PLANTE strămoșești și PLANETE

Vineri cu BUSUIOC  și VENUS în viața noastră

Fotografie de monicore pe Pexels.com

Se știe că ziua de Vineri se află sub influența planetei VENUS. Din popor cunoaștem aceste legături dintre zilele săptămânii și planete după denumirea lor:Luni -Luna, Marți-Marte, Miercuri-Mercur, Joi-Jupiter, Vineri-Venus, Sâmbătă-Saturn, Duminică-Soare,’zi lăsată de Dumnezeu’.

Planeta VENUS este cunoscuta prin diverse scrieri antice că avea legătură cu inegalabila zeiță a frumuseții, dragostei și fertilității Afrodita. Această planetă este asimilată la nivelul cosmosului interior al omului la nivelul rinichilor, organelor genitale feminine, a producției de hormoni feminini, eliminării toxinelor, cât și diverse sensibilității și afecțiuni ale pielii, guvernand energia iubirii, echilibrului și armoniei în ființa umană.

Dacă există tensiuni în relații în general sau în cuplu, dacă avem frustrări, atașamente si gelozie vor apărea diverse probleme la nivelul rinichilor, iar dacă nu există împlinire la nivel relațional  sau incapacitate de a iubi cu adevărat apar afecțiuni grave la nivelul pielii, iar frustrările și emoțiile afective în cuplu pot duce la apariția fibroamelor in cazul femeilor.

VINERI este o zi minunată pentru regăsirea iubirii, echilibrului și armoniei, a postului si a rugaciunii.

În ritualurile de feminitate BUSUIOCUL este o plantă magică  folosită din bătrâni pentru initiarea tinerelor fete și de mare ajutor în diverse dezechilibre VENUSIENE. Adesea la diverse șezători se rostau descântece sau se făceau băi cu plantă sau se puneau în par fire de busuioc sfintit pentru atragerea iubirii și împlinirii sufletești.

Din tradiția populară îți amintești cumva de BUSUIOCUL sfințit pus sub pernă pentru aflarea ursitului in vis? Dar de ceaiul de busuioc în amestec cu alte plante de leac contra tusei și a răcelilor îndulcit cu miere, dar și pentru stomac,digestive si sensibilitatea tranctului urinar? Dar de băile copiilor bebeluși sau chiar și ale adulților în care se adauga plantă pentru protecție și sănătate?

Busuiocul este o plantă sfânta în poporul nostru, cu ea sfintindu-se apa.

Apa în care se macereaza plantă la rece timp de 8-12 ore este considerată foarte eficientă pentru ochi și ten, efectuându-se clatiri ale fetei.

Fumigatiile cu busuioc se folosesc eficient pentru tuse și dureri în piep. Unguientele preparate cu plantă și untură, chiar și cu puțină ceară de albine se utilizează pentru diverse răni, leziuni ale pielii, la fel că și uleiul macerat cu busuioc care are o mare importantă în masajul corpului.

Busuiocul, Ocinum basilicum, ajută la preîntâmpinarea și tratarea multor dezechilibre ale organismului: infecțiilor tractului urinar precum nefrite și cistite, calmează  în caz de vene inflamate și varice, este antispastic puternic, tonic, și analgezic, antiinflamator în reumatism, spondiloze, poliartrită reumatoidă, scleroză multiplă, echilibrează în caz de anxietate, depresie, timiditate, labilitate psihomentală, spasmofilie, rău de mişcare, amețeli, migrene, cefalee, epilepsie, contribuie la deschiderea afectivă, stimulent al glandelor suprarenale, afrodiziac, cicatrizant al pielii, dezinfectant în eczeme, plăgi, micoze, flegmoane, ulcere ale pielii, ulcerele diabeticilor, îmbunătățeste imunitatea, e un bun antibacterian și antiviral.

În faza de Luna în creștere poți începe într-o zi de Vineri ehilibrarea și armonizarea interioară cu medittie și rugăciune, cu o baie folosind Busuioc sau consumând ceai cu această plantă, timp de 2 săptămâni .

Va îmbrățișez cu multă iubire!

Camelia

Un gând despre „PLANTE strămoșești și PLANETE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s