinelui Superior. Totul e o traire intensa, plina de recunostinta si sublim, caci se simte nemarginit si plin de energii creatoare.

Aceasta Luna Plina aduce cu ea un Portal de Lumina spre a descifra claritatea sensurilor si intelege sa vedem altfel la viata, subtil. Caci Omul este o Fiinta Intreaga, sferica prin scanteia stelara a Sufletului, care vibreaza ca un diapazon, pe miliarde de tonuri de note muzicale. Aceasta e viata fara de moarte, energia indestructibila, metamorfozabila, a carei semnificatie incepe sa o simta incet, incet, intreaga Umanitate.

Ce frumos ne exprima Eminescu cosmogonia, mereu nu ma pot abtine sa citesc, sa rostesc si sa simt aceste vesrsuri:

”La-nceput, pe când fiinţă nu era, nici nefiinţă,

Pe când totul era lipsă de viaţă şi voinţă,

Când nu s-ascundea nimica, deşi tot era ascuns…

Când pătruns de sine însuşi odihnea cel nepătruns.

Fu prăpastie? genune? Fu noian întins de apă?

N-a fost lume pricepută şi nici minte s-o priceapă,

Căci era un întuneric ca o mare făr-o rază,

Dar nici de văzut nu fuse şi nici ochi care s-o vază.

Umbra celor nefăcute nu-ncepuse-a se desface,

Şi în sine împăcată stăpânea eterna pace!…

Dar deodat-un punct se mişcă… cel întâi şi singur.

Iată-lCum din chaos face mumă, iară el devine Tatăl!…

Punctu-acela de mişcare, mult mai slab ca boaba spumii,

E stăpânul fără margini peste marginile lumii…

De-atunci negura eternă se desface în făşii,

De atunci răsare lumea, lună, soare şi stihii…

De atunci şi până astăzi colonii de lumi pierdute

Vin din sure văi de chaos pe cărări necunoscute

Şi în roiuri luminoase izvorând din infinit,

Sunt atrase în viaţă de un dor nemărginit.”

Cu aceasta Luna Plina incepe momentul in care e bine sa fiti activi, sa va miscati la propriu, pentru a pune in miscare toate energiile voastre, sa mergeti mai mult pe jos, sa alergati, sa dansati, sa inotati, astfel incat va puteti elibera de orice tensiune acumulata sau de neliniste.

Sub lumina Lunii Pline din 18 ianuarie 2022 va puteti scalda ca intr-o apa vindecatoare , va puteti elibera de griji, greutati, sentimente contradictorii, neliniste si tristete, amintindu-va ca niciodata nu sunteti singuri, ci sunteti parte dintr-un Tot in care echilibrarea Fiintei se intampla prin credinta in rotunjimea Intregului, iubire si speranta.

Poti scrie sau rosti cu voce tare, daca rezonezi, cateva cuvinte ca o mantra de ridicare a vibratiilor:

‘Ma eliberez de tot ce este greu si nu mai am nevoie. Sunt lumina pura in Fiinta mea. Eliberez toate energiile care ma impiedica sa fiu sincer cu mine insumi si sa vad sensurile vietii.. Sunt usor si zbor spre claritate. Sunt aliniat cu inima si sufletul meu. Stralucesc cu o lumina puternica prin toata Fiinta mea, parte din Tot Intregul.’

Va imbfratisez cu multa iubire!

Camelia

Eminescu și ce am moștenit

Eminescu și ce am moștenit


Să fii Tu pace, liniște, iubire și împlinire în tot ce simți, vezi , înveți și înțelegi, Omule Geto-Dac!

Eu una am moștenit prin familie, de la Mama, o Carte simplă,dar plină de energii ale iubirii, veche din 1966, cuprinzând poezii ale Geniului acestui Popor!

Mulțumesc Spirit Milenar! Mulțumesc , dragă Domnule Eminescu!

Fii în Pace și Lumină!

Și mă întreb uneori ce poate fi mai bună ca terapie, decât o Poezie de-a lui Domnu’ Eminescu!

Iată versuri ale unui poem nu prea cunoscut intitulat:’Aducând cântări mulțime’

Aducând cântări mulțime

și mai bune și mai rele

Mă întreb cu îndoială

Cine caută la ele.Cată cei ce noaptea, ziua,

Își muncesc sărmana minte

Plebea multe știutoare

Pentru pâne , pentru linte?Sau cei ce păzesc cântarul

A dreptății, dragă Doamne,

Ce la domni sărută mâna

S-alceva încă la doamne?Sau acei care-și pun osul

Carul statului de-l mișcă?

Ah, prea știi mai dinainte

Tot ce-l doare și ce-l pișcă.Eu nu pot să le dau lefuri,

Nici onori, nici pensiune.

Nu-s în stare nici să judec

Merite pentru națiune.Toți acei ce-n astă lume

Vor ceva…mă lese-n pace,

Eu nu voi nimic, nimica,

Decât pace, pace, pace.Și de-or trece pe-aste șiruri

Ochii cei cuminți de față

Sau a junelui privire

De visare îngreunată,De vor trece într-o viață

Doruri multe-ndefinite:

Or privi sub flori albastre

Aste păgîne citite.Și dureri scânteietoare

Și tablouri înfocate

Vor pătrunde tremurânde

Aste suflete curate.Da, la voi se-ndreaptă cartea-mi,

La voi, inimi cu aripe.

Ah! Lăsăți să vă ducă

Pe-altă lume-n două clipe.EEEEEmineeeesscuuuu te iubim, căci suntem Copiii tăi!

Frumusețe și sănătate cu Sporici și Verbenă exotică

Frumusețe și sănătate cu Sporici și Verbenă exotică

Viața de la țară are minunatele ei beneficii prin care oamenii se împrietenesc cu Natura în mod firesc. Totul are un curs lin, plin de unduire de culori , miresme ale florilor și ierburilor pe care orășenii le știu doar  din cărți. Plăcerea de a fi în ritmul Soarelui și Lunii face parte dintre bucuriile simple, dar atât de pline prin conținutul trăirii  și  intensitatea lor.

Verbena officinalis este o plantă perenă, care se găsește la noi în țară, și este cunoscută sub denumirea  populară de Sporici. Mulți dintre călătorii drumurilor de țară o cunosc și o recunosc după florile mici liliachii. E amară la gust, însă sub acest aspect se ascund nenumăratele sale beneficii pentru sănătate, pe care bătrânii satelor le cunosc.

Magia puterii ei este recunoscută mai ales în perioada de Sânziene, când se culege cu ritual sfânt de  rugăciune și mulțumire pentru a aduce protecție contra spiritelor rele, leac de orice vătămătură,  spor în casă și noroc, iubire, dar și sănătate de fier.

Fotografie de Skyler Ewing pe Pexels.com

Pe vremuri se făceau din micuța plantă măturici pentru a curăța gospodăriile la propriu,  însă și în sensul eliminării energiilor neprielnice. Copiii bolnaviciosi și slabi, cei cu râie și bube sau anemici, dar și adulții se scăldau în apă fiartă cu Sporici pentru sănătate. Vracii satelor moștenesc din străvechi  timpuri dacice , chiar și pe linia druizilor, descanturi , ritualuri de preziceri în care Verbina  laică este utilizată pentru protecție, purificare și dragoste.

Bunica utiliza planta uscată și o fierbea puțin în ulei, iar cu acesta se ungea pe picioare pentru dureri și  inflamații, mai ales de natură reumatică.

Cataplasmele din planta amestecată cu apă caldă și pusă pe locurile dureroase se cunosc din bătrâni ca  fiind foarte benefice. La fel gargara gurii pentru durerile de dinți sau gingii, chiar curățarea  efectivă a dinților  în combinație cu Salvia erau uzitate în satele românești de către străbunicii și bunicii noștri.

Spălarea pe cap cu ceai din Verbina ajută la regenerarea părului. Chiar combinațiile cu Brusture și Urzică  folosite în ideea de înfrumusețare și cosmetică pentru părpot fi foarte utile.

Datorită componentelor biostimulatorilor plantei, bogată în vitamine, în săruri minerale, în esenţe aromatice şi amare, ceară şi în tanin, fitoterapeutul Eugen Giurgiu recomandă Verbina (iarbă sacră a popoarelor antice- cunoscută în popor şi sub denumirile de spornic, iarba-fierului, sporiş, măturică etc) ca pe un remediu valoros pentru  afecţiuni ale ficatului și bilei, stimulare digestivă, în afecțiuni renale și de splină,  dar şi pentru dureri reumatice, stări febrile sau pentru lactaţie insuficientă, stari inflamatorii acute și nevralgii însoțite de dureri, fiind un bun analgezic. De asemenea, Verbina calmează durerile de sân ( în cazul femeilor care  alăptează), de cap, de ovare, dar şi stările de nervozitate. Se recomandă  ca decoct din 2 lingurițe de  plantă uscată la  250 ml apă în utilizarea eficientă pentru spălarea locală sau tamponarea cu comprese a ulceratiilor pielii.

Planta Sporici, Verbena oficinalis, este bine a nu fi confundată cu Verbena exotică -Litsea cubeba-care crește în Asia, în special în China, și este de fapt un arbore verde mereu, având flori ce contin un ulei volatil cu aromă intensă de lămâița. Din Verbena exotică se extrage uleiul esențial care are o mare căutare în industria parfumeriei, dar foarte mult în ultimii ani pentru terapii în afecțiuni emoționale, inflamatorii legate de dureri. Am observat o confuzie, mulți fiind atenți doar la denumirea de Verbena.

Ce este totuși interesant, indiferent de diferențe, este că acestea, Sporiciul și Verbena exotică, au beneficii  multe asemănătoare pentru sănătate, chiar în multe dintre sugestiile terapeutice pe diverse arii, ele combinându-se cu succes.

Florile, rădăcinile, scoarța, fructele și frunzele arborelui litsea sunt utilizate din vechime în remediile medicinii tradiționale chineze  pentru tratarea afecțiunilor gastro-intestinale, cum ar fi diareea, crampele stomacale și indigestia. Se mai știe că rădăcinile și frunzele ajută la tratarea rănilor datorită proprietăților lor antimicrobiene. Cu toate acestea, arborele Litsea Cubeba este cunoscut mai ales pentru uleiul său esențial, galben pal, cu o aromăintensă de lămâie. Acest ulei se folosește doar extern.

Datorită proprietăților sale puternic antibacteriene și a conținutului antioxidant, uleiul esențial de Verbena  exotică în amestec cu apa florală bio de trandafiri se poate folosi pentru curățarea porilor fetei, în special pentru pielea predispusă la acnee. Atentie la alergii, sa fie testat in prealabil uleiul pe piele. De asemenea, la domiciliu, poate fi combinat cu uleiuri purtătoare , cum ar fi uleiul de semințe de struguri sau uleiul de sâmbure de caise, pentru a se obține un produs de curățare natural, potrivit pentru îngrijirea corpului ajutând foarte mult și la stările reconfortante nervoase.

Acest ulei esențial de Litsea Cubeba poate fi diluat într-un ulei purtător precum cel de susan, utilizat la masaj, pentru a reduce durerile articulare și durerile musculare, dar și pentru a echilibrarea Doshelor Vata-Pitta-Kappa în această combinație, conform terapiilor Ayurvedice. Proprietățile antiinflamatorii pot ajuta în  simptomele reumatoide care implică dureri destul de neplăcute chiar.

După o zi obositoare, puteți utiliza acasă un remediu simplu de echilibrare printr-o baie caldă a picioarelor (maxim 37 grade), cu apa până peste gleznă, cu ceai combinat din plante medicinale precum Sporici,  Mușețel  și Busuioc adăugând până la maxim 6 picături de ulei esențial de Verbena exotică, într-o lingură de miere, la 5 litri de apă și 2-3 linguri de sare grunjoasă.

Beneficiile sunt multiple atât pentru sănătate, cât și înfrumusețare: repunerea în circulație echilibrată a sângelui și limfei, ameliorare inflamații și posibile dureri, crearea unui mediu antibacterian, susținerea sistemului nervos și liniștirea emoțională, curățarea și hidratarea tegumentului,  detoxifiere celulară a dermei.

Combinarea unei asemenea băi parțiale a picioarelor cu un masaj de relaxare , de reechilibrare circulatorie limfatică, presopunctură, cât și reflexoterapie poate ajuta extraordinar în  reechilibrarea  energetică a Sufletului, Minții și Corpului.Educați-vă ca, măcar o dată pe săptămâna, să faceți un asemenea masaj energizant cu un Maseur Terapeut, astfel încât să aveți o stare excepțională , dar să și in a preveni o gamă largă de îmbolnăviri, crescându-vă imunitatea.

Dacă sunteți interesați de asemenea ritualuri pentru sănătate, în cartea ‘ ApiHerbal DACICA-ritualuri pentru suflet, minte și corp cu miere și ierburi străvechi’ de la Editura Quarto regășiți ceea ce vă pasionează și fascinează, ca să puneți în aplicare printr-un Spa DACIC Contemporan la voi acasă sau oriunde terapii pentru reechilibrare generală.

Vă îmbrățișez cu multă iubire!

Camelia

Biostimulare cu masaj, stretching și plante pentru preîntâmpinarea osteoporozei

Biostimulare cu masaj, stretching și plante pentru preîntâmpinarea  osteoporozei

Înaintea minunatelor Sărbători Creștine de Bototează și Sfântul Ion  lumina ne  învăluie  din  ce în ce mai mult pe toți.

Sosesc clipe ale curățării și reimprospatarii energiilor noastre și e bine să le lăsăm să ne cuprindă.

Vin energii fluide care ne ajută să vedem, să înțelegem dincolo de mintea umană și  să ne  transportăm cu Sinele spre armonie, echilibru și autovindecare prin liniște, credință în Divin și iubire.

 Pământul și Cerul se combină într-un joc sublim în Sufletul, Mintea și Corpul Omului Întreg.

 Cu cât Omul își petrece anii vieții prin această lume fizică , energiile sale se transformă se combină în felurite moduri și intensități în funcție de cum trăim per ansamblu spiritual, mental, emoțional și fizic.  

Iată că energia noastă esență, vitală, e bine să o simțim și să o întreținem  astfel încât  să trăim frumos și sănătos.

Vreau să vă aduc în actualitate idea despre Osteoporoza, că să înțelegem mai bine ce putem face pentru preîntâmpinare și diminuarea riscurilor apariției. Ce este de fapt Osteoporoza? Osteoporoza este acea condiție prin care oasele corpului nostru devin slabe, fragile și sunt predispuse fracturilor, ce apar cu cât înaintăm mai mult în vârstă.

Predispoziția apariției acestei disfuncții a oaselor este frecventă la femei, mai ales după intrarea în perioada  de menopauză, când se reduce cantitatea de estrogen secretată.

Indiferent dacă suntem femei sau bărbați este bine să știm că există posibilitatea de a preveni riscul apariției printr-o viață echilibrată emoțional, exerciții fizice și plimbări în natură, alimentație  corespunzătoare, utilizarea de plante adjuvante și masaj de preintampinare si echilibrare.

Personal , fiind femeie care mă apropii de vârsta menopauzei, am început deja să utilizez diverse metode pentru a diminua riscurile în timp de apariție a osteoporozei.

De aceea simt să vă împărtășesc din experiență și practicile mele de Om în primul rând, apoi ca Terapeut.

În teoriile orientale chineze rinichii sunt considerați purtatorii Energiei Esență pe care o  deținem. Prin activitatea lor ei sunt strict legați de sănătatea și robustețea oaselor.

Esența rinichilor hrănește oasele prin măduvă.Osteoporoza se datorează scăderii esenței rinichilor.

Masajul corpului în care sunt incluse prin terapia de biostimulare punctele BL-23 Shenshu(dreapta și stânga) dar și în combinație cu alte puncte legate de rinichi și vezică pot tonifia pentru a hrăni oasele. Un protocol de stimulare mai complex îl poate aplica un Terapeut specializat.

Dar acasă, oricine își poate stimula măcar aceste puncte BL -23 prin presopunctura simplă cu policele de la ambele mâini 3 minute de 3 ori pe zi, dar cu minim 3 ore înainte de culcare. Nu există nici un fel de contraindicații.

BL-23 este unul dintre punctele majore ale corpului și principalul punct de tonifiere a rinichilor atât sub aspect Yang, cât și Yin conform TCM.

El se află lateral de marginea inferioară a procesului spinos L2(vertebra lombară), de o parte si alta a coloanei vertebrale la distanta de 2 degete.

Acest punct are o importantă excepțională  prin masaj în echilibrarea energiilor și sănătate:

• Tonifică rinichii și hrănește esența rinichilor(oboseală, epuizare, lipsă de voință, depresie,impotența, lipsa dorinței sexuale)

• Consolidează energia rinichilor (emisii seminale, nocturne,emisii, ejaculare precoce)

• Întărește partea inferioară a spatelui (dureri de spate inferioare, senzație de frig în spate, genunchi slabi și reci)

• Hrănește sângele (deficiență de sânge, vedere încețoșată, amețeli, oboseală, perioade reduse)

• Ajută oasele și măduva(boli ale oaselor, oase slabe, osteoporoză, memorie slabă, concentrare slabă, amețeli)

• Rezolvă umezeala și ajută sistemul urinar (edem, urinare dificilă, urină tulbure, enurezis nocturn,incontinență urinară, urinare frecventă, nicturie, picurare de urină, sânge în urină)

• Întărește funcția rinichilor de recepție a Qi (astm din deficiență renală)

• Întărește Uterul (amenoree, perioade reduse, neregulate menstruațîi, infertilitate, răceală în uter, menstruații grele

• Iluminează ochii (vedere încețoșată, ochi uscați, diminuați vedere la vârstnici, glaucom, vedere diminuată pe timp de noapte)

• Întărește funcția urechilor (în caz de surditate)

Acest punct bilateral se poate îmbină foarte bine într-o procedura de masaj a spatelui, completată de reflexoterapie generală dând o atenție deosebită părțîi endocrine, cât și masaj de biostimulare Jing pentru echilibrarea energiei întregii noastre finite, privită că întreg suflet, minte, corp.

Bunica mea care a trăit multe până la cei 96 de ani pe care îi are, zicea doar un lucru simplu: nu ai rinichi buni, nu poți sta în picioare demn și neînfricat.

După mulți ani am reușit să discern profunzimea acestei vizuni laice izvorâte din popor. Iar ea nu știa și nici nu știe, nici pe departe, nimic despre practicile orientale terapeutice.

De la ea și de la mama am  preluat și practicat arta subtilă și înțelesurile armoniei Omului cu Natura, până când am învățat și pus în practică de câțiva ani buni Masajul Terapeutic din Școlile Moderne îmbinate cu Terapiile Alternative Orientale.

Tonifierea energetică a rinichilor, mineralizarea și întărirea oaselor și preîntâmpinarea osteoporozei  se poate efectua îmbinând masajul cu băi și comprese calde din plante în zona rinichilor și punctelor energetice , ceaiuri din plante și alimente bogate în calciu și vitamina D. Și nu uitați de exerciții fizice blânde ,  plimbări prin Natură, dar și expunerea la Soare până în orele amiezii.Bineînțeles că starea  emoțională generală și liniștea sufletească aduc un aport imens în sănătatea noastră, deci practicați tot ceea ce rezonează cu voi , astfel încât să aveți un echilibru general al Ființei Întregi.

În ceea ce privește partea de exerciții pe care oricine, la orice vârstă, le poate practica mă gândesc la un stretching ușor care vă poate ajuta.Puteți practica zilnic un simplu exercițiu stând în decubit ventral(cu fâța în jos) pe pat  sau pe o saltea la voi acasă, cu brațele ridicate în sus pe lângă cap și corp.  Va ridicați ușor capul, pieptul și abdomenul superior, sprijinindu-va pe antebrațele poziționate paralel cu trunchiul. Stați în această poziție cât numărați până la 30.

Apoi va așezați relaxați în poziția inițială. Puteți repeta  mișcările de minim 12 ori.

Cei care practică Yoga cunosc această postură asemănătoare sub denumirea de Poziția Sfinxului. Acest exercițiu de stretching este deosebit de eficient pentru organele interne, inclusiv rinichii, cât și creșterea imunității.

Pentru cei cărora le permite vârsta și condiția fizică, pot face un stretching mai vioi,  continuând  exercițiul anterior  prin împingerea cu palmele pe podea sau saltea a jumătății superioare a corpului și curbarea coloanei vertebrale cu capul adus spre spate. Poziția aceasta duce la  eliberarea tensiunii din coloana și la eliminarea stresului, pe lângă stimularea organelor abdominale, cât și a rinichilor.

Fotografie de Valeria Ushakova pe Pexels.com

În ceea ce privesc plantele autohtone ce pot fi excepțional de utile pentru rinichi și oase sunt mai  multe(urzică vie, coada șoricelului, coada calului, șocul, păpădia, busuiocul, angelica, salvia, crețișoara etc) , însă una dintre cele mai importante este Coada Calului. Ceaiul din această plantă cu 1 linguriță la 250 ml de apă fiert 5 minute îl puteți consumă zilnic de 3 ori pe zi, în cure de 2 săptămâni apoi pauză 1-2 săptămâni și reluat. Pentru femei ar putea fi deosebit de benefic în perioada mestruatiei, ajutând chiar la regenerarea sângelui și împrospătarea lui, dar și prin aportul de fier și calciu pe care planta îl conține.

Bunica mea nu suferă de osetoporoza nici la vârsta de 96 de ani și planta aceasta o are în casă mereu și  o utilizează  împreună cu Coada Șoricelului și alte  plante.

Am întâlnit și persoane care mi-au spus că nu sunt prietene cu ceaiurile. În acest caz se poate  utiliza planta măcinată sub formă de pulbere care se ține sublingual 5 min, apoi se înghite cu apă sau se poate adăuga în salate  și mâncăruri.

În terapiile laice românești străvechi planta este recunoscută pentru beneficiile sale deosebite intrebuintandu-se mult la băi de șezut pentru cei cu probleme renale și urinare, dar și pentru copiii slabi sau anemici, batrani cu probleme ale oaselor. Uleiul încălzit ușor cu planta și/sau macerat se poate utiliza foarte bine la masarea corpului.

Chinezii consideră că această plantă acționează din punct de vedere a celor 5 elemente asupra vezicii urinare, rinichilor, plămânilor și intestinului gros, fiind o plantă rece care trateaza foarte bine stadiile incipiente ale bolilor ce afectează tractul superior respirator, urechile, nasul, gâtul și pielea, expulseaza bolile generate de factori externi. Ajută mult în deficiență cât și  exces de apă , exces de lemn, deficiență de metal și de pământ și revitalizarea energiei Qi.

Indienii consideră plantă deosebit de utilă pentru toate cele 3 Doshe, eliminând emoțiile de foc din minte și stările nervoase tonificand Pita, crește Vata și scade Kappa.

Bibliografie selectivă :Spiritual Axis, People’s Health Publishing House, Beijing; Fundation of TCM-G. Macioca, Brithish Library 2015; Enciclopedya of Endocrine Deseases, Elsevier, 2004

La mulți ani sărbătoriților din ziua Sfântului Ion!

Fiți binecuvântați

Va îmbrățișez cu multă iubire!

Camelia

Ești Acum, Aici, Mereu! La mulți ani cu Armonie in 2022!

Ești Acum, Aici, Mereu! La mulți ani cu Armonie in 2022!

Ești Acum, Aici ,Mereu,

Geto-Dac și Semi-Zeu,

Cu iubirea ta de Soare , 

de Natură și de Glie

Și de Semeni și Popoare 

Pentru-a vieții Armonie.

Ești Acum, Aici, Mereu,

Solitar  chiar ca un Zeu,

Cu Iubire și Credință

În a Râurilor Vieții Biruință.

Ești Aici, Acum, Mereu,

Poartă a lui Dumnezeu,

Ce se deschide-n Lumină

Pentru Minte și Inimă.

Ești Tu Tot, Mereu ce este,

Exact ca-n visul din poveste,

Când cânți cu Inima deschisă

Dansând în Spirala-nscrisă.

Ești Acum Tu, Tot ce va să fie

Întru-a Vieții continuă Glorie,

Căci rugându-te Tu faci ,

Trezirea Seminției-Sămânță din Copaci,

Cei mai falnici, sacri, roditori,

Care râd sub cerul cu Sori sclipitori.

Și Tu vezi ce ești Acum

Cum Lumina Fericirii se naște din scrum,

Afundându-ți în Glia eternă rădăcinile,

Strălucești Divin simțindu-ți Originile.

La mulți ani cu Armonie,

În tot Timpul Luminii ce-i acum și va să fie,

La mulți ani cu Sănătate,

Dragă Geto-Dac, plin de Divină Libertate!

Vă imbrarisez cu multă iubire!

Camelia

Energia Mamei -Pământ și Împământarea

Energia Mamei -Pământ și Împământarea

Vorbeam într-un articol anterior despre Qi ca o Energie fundamentală a vieții. Și eu am învățat multe de-a lungul timpului și încă mai am de învățat și lucrat cu mine. De aceea, pentru cei  interesați și care trăiesc diverse experiențe ca și mine, doresc să le împărtășesc din ceea ce practic și s-a dovedit excepțional atât pentru mine, cât și pentru familie, prieteni și cunoscuți.

N-o să va bat la cap cu teorii, care sunt din ce în ce mai mult predate și share uite în lumea virtuală. Există  cărți minunate și Oameni ‘Luminați’ de la care puteți învăța și simți ce rezonează cu voi. Doresc să vă  împărtășesc câte ceva din experiență proprie, pentru că descopăr fascinată  că strămoșii noștri, străbunicii  și bunicii noștri aveau niște lecții de viață minunate pe care e bine să nu le uităm.

Eu,în felul în care am fost crescută, am deprins obiceiul de a mă descălța și merge cu picioarele goale direct pe pământ prin Natură sau prin apă și pietrele sau nămolul de pe fundul ei sau pe nisipul umed ca să îmi  descarc stările atunci când mă simt prea încărcată emoțional , stresată sau confuză în anumite situații. Pe lângă aceasta, îmbrățișarea unui copac sau pur și simplu a sta pe iarbă sub un copac, întinsă lângă el, este o altă formă de descărcare și uninune minunată cu Natura. Pe lângă acestea, băile cu sare și plante , masajul/automasajul, ceaiurile cu plante și oblojelile cu terciuri sau alte preparate din ele, tehnicile de respirație simplă și forța gândurilor și a rugăciunii de mulțumire prin care ne ghidăm curgerea energiilor ca ‘râuri de lumină ‘ ,care urcă și coboară prin întreagă Ființă-Om, sunt cele mai cuprinzătoare, dar și simple modalități de a-mi readuce echilibrul, așa cum practic și se dovedesc mereu excepționale.

Fotografie de Irina Kraskova pe Pexels.com

Descopăr în ultima vreme o multitudine de Ființe Treze care văd și simt dincolo de lumea simțurilor fizice. Am întâlnit și întâlnesc necontenit asemenea Suflete Minunate și mulțumesc Universului că mi le aduce pe Drumul Călătoriei mele. Realizez că sunt treze prin felul tăcut, calm și blând prin care pășesc prin viață  și prin căldură luminoasă pe care o degajă de jur împrejur, fără cuvinte. Au emoții subtile de o energie plină  de iubire și dăruire, fără a se tensiona din vreun motiv sau a opune rezistență vreunui fapt, indiferent din ce direcție vine.

Chiar mă întreb dacă eu sunt printre cei treziți într-o anumită măsură. O parte din mine simte  mult.  Însă calea e lungă și răbdarea parcurgerii, cu multă calmitate și iubire, a tuturor pașilor, este cea  mai  importantă fază către Trezirea Ființei Întregi. Sunt pe Calea mea cea bună, bucurându-mă că  descopăr  cu multă iubire cine sunt, ce limite îmi depășesc, cât sublim Divin există în tot și  în toate, ca Energie  Primordială a existenței. Radiez de fericire în toate visele împlinite și experiențele trăite  mulțumind  și fiind recunoscătoare pentru ceea ce sunt și am devenit, încet, încet, încet.

Și poate eu înțeleg într-un fel această Trezire, asemănător cu unii dintre Oameni și diferit față de alții.

Cum o văd eu cu Sufletul?

Dacă ajungi să visezi și apoi să și trăieșți visul, apoi iar să vizezi, altceva, dar să-ți amintești trăirea visului anterior, concomitent cu trăirea visului actual , înseamnă că se creează o biblioteca de memorii subtile ale Conștiinței prin ganduri, vise și emoții.

Dacă treci din vis în trăire și din vis în alt vis și păstrezi concomitent trăiri multiple, amintindu-ți toate visele, ca și când sunt ‘Acum’ toate la un loc, e ca o reverberație a unui Călător prin Viață. Acesta și-a setat deja destinațiile prin gânduri-dorințe, apoi le-a pus practic în aplicare, a străbătut drumuri mii, a trăit experiențe cu mii de emoții , a învățat din ele, le conștientizează în prezent pe toate și știe cu ochii închiși traseele străbătute. Iar ‘acum’ Călătorul este un cumul de gânduri-dorință visate,  îndeplinite și care, prin experiența parcurgerii, i-au dat viziunea a ceea ce se petrece concomitent cu Sufletul și Mintea aduse la un loc în Inima Fizică, dincolo de timp și spațiu.

Stăteam și cugetam într-o meditație a Sufletului ce este ,de fapt, dincolo de abstact, această  Energie Magică  care ne dă Puterea Răsuflării Divine din noi înșine. Această forță bioelectrică și magnetică este ca o unduire pe care o simt cum curge prin mine, ca o melodie caldă ce mă ghidează, o aud fără să o aud fizic, îmi petrec  pașii prin lumina ca într-un dans în care rad și plâng, după un ritm dat de Întregul Univers.

Mantack Chia compară această energie cu energia electrică a tot ceea ce funționează pe Pământ pe baza de electricitate, care este foarte puternică, extraordinar de utilă, însă ne poate aduce vătămări sau ne poate ucide dacă nu repectăm anumite legi în utilizarea ei. Cu cât e mai mare intensitatea curentului, cu atât este imperios necesară împământarea.

Să ne amintim că Omul în sine este un conductor!

Această Energie a Vieții tinde să devină din ce în ce mai fierbinte, deci mai Yang, pe măsură ce crește  în intensitate. Antagonic, energia pământului este răcoroasă și de natură Yin.  Când ne conectăm la pământ nu doar că putem descărca excesul de căldură acumulat, însă putem absorbi partea Yin a pământului în corpul nostru, ceea ce ne ajută enorm în a tonifia energia primordială a rinichilor și a face o combinație cu partea fierbinte din noi, pentru a ne echilibra.

Ceea ce se poate întâmpla datorită neechilibrarii se numește, cum o denumesc specialiștii, ‘efectul kundalini’ sau ‘psihoza kundalini’. Prea multă energie Yang și căldură ne invadează Ființă Întreagă , blocându-se în final în creierul nostru. Simptomele pot apărea ca și o căldură imensă și presiune în regiunea capului și inimii, halucinații de tot felul, paranoia, psihoze, gândire obsesivă și dezorientare, cât și insomnii. Foarte multe dintre aceste persoane încărcate Yang în exces ajung din păcate la psihologi sau chiar să li se administreze diverse tratamente medicamentoase, când de fapt cauza reală este lipsa  de împământare și reglarea excesului de căldură Yang.

Cel mai eficient remediu este împământarea prin coborârea energiei din cap  în ombilic  și în tălpi. Energia se aduce în jos prin tehnici bioenergetice de meditatie, rugaciune și masaj/automasaj, concomitent cu exersarea unor diverse tehnici de împământare laice sau orientale, cât și de atragere a energiei pământului în sus.

Mama -Pământ ne oferă soluția doar învățând să ne conectăm cu ea, astfel încât putem să ne  echilibrăm  energiile în exces sau energiile emoționale negative care deobicei se bloceaza în inima sau în cap.

Vă imbrarisez cu multă iubire!

Camelia

Qi, Jing, Shen-Omul prin ‘Esență’ unește Cerul cu Pământul

Qi, Jing, Shen-Omul prin ‘Esență’ unește Cerul cu Pământul

În manualele chinezești moderne și unele din cele străvechi, în special cele ale Împăratului Galben , sunt prezentate Întrebări simple -Su Wen și corelări ce țin de Axa Spirituală- Ling Shu.Toate împreună relevă Teoria Medicinei Chineze bazate pe meridianele energetice și punctele lor care are un fundament complex filozofic ce leagă Omul de Natură și se includ unul pe altul într-un tot.

Relaționarea punctelor energetice în cadrul unei  tratări sau terapii holistice (presopunctură, acupunctură, masaj, plante și alimentație etc) se face prin abordarea ideii de Energie fundamentală a existenței omenești ca un melanj al Universului și Energiei Primordiale cu cele două părți complementare Yin-Yang, a celor 5 elemente (Foc, Pământ, Metal, Apă, Lemn), a modului de viață al oamenilor, a credințelor și stilului de gândire, a stărilor emoționale, a alimentației, climei locului de viață, a ciclilor zi-noapte și anotimpurilor, a tuturor părților, organelor și sistemelor corpului uman ce participă la actul în sine al vieții și îl integrează în viață.

Viața și moartea în sine nu sunt altceva decât o agregare și o împrăștiere a Qi-ului. Potrivit lui Wang Chong (27–97 d.Hr.): „Qi produce corpul uman la fel cum apa devine gheață. Pe măsură ce apa îngheață în gheață, Qi-ul se coagulează pentru a forma corpul uman. Când gheața se topește, devine apă. Când o persoană moare, el sau ea devine spirit [shen] din nou. Se numește spirit, așa cum gheața topită își schimbă numele în apă.” El a mai spus: „Când a fost vorba de separare și diferențiere, elementele pure au format cerul, iar cele tulburi au format pământul.”

Fotografie de Phu00e1t Tru01b0u01a1ng pe Pexels.com

Iată de exemplu viziunea medicinei chineze asupra gusturilor din alimente sau ceea ce consumăm din Natură  și relația lor cu organele din corpul uman:

„Gustul acru merge la Ficat, gustul amar merge la Inimă, gustul dulce merge la Splina, gustul înțepător se duce la Plămâni, la gustul sărat ajunge la Rinichi…

Insă dacă ficatul este bolnav nu ar trebui să mănânci alimente înțepătoare, dacă Inima este bolnavă nu trebuie să mănânci alimente sărate, dacă Splina este bolnavă nu ar trebui să mănânce alimente acre, dacă Rinichiul este bolnav nu trebuie să mănânci alimente dulci, dacă plămânul este bolnav nu ar trebui să   mănânci alimente amare.’

Filosofii și doctorii chinezi au observat interrelația dintre univers și om și a considerat ca rezultat Qi-ul ființei umane, ca urmare a interacțiunii dintre Qi-ul Cerului și al Pământului. Concluzia este ca Fiinta Umana este insasi uniunea Cerului si al Pământului. Texte taoiste spun ca: elementele mai pure și mai ușoare, care tind în sus, au făcut cerul; elementele grosiere și mai grele, care tind în jos, au făcut pământul.

Medicina chineză pune accent pe relația dintre ființele umane și Natura luand în considerare acest lucru în determinarea etiologiei, diagnosticului și tratamentului.

Așa cum Qi este substratul material al universului, este şi substratul material şi mental-spiritual al vieţii umane.

Atunci când este condensat, Qi dă naștere la fizic, la formă; atunci când este dispersat, Qi dă naștere la forme subtile de energie. Qi este o energie care se manifestă simultan pe nivel fizic și emoțional-mental-spiritual in viata omului.

Se știe că termenii din limba chineză au o mare complexitate și pot avea semnificații diferite în contexte diferite. Așa este de termenul ‘Shen’ care în unele cazuri înseamnă„spiritualitate umană”, în altele înseamnă „divinitate”. Lărgind aria semnificațiilor filozofice ale acestui termen se pot adaugă multe altele din contextul medicinei chineze precum:’minte’, ‘spirit’, ‘lucire’ și altele.

La fel se întâmplă și cu termenul Qi care are mai multe semnificații ca manifestări ale Energiei Vitale la nivel fizic şi emoţional-spiritual care hrănește corpul , dar și complex de activități funcționale ale oricărui organ în parte.În ideile științifice moderne  despre„Qi” se transmite că sunt „unde eterice” sau „emanații radioactive”.

De exemplu sângele din Ficat reprezintă o formă densă, materială a Qi-ului, în timp ce energia emoțională a furiei asociate acestui organ este, de asemenea, o formă de Qi, insa de tip subtil, nematerial.

Această energie rafinată ia mai multe forme în funcție de locația și funcția sa: Zong Qi-‘Marele Qi’ care este în piept și hrănește inima și plămânii si Qi-ul Original -Yuan Qi- care se află în Arzătorul Inferior și hrănește rinichii. În cele din urmă, Marele Qi și Qi-ul Original se ajută reciproc:  Marele Qi curge în jos pentru a ajuta rinichii, iar Qi-ul original curge în sus pentru a ajuta respirația. Acesta este un alt aspect al relației de asistență reciprocă care există între Plămâni și Rinichi.

In ceea ce privesc activitățile de funcționale ale oricărui organ, putem vorbi, de exemplu, de Qi-ul Ficatului, Qi-ul Inimii, Qi-ul Pulmonar, Qi-ul Stomacului s.a.m.d., adică activitățile lor propriu-zise de funcționale, asigurând fluxul lin al curgerii Qi-ului din fiecare „porțiune” a acestei energii, care locuieste in fiecare organ.

JING” este de obicei tradus ca „Esență”.Astfel, caracterul pentru „Esență” dă ideea a ceva derivat dintr-un proces de rafinare sau distilare: este o esență distilată, rafinată, extrasă dintr-o bază mai grosieră. Acest proces de extragere a unei esențe rafinate dintr-o substanță mai mare, mai grosieră, implică faptul că Esența este o substanță destul de prețioasă care trebuie prețuită și păzită.

Exista trei tipuri de Esență din punct de vedere a TCM:

1. Esența pre-cerică

2. Esența post-cerică

3. Rinichi-Esență

Concepția este o îmbinare a energiilor sexuale ale bărbatului și femeii pentru a forma ceea ce chinezii antici au numit „Esența pre-cerică sau prenatală” a ființei umane nou concepute si nenascute. Această Esență hrănește embrionul și fătul în timpul sarcinii și depinde, de asemenea, de hrana derivată din rinichii mamei. Esența Prenatală este singurul tip de esență prezent la făt, deoarece nu are activitate fiziologică independentă.

Esența Post-natală este esența care este rafinată și extrasă din alimente și fluide de către Stomac și Splina după naștere. Nou-născutul începe să ia hrană și să respire, plămânii, stomacul și splina încep să funcționeze pentru a produce Qi din alimente, băuturi și aer: „Esența pre-cerică provine de la părinți, iar esența post-cerică provine din alimente.”

Esența rinichilor este un tip mai specific de substanță vitală care joacă un rol extrem de important în fiziologia umană. Ea derivă atât din Esența pre-cerică, cât și din esența post-cerică. La fel ca Esența dinaintea Cerului, este o energie ereditară care determină constituția persoanei, mostenita. Această esență este stocată în rinichi, dar circulă și în tot corpul, în special în cele opt vase extraordinare. De exemplu dacă esența rinichilor este slabă, creierul poate avea o lipsă de hrană și persoana poate avea o lipsa de concentrare și memorie, suferi de amețeli și o senzație de gol al capului.

Esența și Qi-ul sunt, de asemenea, considerata a fi fundamentul material al Minții (Shen). Esența, Qi și Mintea (Jing, Qi, Shen) sunt cele trei substanțe fizice și psihice fundamentale ale unei ființe umane. Pentru acest motiv, ele sunt numite „Trei comori”.

Esența, Qi și Mintea reprezintă, de asemenea, trei diferite stări de condensare ale Qi-ului, Esența fiind cea mai densă, Qi fiind mai rarefiat, iar Mintea fiind cea mai subtilă și imaterială. Potrivit chinezilor Esența și Qi sunt fundația esențială a Minții. Dacă Esența și Qi-ul sunt sănătoase și înfloritoare, Mintea va fi fericită și acest lucru va duce la o viață sănătoasă și fericită. Dacă Esența și Qi sunt ambele epuizate, atunci Mintea va suferi în mod implicit.

Astfel, o minte sănătoasă depinde de puterea Esența, care este stocată în Rinichi, și Qi, care este produsă de Stomac și Splina. Cu alte cuvinte, Mintea este dependentă de Esența pre-cerică și post-cerică.

Triada Esenței, Qi-ului și Minții este adesea exprimată în medicina chineză ca Raiul Cerului (Mintea), Persoana (Qi) și Pământul (Esență), corespunzând celor trei organe Inimă, Stomac/Splină și, respectiv, Rinichi.

Vă îmbrățișez cu multă iubire!

Camelia

Bibliografie selectiva :Spiritual Axis, People’s Health Publishing House, Beijing; Fundation of TCM-G. Macioca, Brithish Library 2015

ALUNUL- tradiții, magie și superstiții de Sărbătoarea Sfântului Nicolae

ALUNUL- tradiții, magie și superstiții de Sărbătoarea Sfântului Nicolae

❤️În primul rând, La mulți ani de Sfântul Nicolae celor ce poartă acest nume minunat!

Tradițiile și legendele legate de Sărbătoarea Sfântului Nicolae sau Sannicoara, cum mai este el numit în Ardeal, se mai păstrează încă. Potrivit credințelor populare, cu o noapte înainte de sărbătoarea Sfântului Nicolae, oamenii își oferă câte o nuielușa sau o crenguța înmugurită, darul având semnificația de puritate sufletească, dar și de putere. Se crede că vărgutele de alun ținute în vază feresc casa de dezastre provocate de apă și foc.

Fotografie de Nikolett Emmert pe Pexels.com

‘Moş Nicolae’  aduce daruri copiilor cuminţi şi îi pedepseşte pe cei obraznici, lăsîndu-le în ghetuţe o nuieluşă. Acest Sfânt e şi darnic, dar şi justiţiar. Nuieluşa a apărut în imaginaţia populară de la faptul că Sfântul Nicolae cel real a fost episcop, a avut o cârjă episcopală, iar lumea a reţinut că el era un om corect şi împărţea dreptatea. Toiagul lui a devenit simbolul sărbătorii, dar s-a transformat într-o nuieluşă de alun.

Fotografie de Isaque Pereira pe Pexels.com

Iar Sfântul Nicolae este ocrotitorul copiilor. El ştie tot ce facem, şi bune şi rele. Moşul vine în noaptea de 5 spre 6 decembrie în casele oamenilor, răsplătindu-i pe copiii cuminţi cu dulciuri. Celor neascultători le lasă o nuieluşă, care să le amintească de o eventuală pedeapsă.

Ion Creangă pomeneşte de Calul Bălan şi de „Moş Nicolae“, reteveiul cu care erau pedepsiţi copiii care nu învăţau. Expresia populară „S-a dat Sfîntul Nicolae jos din cui“ vine din vremea cînd părinţii mai foloseau nuiaua. Uneori, era de ajuns s-o arate cu degetul ca obraznicul să ştie ce-l aşteaptă. Dar azi Moş Nicolae nu mai e o sperietoare, ci un personaj imaginar aşteptat cu drag de copiii mici şi mari, fiindcă aduce surprize plăcute. Iar nuieluşa de alun a devenit un accesoriu sărbătoresc, un simbol al zilei de Sfîntul Nicolae şi care, fiindcă ne apropiem de sfîrşitul anului, ne îndeamnă să facem bilanţul faptelor bune.                          

Încă din vremuri străvechi, Alunul se utilizează pentru vindecare, protecție, noroc, clarviziune, divinații, inspirație, înțelepciune, apărare, fertilitate și dorințe.

Acest  arbust se numea în graiul Geto-Dacic APOLLON , in Limba Latina  -abellana, avellana. În românește, evoluția fonetică a termenului a fost: APOLLON – AVOLLON -AUOLON -ALUN.

În fine, in timp, se lămurește de ce alunului i-au zis Geto-Dacii A POLLON adica- ‘cu  perișori’ sau ‘cu firișoare’  pentru ca mugurii alunului sunt acoperiți cu peri fini, fiind numiți popular mâțișori, adică ”pufoși’ , chiar si fața dorsală a frunzelor arbustului este și ea acoperită cu peri. Iată de ce Geto-Dacii i-au zis alunului APOLLON.

În Antichitate, alunul era extraordinar de apreciat atât în alimentați, prin fructele sale, cât și pentru virtuțile de tămăduire. Discoride recomandă alunul împotriva tușei și bronșitei sau antidote contra impotenței. Chiar și sfaturile specialiștilor de astăzi recomandă persoanelor obosite, confruntate chiar cu probleme de stress sexual, să mănânce cât mai multe alune.

Alunul -Corylus avellana- este un arbust cu frunze căzătoare, cu mâțișori sau muguri primăvara și cu ciorchini de alune toamna. Frunzele au fost folosite chiar ca substitut pentru tutun.

 În mitofolclorul românesc, alunul este un arbust fermecat. Denumirea geto-dacică de APOLLON, ca Însuși Zeul Luminii, vădește că avea un rol de frunte în datinile Daciei, cu puteri deosebite.

Alunele sunt consumate înainte de ritualul de divinație. Un amestec gen terci era făcut din muguri de alun, păpădie, rocoină, măcriș și fulgi de ovăz, iar amestecul trebuia luat dimineața și seara pentru vindecarea răcelilor, durerilor de gât și viermilor.

Baghetele de alun simbolizează magia albă și vindecare. Bețele de alun sunt folosite pentru a găsi apă sau comori ascunse. Dacă sunteți afară și aveți nevoie de protecție, desenați un cerc în jur cu un băț sau o crenguță de alun. Pentru a primi ajutorul Zânelor si Zeilor în ritualuri, înșirați alune pe un șnur și puneți-l în casă sau în locul unde faceți ritualuri. Copacul este intr-o simbioza directa cu energiile Venusiene, seva provenita din tulpina acestuia fiind exceptionala pentru eliminarea pietrelor de la rinichi si din vezica.

Fotografie de Tima Miroshnichenko pe Pexels.com

Mugurii de alun sunt folosiți pentru diferite afecțiuni: hemoroizi, arterite ale membrelor inferioare, afecțiuni ale plămânilor, afecțiuni hepatice, ateroscleroză.

Alunul a fost intrebuinţat in ritualuri magice, superstiţii sau ca leac in medicina populară, mâțișorii de alun se puneau in mâncarea păsărilor de curte pentru a grăbi ouatul sau chiar şi la tămăduirea muşcăturilor de şarpe.

Se mai crede ca alunul servea prin sacralitatea sa acelui om initiat, care trebuia sa fie cu mare credinta ca sa capete puteri deosebite si sa poata alunga ploile, furtunile si grindina abatuta peste culturi cu ajutorul vărguței de alun.

Copiii ce umblau toamna cu vitele la păscut cunoșteau alunul, mâncându-i mereu fructele.

În trecut, feciorii, păstorii sau păcurarii confecționau din ramurile sale fluiere și fluierașe, din care cântau o mulțime de cântece; Butnarii (dogarii) îi foloseau ramurile la cercuirea diferitelor vase, deoarece lemnul alunului este ușor de despicat și de îndoit; Moșnegii le foloseau pentru bastoane.

Din nuielele sale se confecționau coșere, furci de tors, furci și furcoaie de fân, colți de greble și multe obiecte trebuincioase gospodăriei.

Prin părțile Bucovinei și Transilvaniei, alunul era cunoscut drept „tufă”.

Pe lângă numeroasele-i întrebuințări practice, alunul avea și mare putere magică, supranaturală, cu efect pronunțat asupra șerpilor și a spiritelor necurate.

Vrăjitoarele albe foloseau vărguțele de alun pentru descântecul „de mușcătura șerpilor”, pentru „ursită” sau „pe dragoste”. Fără ele vrăjile acestea n-ar avea efect, ceea ce le făcea să fie un element esențial, des căutat de vrăjitoare.

Pe lângă numeroasele-i întrebuințări magice, alunul era folosit foarte mult și în treburile gospodărești, sau chiar ca și leac pentru diverse afecțiuni.

Unele românce din Bucovina opăreau oalele în care puneau de obicei laptele de vacă, cu sucul rămurelelor tinere de alun, crezând că astfel laptele se prindea mai bine și mai degrabă.

De asemenea, femeile aveau credința că floarea de alun (tufă) era bună pentru bețivi. Ele adunau câte 9 floricele de alun de la 9 tufe și le puneau în agheasmă (apă sfințită) ca să mocnească. După ce mocneau, o anumită cantitate se administra bețivului, pe când preoții erau la biserică, ca și leac permanent pentru dependența de alcool.

Un leac pentru ‘beșica rea’ sau pustula malignă era un amestec din sâmburi de alune, de bostan și de mac pisați bine, cu groscior de vacă (smântână care se formează deasupra laptelui nefiert) și încălzit. Pasta astfel obținută se aplica pe bășică, urmând ca aceasta să înceapă să coacă, să se spargă și apoi să se vindece.

ALUNUL a avut și mai are foarte multe întrebuințări magice, medicale și casnice. Lemnul frumos, elastic și ușor, se folosește pentru cozi de unelte. Cu crengi despicate se cercuiesc și pereții caselor de lemn, iar din nuiele desfăcute în fâșii se fac coșuri. Ca lemn de foc, arde foarte iute, cu o mare putere calorică și dă un mangal de bună calitate. Din alun se mai meșteresc diferite obiecte casnice și de uz personal: furci de tors, bâte, fluiere etc. Fructele, comestibile, conțin amidon, zahăr și sunt întrebuințate dulcețuri și produse de patiserie. Scoarța și frunzele conțin tanin, ulei eteric și quercitină.

Alunele sunt bogate în fosfor, magneziu, potasiu și cupru. Alunele cu miere de albine vindecă tusea cronică. Măcinați alunele cu un mixer, adăugați miere de albine astfel încât să se formeze o pastă, care este mâncată de mai multe ori pe zi, în doze de o lingură. Se adaugă și puțin piper pentru a elimina flegma. Părți folosite: alunele, mugurii.

Alunul era foarte întrebuințat în medicina tradițională românească. Astfel, cu un bețigaș de alun verde, înfierbântat în spuză, se ardeau păduceii de pe talpă.

Împotriva bubelor dulci, eczemelor și pecinginei se întrebuința seva ce iese prin capetele verzi, când sunt puse pe foc, ori se spălau cu decoctul din coajă și din frunze.

Prin județul Brăila, alunele se pisau, se puneau în rachiu de drojdie cald, amestecat cu untdelemn, și se dădeau împotriva vătămăturii. Prin unele ținuturi ale Moldovei, se făceau copiilor slăbănogi băi de alun, ca să se întărească.

Prin Vâlcea, ceaiul din floare de alun se întrebuința în boli de piept. Cu alune arse și muc de lumânare de seu se ungeau copiii pe sprâncene, ca să le crească mari și negre.

Uleiul de alune presat la rece este foarte util contra teniei și se ia pe stomacul gol câteva zile la rand câte o linguriță. Pentru înfrumusețare este foarte bun in masarea pielii uscate, dar și în diverse afecțiuni dermatologice.

Ceaiul din frunze de alun împreună cu cel de frunze de castan se folosește foarte bine în afecțiuni circulatorii(varice, flebite etc) și probleme ale inimii. La fel de eficiente pot fi pe lângă consum și băile generale ale corpului în prevenirea și ameliorarea acestor efectiuni în amestec și cu levănțică, traistă ciobanului și alte plante.

Tinctura din muguri de alun în combinație cu cea de castan în proporție 1/1 este foarte utilă în bolile circulatorii sau paralizii.

Afecțiunile în care se recomandă utilizarea internă și externă a preparatelor din alun sunt: afecțiuni circulatorii, afecțiuni cardiace, boli pulmonare,nefrite, în creștere (fructele și tinctura), anemie, fructe în cure de lungă durata, dereglări glandulare, depresie, dermatoze, diabet, eczemă, ememe ale picioarelor, flebite, hipertensiune(tincture de frunze de alun, cu tincture de vas și tincture de păducel), litiaze urinare(ulei), plăgi, răni, stări febrile, stres, ulcere ale pielii,varice, tuberculoză pulmonară-fructe măcinate cu miere.

Bucurați-vă de informațiile întregului articol!

Un CADOU minunat de Crăciun pentru tine, familie, prieteni și cei dragi poate fi cartea „ApiHerbal Dacica. Ritualuri pentru suflet, minte și corp cu miere și ierburi străvechi”, pe care o poți comanda la Editura QUARTO.  #edituraquarto#apiherbaldacica#lovincamelia#carti#selfhelp#sanatate#dezvoltarepersonala#plante#plantemedicinale#miere#remedii#retete#terapie#masaj#baie#baicuplante#suflet#minte#corp#ritual#ritualuri#SPA#cărți#book#books#bookstagram#bookaddict

Va imbratisez cu multa iubire!❤️

Camelia

Nihil Sine Deo

Azi este ziua Soarelui, Duminică. Din străvechi timpuri putem rememora expresii din Limba Latină care ne pot aduce reverberațiile sufletului nostru milenar. 

‘Nihil Sine Deo ‘ înseamnă „Nimic fără Dumnezeu“ 

Fotografie de Valiphotos pe Pexels.com

Iată ce spune Platon în scrierile sale amintind despre o discuție dintre Socrate și Theodoros:

”Într-adevăr, omul trebuie să se deschidă pentru ceea ce s-a numit idee și, plecând de la mulțimea de simțiri, să ajungă la unitatea cuprinsă în actul judecării. Or, aceasta nu-i alta decât reamintirea lucrurilor pe care sufletul nostru le-a văzut cândva, pe vremea când, în tovărășia unui zeu, abia de-și arunca privirea spre cele pe care noi, în viața de acum, le socotim reale; ci ochii săi erau țintiți spre înalt, către realitatea cea adevărată.

De aceea, pe bună dreptate, doar gândirii celui care îndrăgește înțelepciunea îi este dat să aibă aripi. Căci, pe cât îi e putința, ea se îndreaptă neîncetat cu ajutorul aducerii-aminte către acele lucruri pe care un zeu, tocmai pentru că le are în vedere, își dovedește firea lui zeiască.

Iar omul care știe să se folosească de acest soi de amintiri, dovedindu-se desăvârșit inițiat în tainele desăvârșite, e singurul în stare să devină cu-adevărat desăvârșit.

Însă în timp ce el trăiește desprins de toate câte-s poftite de omeneasca râvnă, nestăruind decât în preajma a ceea ce-i divin, cei mulți, fără să înțeleagă că el e locuit de-un zeu, găsesc cu cale să îl mustre”(sursa Platon, Opere complete, vol. II,  trad. G. Liiceanu, București 2002).

Vă îmbrățișez cu multă iubire!

Camelia

Fii ceea ce ești și elimină tabuurile legate de ‘impurități’!

Fii ceea ce ești și elimină tabuurile legate de ‘impurități’!

Dacă cândva nu ne gândeam și nu discutam deschis despre lucrurile simple din viața noastră în familie, cu prietenii sau cunoscuți, astăzi este ceva normal. Poate că anumite părți neplăcute din viața noastră merită scoase la suprafață, discutate, comunicate,  dezbătute și informate suficient astfel încât, chiar dacă par stânjenitoare sau neplăcute, să nu le evităm  pentru că pot reprezenta chestiuni esențiale care ne pot pune în balans calitatea vieții și a sănătății.

Din punctul meu de vedere, strict, am trăit într-o familie în care comunicarea era esențială, pe orice temă. Formarea mea, încă din fragedă copilărie, apoi ca adolescență și viitor adult, s-a datorat nu doar experiențelor  prin care am trecut, cât și a subiectelor abordate foarte deschis de către părinți și bunici.

Sunt Femeie! Iar abordarea directă a temei Feminității și subtilului ei, dar și a profunzimii acestei fațete  delicate, am desprins-o din discuțiile foarte deschise cu Mama mea, apoi cu Bunica din partea mamei.  Fără rușine sau puditate, tematica mi-a fost explicată în pași mărunți și detaliați.

Acest aspect sensibil include însă și o alta parte pe care am observat-o din viața trăită și practicată zilnic, aceea că Femininul are o putere neobosită și include în el o forță, poate nu fizică în mod deosebit, însă energetică, în care cuprinde si ‘Masculinitatea devoratoare ‘de a trece peste orice obstacole, de a infrunta primejdii, de a se ridica pe Sine peste limite, poate imposibile, cuprinzând o chimie ondulatorie în interiorul ‘Ființei Cosmogonice’:iubire nemărginită, credință neobosită și voință ancestralo-telurică de a învinge orice obstacol.

Fotografie de Pixabay pe Pexels.com

De ce vreau să scriu despre ‘tabuurile legate de impurități’?

De fiecare dată când aștern cuvintele, simt , simt, simt mai mult decât ‘ a gândi’ la rece totul. Sincer, niciodată nu planific ce să scriu, ci intuitiv ,mă las doar să curg prin cosmosul meu și rezonez cu Ființă mea întreagă, născută din lumina Divină, ca fiecare dintre noi toți.

Iubesc viața, iubesc natura , iubesc lumina, iubesc oamenii, iubesc animalele și gazele, iubesc întreg Pământul și Cerul cu infinitele lui sclipiri Divine și cred în Divinul din mine, din tot și din toate.

‘Impuritățile’ acestea văzute în general se referă la stări:

-Sufletești, manifestate ca stări apăsătoare energetic-emoționale

-Mentale, manfestate prin judecați grele sau fixe sau șablonări ale gândirii înscrise într-un ‘cerc vicios’

-Fizice , manifestate ca perturbări ale functionalitatilor organismului, disconfort, dureri, afecțiuni ușoare și îmbolnăviri cronice .

Oricum ar fi, viața merge înainte, însă fiecare ‘impuritate’ e necesar a fi conștientizată de fiecare Om  în parte, ca Ființă Întreagă, analizată pentru a i se detectata sursa provenienței, denumită clar, pronunțată verbal sau în scris și comunicată transparent cu membrii familiei sau alte persoane abilitate/specializate într-un anumit domeniu specific, apoi găsite soluțiile eliminării cauzei clare și remodelarea traseului vieții la nivel sufletesc, mental și fizic.

Nimeni nu le știe pe toate, clar!

Eu vă voi transmite doar din propriile experiențe și învățături ceea ce am dedus și simt. Sunt un Om obișnuit, modest și cu multă credință, care și-a descoperit ‘puterile  ființării’ printr-o cale a invatarii, plină de iubire, dar și suferință. Însă fiecare dintre voi puteți face alegerile în viață singuri, așa cum simțiți conform puterilor proprii pe care le conștientizați, având la bază credința în Divinul Interior, iubirea și speranța. Aici e secretul deschiderii căii fiecăruia dintre noi!

Azi am găsit oportun să vă scriu despre eliminarea impurităților corpului care uneori devine un subiect ‘tabu’.

Cei care se vor gândi să omită existența unor funcțîi vitale ale corpului fizic de eliminare a impurităților  se simt rușinați poate. Dacă educația din familie a fost să nu cerceteze și să nu discute deschis despre lucrurile ce țin de propriul suflet, minte și corp sau cele care țin de propria intimitate, un astfel de Om nu va afla despre existența lor, decât în momentul în care ceva îi va perturba sau se vor simți rău. Intenția benefică spre care merg este de creștere a percepției individuale pentru preîntâmpinarea unor dezechilibrde majore și îmbolnăviri de orice fel.

Strămoșîi noștri credeau că înainte de toate sufletul trebuie liniștit, mintea ordonată , astfel încât corpul  să fie curat și sănătos.

Un comportament convențional, rece, distant, de a nu discuta despre anumite problemele , stări și trăiri de orice fel , eșuează de multe ori în diverse boli și o sănătate precară. Zen-ul vieții nu constă în evitarea negurilor , ci confruntarea lor și ieșirea din starea de negare, durere profundă sau  nepăsare , că o răceală  inconștiență , mergând pe linia curajului de confruntare, apoi conștientizare a stadiului actelor, faptelor și funcțiilor corpului expus unor stimuli extrinseci și intrinseci.

Ce vă sugerează noțiunea de reziduri sau impurități eliminate de organism?

Am o serie de cunoscuți care, din păcate, suferă cronic de constipație.Să ne fie rușine sau să ne punem  întrebări ca să găsim soluții? Corpul are multe feluri de răspunsuri și soluții în ceea ce privește eliminarea ‘ impurităților’.

Teoriile chineze consideră că ceea ce ingerăm este vital, iar digestia are un rol foarte important în echilibrul organismului, la fel ca și Hata Yoga(sănătatea corpului) și în Ayurveda.

După ce organismul uman își extrage substanțele nutriente necesare din alimente, el decide conform  funcțiilor sale, care sunt un surplus rezidual, ce este necesar  a fi eliminat ca  și impurități. Din cercetările efectuate s-a constatat că fiecare om elimină cam jumătate din ceea ce mănâncă zilnic. Materiile fecale ale acelora care urmează o alimentație ponderată și echilibrată sunt reduse și mai  puțin nocive.

După efectuarea procesului digestiv al alimentelor ingerate în stomac și în intestinul  subțire,  acestea  ajung în colon sau intentinul gros. Apendicele vermicular reprezintă exact primul segment rudimentar al colonului, care de cele mai multe ori, încă din copilărie sau tinerețe este eliminat prin operație chirurgicală. De ce? Datorită unei inflamații a apendicelui prin descărcarea intestinului subțire în intestinul gros cauzată de alimentele necorespunzător digerate, de cele mai multe ori nesănătoase.

Colonul este un canal gros de scurgere prin care trec toate rezidurile , adică ‘impuritățile’ organismului.  Natura a organizat acest proces astfel încât eliminarea să se producă rapid, iar Omul , la fel ca  și animalele,  să se conformeze legilor naturii, îndeplinind această funcție de curățare de ‘ impurități’.

În vremurile noastre, omul ajuns mai civilizat, își creează singur obstacole în amânarea curățeniei  ‘impurităților’ neasimiland cantitatea optimă de lichide necesare și consumând alimente mai puțîn naturale, foarte procesate cu diverse chimicale și grăsimi nesănătoase. Și dacă Omul nu își acordă cantitatea de lichide necesară pentru dizolvarea rezidurilor și trecerea lor în intestinul gros, atunci începe constipația  care atrage după sine un lung șir de boli, a căror simptome sunt de multe ori nebagate în seamă.

Persoanele care suferă de constipație nu conștientizează real riscul la care se expun . Constipația reprezintă faptul că  intestinul gros nu se curată corect și complet, o stare sufletească apăsătoare de închidere  sau neacceptare de cele mai multe ori generată de frică de abandon și fixism mental pe ‘ dacă o să cadă drobul de sare’.

Materiile fecale neeliminate complet ajung să fie reabsorbite în organism prin sânge  ca toxine, ducând  la riscul unei ‘ autootraviri’ cu repercursiuni asupra digestiei în general, a ficatului și rinichilor. Aceste ‘impurități’ neeliminate crează o îngroșare a pereților colonului, care în timp, devin materie dură și toxică  pentru întregul organism, intervenind un proces de putrezire care înlesnește apariția viermilor intestinali și limbricilor.

Dacă în cursul unei zile un om nu bea suficient lichid, atunci se ajunge la îngroșarea pereților  intestinului gros care produce o mulțime de dezechilibre ale organismului și îmbolnăviri.

În familie am învățat că procedurile de clismă cu ceai de mușețel, salvie și gălbenele sunt benefice pentru  curățarea colonului prin injectarea cu ceai cald în zona rectală. Bunicul meu a suferit de acest gen de  constipație cam toată viața, înrăutățindu-se în jurul vârstei de 70 de ani.A scăpat de această  constipație grea printr-un tratament cu clismă de 7 zile, efectuat în fiecare lună, timp de 3 luni de zile, la fiecare ciclu de Luna în descreștere. Bineînțeles că tratamentul de curățare era însoțit de supa magică cu ceapă  și rădăcinoase ca morcov și pătrunjel, dar și multe frunze de pătrunjel, pe care bunicu o consuma de 3 ori pe zi, însă și ceaiuri din diverse plante pentru digestie, ficat și rinichi.

Bunica îi fierbea 1 litru de ceai pe care i-l inocula cu o seringă și un furtun special în zona anală și  îl ajuta  să își curețe intestinul gros prin masări circulare în sensul acelor de ceasornic asupra obdomenului. Drept urmare multe dintre stările de indigestie, constipație, disconfort și oboseală s-au ameliorat în mod  excepțional. Bunicu a trăit până la 86 de ani având o stare destul de normală de funcționare a colonului.

Chiar și eu, înainte de a mă opera de apendicită am efectuat o astfel de clismă cu ceai acasă. Nu știu dacă va amintiți sau știți, însă în spitale se efectuau înainte de operații diverse clisme clasice cu apă caldă și săpun.

După ce am studiat terapiile Orientale de masaj și tratament holistic de preîntâmpinare a unor îmbolnăviri, am înțeles cât de mare este importantă pe care indienii o acordă detoxifierii. Ei nu încep nici un tratament al  vreunui pacient, indiferent de dezechilibru sau afecțiune decât după ce se face detoxifierea organismului. Printre multele forme de curățare a impurităților organismului practicate în Ayurveda, clisma are un rol special, la ei existînd clinici și centre specializate care se ocupă de acest gen de curățare a impurităților colonului.

Nu știu dacă v-a trecut prin mâna cartea despre Terapia Gerson sau ați citit-o. Mie mi s-a părut foarte  interesantă abordarea și programul explicat în detaliu pentru prevenția și tratarea unor diverse afecțiuni,  cât și a cancerului. Multe dintre pasaje seamana cu terapiile noastre laice, facute de bunici. Doctorul Gerson spune că autoadministrarea clismelor pe baza de ceai din cafea organică este esențială,  în afară de alimentația specifică și crearea unei stări sufletești cât mai bune a omului care suferă de orice fel de afecțiune.Se pot imbina cu tehnici de curățare pe baza de ulei de ricin, dar acest ulei nu este permis în cazul bolnavilor de cancer care au urmat sau urmează tratament cu citostatice.

Rețeta de ceai de cafea pentru clismă este destul de simplă pentru 5 zile de clismă efectuată dimineață. La 3 litri de apă fiartă se adaugă 15 linguri de cafea râșnită organică. Se lasă la fiert 10-15 minute, apoi se strecoară.Lichidul rezultat se împarte în 5 părți egale care se răstoarnă în 5 sticle de 1 litru. În fiecare sticlă se adaugă apă distilată până la umplere.Sau el mai adaugă că se poate adăuga ceai de mușețel în completare în loc de apă distilată. Fiecare sticlă de 1 litru reprezintă lichidul suficient pentru efectuarea unei clisme zilnice. Acest conținut înainte de utilizare se încălzește puțin , temperatura nedepășind 36-37 de grade.

Daca vreți să aflați mai multe despre practicile laice și moderne cu plante și produse apicole , în cartea ‘ ApiHerbal Dacica’ de la Editura Quarto, vă puteți bucura de o serie de informații foarte utile pentru sănătate cu produse apicole și plante strămoșești din vremea geto-dacilor, perpetuate în timp prin utilizările interne, dar și externe, tehnici de bai cu plante și masaj.

„Oare există cineva dintre voi care să nu se fi bucurat de acest gen de vindecări magice cu leacuri părinteșți și bătrâneșți? Cum am putea exista dacă nu am transforma imposibilul în ceva frumos, miraculos, că o adiere cu glas, că o șoaptă cu gust dulce, că o aromă cu iz fermecat? De aceea mi-a venit ideea să scriu această carte pe care să o intitulez APIHERBAL DACICA – ritualuri pentru suflet, minte și corp cu miere și ierburi străvechi, că să ne amintim despre miracolul din noi, din moși-strămoși.” ~ Camelia Lovin

Bucurați-vă de informațiile întregului articol!

❤️Un CADOU minunat de Crăciun pentru tine, familie, prieteni și cei dragi poate fi cartea „ApiHerbal Dacica. Ritualuri pentru suflet, minte și corp cu miere și ierburi străvechi”, pe care o poți comanda la Editura QUARTO.  #edituraquarto#apiherbaldacica#lovincamelia#carti#selfhelp#sanatate#dezvoltarepersonala#plante#plantemedicinale#miere#remedii#retete#terapie#masaj#baie#baicuplante#suflet#minte#corp#ritual#ritualuri#SPA#cărți#book#books#bookstagram#bookaddict

Vă îmbrățișez cu multă iubire!
Camelia

Telomerii poveștii ‘Tinerețe fără bătrânețe…’

Telomerii poveștii ‘Tinerețe fără bătrânețe…’

Oameni suntem și oameni rămânem până la finalul acestei vieți…! 

Important este să simțim cum trăim totul plini de o bucurie desăvârșită, născută din conexiunea cu Sursă și Sinele Suprem! Apoi de ce trăim, ce scop avem și cum îl întreținem, astfel încât să ne asigurăm o viață echilibrată, conțîn doar această Esență Eliberatoare în Lumina.

Dincolo de tot și toate, micul nostru ‘Sanctuar’ este corpul, cu care ne preumblam zi de zi.  Îmbătrânirea nu vine din decât din noi înșine și din acțiunile pe care le întreprindem cu noi înșine, cum ne expunem și la ce, cât acceptăm sau nu, cât ne stresăm sau nu, ce mâncăm, cum și cât, cât stăm sau suntem  în mișcare, cât dormim sau nu, ce, cum și cât respirăm, cât credem și iubim,  cât ne  lăsăm  să curgem  în  ritmurile Naturii și Universului Divin din Noi înșine și Tot și multe, multe….

Poate știți sau nu, însă genomul nostru are o structura complexă , iar știință genetică este în continuă  dezvoltare în căutarea de răspunsuri asupra ce ‘coduri divine ale luminii’ avem ascunse în corpul pe care îl ‘locuim’ și cum ne integrăm în sistemul vieții Universului.

Îmi ascult necontenit sufletul și intuiția celestă și sunt o călătoare printre comorile sublimului, la fel ca  oricare alt Om. Lăsând să curgă prin mine lumina, crezând necontenit în energiile divine, am găsit o idee care va poate interesa pe toți: Telomerii.

Ce sunt acești TELOMERI? Telomerii sunt din punct de vedere științific -terminațiile cromozomilor din ADN-ul nostru, având rolul de a proteja materialul genetic al celulei. De fiecare dată când o celulă se divide, scade numărul telomerilor până când celulă moare .Cu cât lungimea acestor telomeri este mai scurtă cu atât riscul și predispoziția la îmbolnăviri grave este mai mare, așa cum s-a concluzionat prin cercetările geneticii contemporane.

Dacă ne lăsăm purtați dincolo de configurația și structura materiei, e posibil să vedem ‘nevăzutul’ din Energia Sursă care rulează în noi oamenii, programe ale trezirii.

Fotografie de Leah Kelley pe Pexels.com

Prin cercetările din ultimii 20 de ani s-a descoperit că dimensiunea acestor telomeri influențează direct tinerețea biologică și starea noastră de sănătate.Chiar există analize care se pot face în ceea ce privește  lungimea telomerilor-Teleomere Analysis Technology- pentru a identifica acea vârstă biologică a organismului uman, fiind unul dintre cei mai buni biomarkeri de stabilire a îmbătrânirii generale a organismului și a evaluării sănătății. Poate că această analiză ne poate ajută să preîntâmpinăm apariția unor îmbolnăviri  incurabile.

Clar și foarte adevărat că nu toți oamenii, chiar dacă au aceeași vârstă, nu îmbătrânesc biologic la fel. De ce? Datorită stilului de viață adoptat personal, stresului la care suntem supuși și factorilor diverși care ne influențează ca stimuli din mediul extern și intern, la care ne expunem fiecare în mod unic.

Stresul emoțional este poate cel mai important factor al influențării vieții noastre, a șabloanelor  în care întrăm singuri prin reacții, emoții induse și apoi ca mecanisme de viață . Dar și ceea ce mâncăm, ce respirăm, câtă mișcare facem prin Natură și Soare, cât ne relaxăm mental, emoțional și corporal prin meditație și masaj, cât ne odihnim și multe altele. Iar Sufletul, dacă îl lăsăm liber să parcurgă firesc starea de expansiune a bucuriei vieții, printr-o curgere lină în uniunea cu Sursa Luminii, ne va ajuta la reunirea intr-un balans benefic a minții și corpului.

Profesorul Dr. Dumitru Constantin Dulcan afirmă clar, în multe dintre cărțile sale, că stresul este o reacție a organismului pe care o are la un șoc fizic, psihic și emoțional. Acest stres duce la blocarea activității neuronale, formarea de noi neuroni și conexiuni între ei, pierzându-ne capacitatea intelectuală în concluzie. Stresul acționează și asupra ADN-ului nostru și a cromozomilor și capetelor acestora, numiți telomeri, scurtandu-i, deci reducându-ne covărșitor durata de viață. Și să nu ne mirăm că, în final, sistemul nostru imunitar cedează din cauza stresului și ajungem să ne imbolnavim și chiar să suferim de boli grave diverse, tumori și cancere.

Știința evoluează și ne oferă unele soluții. Stă totuși în puterea noastră să alegem calea călătoriei prin această viață. Fiecare dintre noi vom căuta soluții salvatoare când ni se întâmplă ceva neplăcut, acesta  fiind un  șablon sau mecanism prin care funcționăm din păcate. Și oare e normal? Nu ar fi mai bine să ne liniștim  sufletele din goana zilnică și să accesăm căi în funcție de stilul nostru, așa cum simțim, astfel încât să ne  asigurăm un echilibru zilnic al vieții, înainte de a ne îmbolnăvi?

Foarte interesant este că s-a descoperit că există legume, plante medicinale și produse naturale care  ajută la menținerea și chiar la creșterea lungimii acestor telomeri, datorită concentrației mari în principii active, ajutând prin consum divers că preparate la intinerirea organismului și eradiacarea multor forme de cancer, chiar în faze avansate. Extraordinar este să constatăm că acest Univers Divin a tresărit și ne-a lăsat pe Pământ ca pe niște Amprente ale Luminii Originale, pe Toți Oamenii și Toate câte există,  în marea Mama Natură cu ierburi, plante, copaci și fructele lor.

Fotografie de Alena Koval pe Pexels.com

Hai să ne amintim dragilor, tradițiile naturiste ale poporului nostru din mii și mii de ani!

Nelipsite din alimentația și consumul familiei mele , dar și a multora dintre voi, încă din copilărie, erau toate fructele, legumele, cerealele lactatele , semințele, peștele, diverse preparate în casă, cât și plantele medicinale și produsele apicole. Când oamenii utilizau în viață lor toate acestea, în mod echilibrat, în fiecare anotimp în parte, duceau o viață sănătoasă și armonioasă. Îmbinarea cu ritmurile telurice și celeste , calmul, iubirea,credință puternică și bucuria de a trăi fiecare clipă erau și sunt în continuare determinante pentru o viață armonioasă. Pe vremuri nu aveam atât de multe preparate procesate, grăsimi nesănătoase, chimicale și conservanți, dulciuri și sucuri concentrate. Lumea era vie!

Și cred că putem să fim vii în continuare, iar riscul degradării vieții noastre și scurtării vieții biologice le putem evita prin educație comportamentală proprie , individuală. Cum? Voi decideți!

Constatarea cercetărilor actuale se referă la faptul că există specii de plante, legume și fructe care ajută la menținerea și creșterea lungimii acestor telomeri în ADN-ul uman.

Astfel fructele de pădure și toate fructele albastru-violet -struguri negri, prune, mure, coacăze negre, afine, fructe de șoc – sunt excepționale, conțînând antioxidanți puternici.Se adaugă zmeură, portocalele,kiwi și rodiile și ardeii roșii prin antioxidanții continuri și vitamina C.

La acestea putem adăuga o gamă întreagă de fructe, legume , semințe și plante : spanac,brocoli, conopidă, varză , fasole, năutul , morcovii, roșiile uscate, , semințele de chia, nucile, grâul germinat, semințele de dovleac, semințele de in, semințele de susan, migdale crude, arahide crude, orez brun, drojdia de bere, usturoi, ceapă, ciuperci, dar și uleiul de răpită, uleiul de susan, uleiul de nuci, uleiul de măsline, uleiul din samburi de struguri roșii.

La acestea toate putem adăuga și toate produsele apicole, însă cele mai importante fiind Lăptișorul de Matcă în acest proces al menținerii telomerilor , cât și Veninul de Albine folosit astăzi în terapii alternative prin acupunctură.

Să nu uităm însă de ceaiul verde care are proprietăți antioxidative foarte puternice.

Dintre plantele medicinale de la noi din țară aș adăuga Napraznicul(Geranium r.) care ajută foarte mult în normalizarea procesului de diviziune celulară.

Din Medicină Ayurvedica turmenicul care conține curcumina este excepțional în menținerea sănătății ADN-ului uman.

Din Medicină Tradițională Chineză Astragalus (Astragalus membră­na­ceus) o plantă excepțională care ajută la reintinerirea celulară, cât și algele marine precum binecunoscută Spirulina, însă cu predilecție Chlorella (Chlorella pyrenoidosa) care are un caracter puternic detoxifiant și de întinerire apoi, dar și Ciuperca tibetană(Cordyceps sinensis).

Există o limită foarte fină între percepția exterioară și cea interioară.

Totuși,  e necesar să ne înțelegem profunzimea Ființei noastre și să coabităm cu noi înșine într-un ciclu infinit al echilibrului, prin încredere și liniște, credință și iubire, iertare și mulțumire, acceptare și conștientizare, învățare și înțelegere, educare și practicare continuă ca să tindem spre starea de Iluminare si Armonie . Fără încredere și credință în noi înșine, nu va exista voința de a face față provocărilor vieții, fără să ne cunoaștem și iubim , nu vom accesa partea ‘nevăzută’ a Luminii Divine din Tot și Toate.

Și nu e orice fel de iubire de sine, e o accesare spre un nivel superior, prin care simțim prin fiecare celulă și fiecare por cum vibrăm la un ison cu Sursa creatoare a vieții proprii, într-o bucurie simplă, însă foarte plină în conținut.

 îmbrățișez cu multă iubire!

Camelia

Luna Plină, Apa de Lună si Scrisoarea către Sinele Tău

Luna Plină, Apa de Lună si Scrisoarea către Sinele Tău

Amintiți-vă să stați cu picioarele pe Pământ și să vă  uitați în sus, către Cerul sublim, cât mai des posibil!

Din punct de vedere astronomic, ne putem bucura de Lună Plină pe 19 Noiembrie 2021, noapte care aduce cu sine un cer minunat pe care vom putea observa, dacă este senin, planetele Venus, Jupiter și Saturn , însă și o cometă potențial vizibilă-cometa Leonard, care va trece cel mai aproape de Pământ pe 12 decembrie 2021 (fiind cea mai stralucitaoare cometa a anului), dar  și una dintre cele mai frumoase ploi de meteori ale anului-ploaia de meteori Geminide, cel mai bine observabile din 14 decembrie 2021, așa cum se specifică de către NASA.

Pe lângă aceste evenimente astronomice, cel mai important este momentul de Eclipsa parțială de Lună Plină de acum, fiind prima eclipsă în Taur, de la ultima din 2014. Se deschide acum un mare Portal energetic până în 2022. Această Eclipsă parțială aduce valuri de energie transformatoare, permițându-ne să facem un salt în evoluția conștiinței noastre și să ne trezim pur și simplu eliberând ceva din viața noastră, care ne împiedică să accesăm iubirea care suntem.

Oricum ar fi, în general, toate eclipsele au un rol de a aduce acele evenimente care să ne conducă spre locul și calea unde trebuie să fim. Poate că ar fi bine să ne gândim la schimbările care ne-au înfrumusețat Sinele și la modul în care reușim să le integrăm în viața și în ființa noastră completă-Suflet-Minte-Trup. Puteți pune pe hârtie, ca un jurnal de suflet, aceste daruri minunate manifestate ca întâmplări până la finalul anului, astfel încât să reușiți să vă conectați cu partea aceea ‘magică’ din voi, plină de frumos, lumină și iubire.

Fotografie de Alex Andrews pe Pexels.com

Se știe că Luna guvernează aspectele subtile, subconștiente și intuitive ale sinelui, iar creșterea și scăderea ei o reflectă pe a noastră. Când ne aliniem cu Luna, accesăm un curent de energie străvechi. O modalitate simplă de a face acest lucru este să faceți Apă pe Lună.

Puneți într-un bol sau borcan din sticlă transparent apă neîncepută, precum în credințele noastre populare, apă de izvor sau apă de băut curată, nu de la canal. Așezați acest recipient seara, undeva afară, pe marginea ferestrei, de unde se va observă Luna pe cer tot timpul nopții, lăsând apa în aer liber să se încarce sub lumina Lunii până dimineața în zori. Deoarece Luna afectează mareele oceanului, există deja o legătură energetică între elementul apă și Lună.

Puteți adaugă o intenție minunată,plină de lumină, izvoratadin toată inima voastră asupra acestei ape prin câteva firicele mici dintr-o plantă cu care rezonați sau 1 linguriță din câteva plante amestecate: pelin, rozmarin, busuioc, lavandă, lemnul Domnului și un gând minunat de multumire către Cerul Tatăl și Pământul Mama. E adevărat că Eclipsa diminuează energia Lunii, însă acum nu e o eclipsa completă. Luna aceasta va poate aduce energii de curățare și purificare a vechiului Sine, printr-o reîmprospătare fluidă cu lumină.

Apă Lunii funcționează din mai multe motive – primul este din cauza naturii elementului apă. Din punct de vedere energetic, apa este receptivă. Deține energia sau intenția a ceea ce este impregnat. Și în cazul Apei Lunii, apa acționează ca un burete psihic, țînându-se de energia pe care Luna o propagă din cosmos în lumea noastră. În acest fel, apa devine un fel de talisman, curpinzand energia planetară a Lunii pentru a fi folosită până la următoarea Luna Plină sau chiar mai mult timp, folosită mai specific pentru a se alinia cu o intenție din noi. Deci curățați-vă de vechi energii care va blocheaza, stabiliți clar intenția în planificarea clară a vieții, a pașilor de urmat, a ce vedeți excepțional în voi, făcând focus pe punctele tari pe care le aveți, dezvoltându-le pentru a vă aduce beneficii și schimbări pozitive în viață.

Fotografie de Artem Saranin pe Pexels.com

Vibrația sau energia Apei Lunii pe care o încărcați depinde de fiecare moment în parte, precum și de faza în care se află Luna. Deoarece Luna se află la cea mai puternică, mai vibrantă și dominantă manifestare în timpul Lunii Pline, acesta este momentul în care este de obicei creată Apa de Luna.

Faza culminanță a Lunii pline din 19 Noiembrie 2021se desfășoară tocmai într-o zi de Vineri, zi guvernată prin rezonanță de însăși Venus,  în plus aflându-se într-o minunată simbioză cu energiile Venusiene oricum foarte puternice în acest moment. Intențiile manifestate și ajustările în schimbări pe care le veți simți sigur domnesc peste munca de iubire de Sine și pentru a ne stimula sentimentele de valoare a Sinelui, cât și relațiile pe care le avem, dar și iubirea in general sipartea pecuniară a vieții.

Odată ce ți-ai dat seama ce fel de intenție se aliniază cu faza lunară care vine, clarifică intenția menționată, notând-o la timpul prezent pe o foaie de hârtie, deoarece aceasta spune Universului Divin că această intenție este deja a ta ‘ acum’. Îți poți scrie ție însuți o Scrisoare  catre Sineprin care povesteșți ce cureți și elimini din viata ta pentru că te blochează, lăsând loc schimbării și adaptării, umplerii tale cu tot ce ai mai frumos și luminos în suflet, având credință , încredere și multă iubire. Și așa și este! Scrisoarea o poți păstra și citi peste 1 an sau peste 10 ani și atunci vei observa evoluția ta și strălucirea variantei tale cele mai bune.

Odată ce ți-ai făcut Apa de Lună, citește-ți intenția cu voce tare și apoi ține  palmele deasupra apei. Încărcați Apa Lunii vizualizând energia lunară argintie care se mișcă prin coroana capului, în josul coloanei vertebrale, prin corp, în jos pe brațe, prin palmele în apă. Continuați să vizualizați această energie care se revarsă în apă, până când simțiți că apa este încărcată și strălucește argintiu cu intenția ta. Atunci ai încărcat Apa Lunii!

Această minunată Apă de Lună o poți imbutelia într-o sticlă  și utiliza oricând, păstrând amprenta energetică a intențiilor tale, căci așa este și așa rămâne.

Ce poți face cu ea: o poți utiliza adăugând puțin în cada în care faci baie sau recipientul în care te speli pe picioare sau față, la udarea florilor din casă, în prepararea mâncărurilor, preparate diverse și ceaiuri din plante pe care le consumi, în sprayuri de camera făcute în amestec cu alcool și uleiuri esențiale, în ungerea efectivă a corpului, în curățarea cristalelor și multe altele.

O Luna Plină magică vă   doresc!

Vă  îmbrățișez cu multă iubire!

Camelia

Ceapa, o Cenușăreasă care poate face minuni!

Ceapa, o Cenușăreasă care poate face minuni!

Comuna Ceapă, pe care o știm cu toții, e ca o Cenușăreasa pe care ar fi bine să o regăsim și iubim.

Dacă stau să mă gândesc puțin , personal am folosit-o în nenumărate moduri de-a lungul vieții. Sunt sigură că și voi! 

Hai să va enumăr câteva informații din practicile mele și ale familiei , de care nu mă lipsesc, in special în sezonul rece.Poate așa stârnesc să va amintiți, dar și să căutați multe alte utilizări ale Cepei pentru ale pune în practică cât mai simplu.

Eu am crescut într-o familie în care mama și bunica erau cunoscătoare de multe leacuri laice strămoșești pe baza de remedii naturiste cu plante medicinale și produse apicole.

Iată câteva utilizări minunate ale cepei pe care le folosesc și le știu:

1 ceapă crudă , zdrobită în căușul palmelor, o așezăm pe o farfurioară în camera, la cap, peste noapte.Mirosul ei pătrunzător provoacă un somn liniștit și desfundă nasul.În plus este un foarte bun dezinfectant aerului încăperii. A doua zi dimineață ceapa va avea o altă culoare, datorită procesului oxidativ și a absortiei impurităților din aer. Acest procedeu, contrar mirosului lăsat, este foarte bun pentru perioada rece, ajutând la preîntâmpinarea unor răceli și la ameliorarea lor.

Fotografie de Karolina Grabowska pe Pexels.com

1 ceapă crudă, decojita și pisată  cu un mojar, apoi adăugate 2 linguri de miere se lasă într-un castron acoperit de seară până dimineață.Sucul lăsat se consumă de 2-3 ori pe zi între mesele principale. Siropul mierii în  amestec cu sucul de ceapă este foarte eficient pentru tuse și diverse forme de răceli. Se poate amesteca  foarte bine și cu tinctura de propolis și sirop concentrat din soc și fructe sau muguri de pin preparate în casă,  luându-se preventiv în perioada rece- 2 săptămâni cu 1 săptămâna pauză, apoi reluat.

1 ceapă în coajă și 2 nuci uscate sparte, cu tot cu coajă, se fierb în 500 ml de apă, la foc încet până când lichidul scade la jumătate. Separat se prepară 500 ml de ceai de cimbru, busuioc și pătlagină,  câte 2 lingurițe  din  fiecare. Cele două preparate se strecoară, se combină și se mai dau într-un clocot și se lasă  la răcit  peste  noapte.  Se consumă 3 căni pe zi de decoct mixt călduț, cu miere, între mese . Preparatul este excepțional  în caz de răceli însoțite de tușe.

1 ceapă zdrobită amestecată cu puțînă untură caldă se pune pe un pansament/ tifon , se aplică pe coșul  pieptului că o compresa, acoperindu-se cu un prosop moale din bumbac în caz de răceli puternice. Eventual se înfășa inclusiv spatele cu o fașă de pansament lung și se leagă sub braț. Se poate dormi așa peste  noapte. Efectul este excepțional în privința ameliorării durerii și respirației.

Supă simplă din 3 cepe , 2 morcovi, 1 pătrunjel rădăcină și o legătură de pătrunjel verde , strecurată apoi se  poate bea ca un minunat preparat revitalizant, oricând, mai ales dacă nu va place să mâncați supe  și ciorbe  care susțin mult sistemul digestiv. Ajută extraordinar prin conținutul de vitamine și minerale din conținut,  ca un tonic imunitar. În special când răciți sau aveți orice gen de afecțiuni, această supă ‘goală’ e un elixir pentru sănătate.

1 ceapa taiata felii si mancata aproape in orice salata este foarte eficienta in preintampinarea cancerului .

Deci, să iubim Natura și micile ei miracole care sunt remedii pentru o viață sănătoasă!

Daca vreți să aflați mai multe despre practicile laice și moderne cu plante și produse apicole , în cartea ‘ ApiHerbal Dacica’ de la Editura Quarto, vă puteți bucura de o serie de informații foarte utile pentru sănătate cu produse apicole și plante strămoșești din vremea geto-dacilor, perpetuate în timp prin utilizările interne, dar și externe, tehnici de bai cu plante și masaj.

„Oare există cineva dintre voi care să nu se fi bucurat de acest gen de vindecări magice cu leacuri părinteșți și bătrâneșți? Cum am putea exista dacă nu am transforma imposibilul în ceva frumos, miraculos, că o adiere cu glas, că o șoaptă cu gust dulce, că o aromă cu iz fermecat? De aceea mi-a venit ideea să scriu această carte pe care să o intitulez APIHERBAL DACICA – ritualuri pentru suflet, minte și corp cu miere și ierburi străvechi, că să ne amintim despre miracolul din noi, din moși-strămoși.” ~ Camelia Lovin #edituraquarto#quartociteste#apiherbaldacica#lovincamelia#carti#selfhelp#sanatate#dezvoltarepersonala#book

Vă îmbrățișez cu multă iubire!

Camelia