Ceapa, o Cenușăreasă care poate face minuni!

Ceapa, o Cenușăreasă care poate face minuni!

Comuna Ceapă, pe care o știm cu toții, e ca o Cenușăreasa pe care ar fi bine să o regăsim și iubim.

Dacă stau să mă gândesc puțin , personal am folosit-o în nenumărate moduri de-a lungul vieții. Sunt sigură că și voi! 

Hai să va enumăr câteva informații din practicile mele și ale familiei , de care nu mă lipsesc, in special în sezonul rece.Poate așa stârnesc să va amintiți, dar și să căutați multe alte utilizări ale Cepei pentru ale pune în practică cât mai simplu.

Eu am crescut într-o familie în care mama și bunica erau cunoscătoare de multe leacuri laice strămoșești pe baza de remedii naturiste cu plante medicinale și produse apicole.

Iată câteva utilizări minunate ale cepei pe care le folosesc și le știu:

1 ceapă crudă , zdrobită în căușul palmelor, o așezăm pe o farfurioară în camera, la cap, peste noapte.Mirosul ei pătrunzător provoacă un somn liniștit și desfundă nasul.În plus este un foarte bun dezinfectant aerului încăperii. A doua zi dimineață ceapa va avea o altă culoare, datorită procesului oxidativ și a absortiei impurităților din aer. Acest procedeu, contrar mirosului lăsat, este foarte bun pentru perioada rece, ajutând la preîntâmpinarea unor răceli și la ameliorarea lor.

Fotografie de Karolina Grabowska pe Pexels.com

1 ceapă crudă, decojita și pisată  cu un mojar, apoi adăugate 2 linguri de miere se lasă într-un castron acoperit de seară până dimineață.Sucul lăsat se consumă de 2-3 ori pe zi între mesele principale. Siropul mierii în  amestec cu sucul de ceapă este foarte eficient pentru tuse și diverse forme de răceli. Se poate amesteca  foarte bine și cu tinctura de propolis și sirop concentrat din soc și fructe sau muguri de pin preparate în casă,  luându-se preventiv în perioada rece- 2 săptămâni cu 1 săptămâna pauză, apoi reluat.

1 ceapă în coajă și 2 nuci uscate sparte, cu tot cu coajă, se fierb în 500 ml de apă, la foc încet până când lichidul scade la jumătate. Separat se prepară 500 ml de ceai de cimbru, busuioc și pătlagină,  câte 2 lingurițe  din  fiecare. Cele două preparate se strecoară, se combină și se mai dau într-un clocot și se lasă  la răcit  peste  noapte.  Se consumă 3 căni pe zi de decoct mixt călduț, cu miere, între mese . Preparatul este excepțional  în caz de răceli însoțite de tușe.

1 ceapă zdrobită amestecată cu puțînă untură caldă se pune pe un pansament/ tifon , se aplică pe coșul  pieptului că o compresa, acoperindu-se cu un prosop moale din bumbac în caz de răceli puternice. Eventual se înfășa inclusiv spatele cu o fașă de pansament lung și se leagă sub braț. Se poate dormi așa peste  noapte. Efectul este excepțional în privința ameliorării durerii și respirației.

Supă simplă din 3 cepe , 2 morcovi, 1 pătrunjel rădăcină și o legătură de pătrunjel verde , strecurată apoi se  poate bea ca un minunat preparat revitalizant, oricând, mai ales dacă nu va place să mâncați supe  și ciorbe  care susțin mult sistemul digestiv. Ajută extraordinar prin conținutul de vitamine și minerale din conținut,  ca un tonic imunitar. În special când răciți sau aveți orice gen de afecțiuni, această supă ‘goală’ e un elixir pentru sănătate.

1 ceapa taiata felii si mancata aproape in orice salata este foarte eficienta in preintampinarea cancerului .

Deci, să iubim Natura și micile ei miracole care sunt remedii pentru o viață sănătoasă!

Daca vreți să aflați mai multe despre practicile laice și moderne cu plante și produse apicole , în cartea ‘ ApiHerbal Dacica’ de la Editura Quarto, vă puteți bucura de o serie de informații foarte utile pentru sănătate cu produse apicole și plante strămoșești din vremea geto-dacilor, perpetuate în timp prin utilizările interne, dar și externe, tehnici de bai cu plante și masaj.

„Oare există cineva dintre voi care să nu se fi bucurat de acest gen de vindecări magice cu leacuri părinteșți și bătrâneșți? Cum am putea exista dacă nu am transforma imposibilul în ceva frumos, miraculos, că o adiere cu glas, că o șoaptă cu gust dulce, că o aromă cu iz fermecat? De aceea mi-a venit ideea să scriu această carte pe care să o intitulez APIHERBAL DACICA – ritualuri pentru suflet, minte și corp cu miere și ierburi străvechi, că să ne amintim despre miracolul din noi, din moși-strămoși.” ~ Camelia Lovin #edituraquarto#quartociteste#apiherbaldacica#lovincamelia#carti#selfhelp#sanatate#dezvoltarepersonala#book

Vă îmbrățișez cu multă iubire!

Camelia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s