Plămânii și conținutul sănătății lui ‘A FI’

Plămânii și conținutul sănătății lui ‘A FI’

Cu siguranță cea mai mare dorință a fiecăruia dintre noi este de ‘A FI’! Dar cum este conținutul acestui ‘A FI’?

Conținutul se poate rezuma că prin pas la simpla exercitare a respirației pe INSPIRAȚIE, LINIȘTE, EXPIRAȚIE. Și oare are conținut complet pentru viață aceasta, doar mecanica funcționalității corpului prin sistemul respirator?

Cum respiri când ești plin de viață , curaj, bucurie, nerăbdarea de a parcurge pașii prezentului cu o energie debordanta a iubirii și încrederii în Sine, credinței și acțiunii prin acceptarea că nimic nu te poate învinge, că poți să mergi pe drumul tău, să iți conduci pașii prin intuiția inimii, fară să vezi vreun obstacol iminent care să te perturbe din propriile vise și scopuri proiectate despre varianta ta cea mai buna, triumfătoare a iubirii prin țoață ființă ta ?

Cum respiri când ești plin de gânduri și emoții care te obstrucționează , te țin legat de mâini și de picioare, când nu-ți mai găsești energie suficienta să prinzi din urma visele tale minunate, pentru că întâlnești doar ziduri limitative ale mintii, când intri în rutina unui blocaj al voinței de a accepta că poți mai mult, chiar să nu poți să te desprinzi de diverse legături, când te lași prada viselor altora și acolo iți consumi țoață energia în acest sens, când inima nu ți-o mai asculți și te rezemi de pereții hologramistici ai unor frici și dependente induse de altceva/altcineva din exterior?

Și ajungi să nu mai respiri fericirea micilor împliniri zilnice ale ființei proprii, te otrăvești cu emoții stârnite doar din tine prin iluzii…sau ajungi să nu iți mai dorești nimic…

De ce? Pentru că nu te lași să curgi liniștit, așa în bătaia vântului încrederii întine și credinței în Sinele Suprem, în lumina Soarelui fericirii, în văpaia Lunii și Stelelor viselor maiastre, în susurul apelor limpezi, în creșterea ierbii și copacilor aerului plin de recunoștință , în mișcarea și glasul pământului roadelor îndestulătoare, rostogolirea munților prin bogăția avuțiilor sale triumfătoare , în tăcerea și liniștea din adâncurile vieții născute din sămânță germinata a inimii pline de lumina și iubire …

Ce faci când nu mai poți respira suficienta bucurie în adâncul ființei tale’? Vrei să abandonezi și nu-ți mai dorești nimic, devenind trist sau mai rău, intrind în stări melancolice acute și chiar determinând o slăbire a imunității corpului, răcind ușor sau căpătând diverse afecțiuni ale plămânilor sau afectând întreagă calitate și sens al vieții tale. Simți intuitiv că nu mai ai consistenta suficienta în conținutul bucuriei de ‘ A FI’.

Când ajungi în asemenea situații, resetează-te fizic, mental și energetic că suflet, minte și corp, la nivelul Ființei Întregi!

Nimeni nu te poate învață nimic, tu alegi ce să faci și cum poți continua călătoria printr-o consistenta pozitiva, acest ‘ A FI’ al propriei vieți! Tu alegi să fii bucuros de viață, să respiri plin de încredere, să deschizi inima în lumina !

Exista o vorba din bătrâni când nu ești în ‘apele tale’ :’Da-ți doua palme!’

Luata metaforic expresia ar însemnă ‘să te trezești la realitatea proprie, a Sinelui’, să te vezi , să te conectezi la Sursa , să te simți și conștientizezi puternic și capabil să mergi mai departe,trecând prin foc și durere, însă fară să intri în stări de tristețe iremediabila, punandu-ți ‘frană’ singur. Ai încredere în tine, manifesta-ți credință , recunoștință, iubirea și lumina prin tot ceea ce faci și respiri, cu fiecare bătaie a inimii.

Fotografie de Anna Tarazevich pe Pexels.com

Însă exista și varianta interpretării acelei echilibrări din terapia laica, prin care cele doua palme ale tale pot deveni niste vectori energetici care să te ajute.Din familiile noastre tradiționale romanești ,mulți dintre noi am învățat prin practica intuitiva, că apropierea palmelor de zonele dureroase sau afectate ameliorează, calmează și reglează dezechilibre produse în organism atât fizic, cât și energetic.

Totul are legătură cu o credință indestructibila în forță noastră interioara sufleteasca, ghidare spre gândire constructiva, emoții de bucurie, împlinire, putere interioara și capacitatea maxima de autoregenerare și vindecare a propriului corp, minte și suflet prin iubire de Sine.

Vreau să vă amintesc că fazele Lunii, corelata cu puterea Pământului,cu ciclicitate pe interval de aproximativ 1 luna de zile, cât și puterea Soarelui , corelat cu puterea Cerului, din fiecare anotimp în parte, cât și mersul planetelor din sistemul nostru Solar, își îmbină energiile într-o simbioza energetica a fluxurilor de lumina cu care rezonează țoață viață. Într-un foarte vechi înscris de prin 1639 intitulat de Gromovnicul străvechi , un gen de Calendar străvechi agrar, exista dovezi ale unor predicții făcute asupra vremurilor omenirii, vieții și climei pe ani de zile, în funcție de Luna, Soare și cele 5 planete principale, care se considera că guvernau anii pe rand, din 7 în 7 ani.

Revenind la cele doua mâini, punctele centrale ale palmelor funcționează că extensii ale energiei Inimii, celei de-a patra Porți Energetice conform credințelor noastre laice, dar și teoriilor orientale: mâna dreaptă guvernează descărcarea de energie către periferie, care a fost produsă de diverse centre energetice(organe), mâna stângă guvernează recepția activă a energiei din atmosfera înconjurătoare, care hrănește diferite centre deficitare.

Fotografie de Pixabay pe Pexels.com

Energia Pământului este cea care predomina structura plămânilor noștri că organe, așa cum e denumita în teoria chineza-Yin. Totuși cum în fiecare Yang exista un Yin și în fiecare Yin exista un Yang:forță plămânului drept este dominata de energia Pământului, iar forță plămânului stâng de cea a Cerului. Folosind mâinile și puterea lor pe corpul uman, în zona plămânilor, poate ajuta enorm în ameliorarea unor stări de dezechilibre energetice.

Anotimpul Toamnei este specific energiei plămânilor, a melancoliei. Acum e un moment prielnic să creștem energia alchimiei elementelor din noi și a luminii. În tradițiile populare în lunile cu ‘R’ ale toamnei se începea creșterea imunizării întregului corp și întărirea energiei plămânilor, dar se continua procesul în toate lunile până în aprilie inclusiv, primăvara predominând detoxifierile sub diverse forme.

Și cum se făcea în mod natural aceasta întărire a imunității organismului : prin consumul de fructe ale anotimpului în primul rand din zona unde trăiești(mere, struguri, pere, prune, nuci, gutui etc),dar și legume(radacinoase multe crude, dar si o mare varietate conservate sub forme diferite preparate in casa ), cât și preparate din diverse fructe și plante făcute din cursul verii(sirop din flori de soc și fructe de soc, sirop de fructe de pădure, muguri de pin etc), preparate diverse din plante strânse vara și toamna pentru consum intern sau uz extern (salvie, cimbrișor, busuioc, menta, coada calului, mușețel, galbenele, angelica, urzica și multe altele), și nu în ultimul rand, produse apicole(miere, polen, propolis etc).

Și se pare că spiritul divin al remediilor laice romanești, pus în practica de cei de la tara, a funcționat mereu,prin inima deschisa a oamenilor către Cer și Pământ, îmbinând terapiile prin rugăciune și descant cu cea prin atingere a corpului prin energia mâinilor și masaj, cât și preparate din elementele desprinse din Natura-plante, fructe și legume utilizate pentru consum că diete bionaturiste, dar și prin cataplasme,comprese și bai ale corpului cu preparate din plante.

În terapiile actuale privite holistic, în scopul menținerii unui echilibru al energiei plămânilor și aparatului respirator, dar nu numai, se pot combina toate energiile activităților noastre de zi cu zi, îmbinate cu plimbări cât mai dese în Natura , sport, alimentația, meditația, produse fitoterapeutice , balneo-fizioterapie, masaj , meloterapie, cromoterapie dar și altele.

Masajul este o arta a echilibrării întregii noastre ființe , de prevenire în primul rand a unor dezechilibre majore și îmbolnăviri, dar și tratare, bineînțeles îmbinat cu toate celelalte parti ale viziunii integrative privind viață omului ‘quantic’. Poate că ar fi bine să conștientizam și să înțelegem că tot ceea ce facem zi de zi contribuie la armonia noastră completa -suflet, minte și corp. Nu trebuie să așteptam să suferim că să acționam în sensul fericirii de ‘ A FI’ sănătoși și radioși.

În ceea ce privește terapia de echilibrare în aceasta perioada a anului ,în viziunea mea că Terapeut în Masaj și practician de remedii cu plante din familie ,masajul spatelui pe zonele de intrare a energiilor, masajul zonelor reflexe din talpi , mâini, cap corelate cu energia sistemului respirator, digi sau presopunctura punctelor corespunzătoare meridianelor plămânului și intestinului gros, îmbinată cu terapia de masaj tui-na, utilizarea energiei mâinilor și a compreselor cu plante și uleiuri pe diferite zone ale tălpilor , parții anterioare a corpului, în special zona pieptului, și palmelor, vă pot aduce o mulțime de beneficii pentru o viață sănătoasă.

Daca vreți să aflați mai multe despre practicile laice și moderne cu plante și produse apicole , în cartea ‘ ApiHerbal Dacica’ de la Editura Quarto, vă puteți bucura de o serie de informații foarte utile pentru sănătate cu produse apicole și plante strămoșești din vremea geto-dacilor, perpetuate în timp prin utilizările interne, dar și externe, tehnici de bai cu plante și masaj.

„Oare există cineva dintre voi care să nu se fi bucurat de acest gen de vindecări magice cu leacuri părinteșți și bătrâneșți? Cum am putea exista dacă nu am transforma imposibilul în ceva frumos, miraculos, că o adiere cu glas, că o șoaptă cu gust dulce, că o aromă cu iz fermecat? De aceea mi-a venit ideea să scriu această carte pe care să o intitulez APIHERBAL DACICA – ritualuri pentru suflet, minte și corp cu miere și ierburi străvechi, că să ne amintim despre miracolul din noi, din moși-strămoși.” ~ Camelia Lovin

Vă îmbrățișez cu multa iubire,

Camelia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s