TRIADA MIRACULOASĂ a NATURII PRIMAVARA

SALCIA, LILIACUL și SASCHIUL

SALCIA, Salix fragilis este cunoscută în popor și sub denumirea de răchită, lozie, rachiteață, stravăț. În acest sfârșit de săptămână Salcia are ul rol magic al recunoștinței, fiind culese ramuri care sunt duse la biserica pentru sfințire și puse apoi la uși și la ferestre în semn de întâmpinare cu mare bucurie a Domnului.În tradiția populară, Salcia, având lemnul foarte moale, se utilzează la diverse împletituri de coșuri și alte obiecte casnice. Ea este conșiderată un leac excelent contra frigurilor, febrei și durerilor reumatice.Dar pe lângă acestea, Salcia este extraordinară atât ca uz intern, cât și extern ca remediu pentru o serie de dezechilibre și afecțiuni, fiind considerată ‘aspirina naturală’. Frunzele și scoarța se pot utiliza pentru ceauri consumate, băi, spălături, comprese și cataplasme. Ca utilizare externă este excelență pentru febra în caz de răceli, dureri ale oaselor, răni și inflamațîi purulente sau infectate, cât și ulcerații ale pielii.

LILIACUL, Siringa vulgaris este cunoscut ca fiind liliac sălbatic în tradiția populară , un arbust cu flori de culoare violet și cu un parfum puternic, îmbătător din lunile aprilie-mai.În tradiția populară, Liliacul este nelipsit din casele cunoscătorilor populari ca preparate macerate ale florilor cu miere, precum Șocul, sau macerate în ulei și alcool sub formă de tincturi.Maceratul cu Flori de Liliac 14-21 zile în ulei de floarea soarelui sau măsline presat la rece este foarte bun pentru diverse dureri ale picioarelor și oaselor în general, de natură reumatismala utilizat în masaj, dar și în stări de astenie florile sau uleiul macerat din flori, fiind introdus în băile corpului. Frunzele ajută mult în anghină pectorală, scăderea febrei și deparazitare intestinală primăvara, atât ca și infuzie consumată, cât și ca băi generale ale corpului.

Saschiul, Vinca minor este cunoscută popular și ca berbenei, caprifoi, cununițasau alte denumiri. Este recunoscută pentru acțiunea astringentă.În tradiția populară este recunoscută pentru importanța laxativa și purgativa sub formă de decoct, amestecat cu Coada Calului ajută la diminuarea mestruatiei. Ceaiul din flori poate opri lactatia și ajuta la înțărcarea copiilor.Unele cercetări spun că Saschiul amestecat cu Năpraznic și Rozmarin pot fi utilizate ca infuzie de câte 1 linguriță din fiecare plantă la 750 ml-1000 ml de apă, infuzate 15 minute în apă fierbinte și consumate de 3 ori pe zi, în orice cazuri de Cancer, chiar în momentele apelării la chimioterapie.

O BAIE a PICIOARELOR sau o BAIE GENERALĂ a CORPULUI cu RAMURI de SALCIE, FLORI de LILIAC și FLORI de SASCHIU pot fi excepționale pentru sănătate și preîntâmpinarea sau ameliorarea unor afecțiuni.Un minim automasaj al picioarelor sau un masaj profesionist al picioarelor și spatelui făcut de către un Specialist Terapeut, pot reprezenta Terapii Excepționale pentru viață, în sensul preîntâmpinării unor dezechilibre și al tratării unor afecțiuni în stadiu incipient.

Tot ce ai citit până acum nu reprezintă o „reţetă medicală atestată” care să te vindece. Este forma mea de dialog cu subtilul și cu energiile înconjurătoare, prin care vreau să te fac atent că TU eşti FORMULA CHIMICĂ MAGICĂ din acest UNIVERS care funcționează prin IUBIRE și ACCEPTARE. Nimic nu poate fi mai rău, decât să nu te lasiliber în curgerea ta fluidă, ca să îți mențîi activ echilibrul ENERGIEI VITALE, pentru că TU eşti parte din NATURĂ, iar ea trăiește în ține prin DIVIN.

Utilizarea interna se face pe baza recomandarii dozelor de catre un Specilist si nedepasirea cantitatilor de pe prospectele plantelor achizitionate sub forma uscata. Utilizarea externa are contraindicatii minime, insa este bine ca in caz de sarcina si alaptare sa evitati, iar in boli grave sa consultati specialistul curant.

Aș vrea să răspund prin acest fragment celor care m-au întrebat, fiind neincrazatori în LEACURI NATURALE.Da, sunt zeci de mesaje zilnic cărora aș vrea să le răspund personal ,însă nu am timp suficient! Va rog să mă iertați, însă sunt un Om Obișnuit!Nu sunt DOCTOR! Sunt un OM care PRACTICĂ și ÎNȚELEGE subtilul elemenetelor Naturii, care a citit și înțeles o mică parte dintr-un Univers Complex și doresc să îl fac transparent tuturor, prin simpla mea menire umilă.Pe cei care nu sunt de acord , nu rezonează sau nu vor să asimileze aceste noțiuni, îi rog să se dezaboneze și să renunțe la a mai primi informări de la mine sau grupurile pe care le-am creat.Unii cred că am nevoie de Like-uri! Nu mă interesează,nu mă interesează, nu mă interesează, sincer vă spun!Dacă vreți să ascultați, să citiți, să învățați și alceva decât știți deja sau să vă reamintiți și să dați share către prieteni, e decizia voastră! În rest, oricum viață voastră va aparține și crucea care vă poartă!

Deci, fiți liberi a vă încarcă cu energiile de care aveți nevoie și cu care rezonați! Fiți Binecuvântați!

Vă îmbrățișez cu multă iubire!❤️Camelia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s