Bioterapii prin MASAJ-MÂINILE CU SUFLET DIVIN

MÂINILE TRACO-GETO-DACO-ROMÂNEȘTI

CU SUFLET DIVIN

Fotografie de mododeolhar pe Pexels.com

Oricât de mult evoluează Știința, oricât de mult am folosi noile tehnologii ale vieții contemporane, tindem să căutăm răspunsurile pe care strămoșii noștri pelasgo-traco-geto-daci, de acum mii și mii de ani le știau-Omul și Puterea Cosmogonică din interiorul său reprezintă CHEIA Evoluției. Poate că nu aveau computere, însă tehnicile conștiente pe care le practicau, precum și înțelegerea echilibrului și curgerii Energiilor Pământului și Cosmosului reprezentau Omul Centrat în Divinul din Sinele individual cuprins în SuperConștiința Neamului.

Credința puternică a regenerării continue, a echilibrării, vindecării și nemuriirii zvâcnea in viața supusă principiului Divin că ‘Totul este Unu și Unul ste Tot’.

De când mă știu, în obiceiurile familiei mele, puternic ancorată în legătura cu Natura cu darurile ei tămăduitoare, dar și cu Cerul, prin darurile luminii Soarelui, Lunii și Stelelor, credința continua să fie foarte puternică în Divinul care se naște prin noi și vibrează pretudindeni.

Mama m-a învățat din crezurile străvechi ale neamului nostru că, Mâinile și Picioarele noastre sunt ‘purtătoare de scânteie Divină’ și pot ajuta la vindecarea Corpului, Minții și Sufletului: mâinile ridicate spre Lumina se încarcă cu energii nebănuite, apoi împreunate în postura rugăciunii rostită în gând sau cu glas tare aduc căldura Cerului în inimă, iar picioarele goale așezate pe Pământ aduc în noi seva gliei pe care ne-am născut. Acolo, undeva în OM se întâmplă minunea, explicată chiar științific astăzi, când cele două energii subtile se îmbrățișează suav și recrează echilibrul.

Când simțim durere în corp instinctiv gestificatia este să ducem mâinile în locul respectiv, fără să ne gândim. E un instinct divinatoriu simplu de autovindecare. Când ne simțim agitați și împovărați mental de diverse situații stresante ne vine să fugim, să lăsăm tot și să ne descărcăm, să lăsăm absolut tot în urmă uneori, chiar încălțările și hainele de pe noi, că să ne simțim mai ușori. Atunci când ne descălțam și pășim alergând pe iarbă este o altă gestificatie simplă care ne vine din interior, fără a stă să ne explicăm științific de ce.

Însă aceste simțuri le avem în noi create de un precedent al gestificatiei strămoșilor de-a lungul miilor de ani, care sa întipărit în Noi toți, ca urmași ai lor.

Mâinile noastre sunt o comoară ‘Magică’ cu totul, cu palme și cu degete. Sunt o extensie, ca și părul de pe cap, a Sufletului, Minții și Corpului, sunt captatoare și transmitatoare de energie. Când vedem pe cineva pe care
îl îndrăgim mult și ne-a fost dor de reîntâlnire sau vedem pe cineva în suferință tindem să îl îmbrățișăm și să îl mângâiem. V-ați întrebat oare de ce? E că o Lumina care dansează în noi pe muzică Iubirii Divine și simțim, și trăim prin alte simțuri dezvoltate printr-o scânteie iluminatorie a unor stări de vibrație înalta, când vrem să dăruim pur și simplu, ceva blând și suav din noi înșine.

Așa ne vindecăm unii pe alții, cu inima deschisă larg, așa se crează uniunea de spirit și de fapt, așa circulă subtilul energetic Divin cu care suntem înzestrați. Și să va reamintesc ce simt eu din familie și ce simțiți și voi: ca Neam din Neamul nostru am fost și suntem cei mai calzi, cei mai darnici și primitori OAMENI. Să ne amintim mereu că acest aspect ne da puterea aceea a Luminii Calde și a Bogăției în Har pentru regenererare, echilibrare și vindecare venite din IUBIREA Divinului din NOI!

Mâinile noastre au un SUFLET DIVIN născut din NOI și îl putem folosi pentru ‘A DĂRUI’. Mama îmi spunea când m-a învățat mici trucuri despre ‘masajul laic’ pe care îl moștenise de la bunica, că Cerul condus prinrugăciune în inima, eliberează mintea, iar Pământul își urcă prin picioare seva energiilor prin puterea Lunii, pentru a ne da Extra-Senzitivitate în percepții și CURAJ, apoi mâinile împreunate preiau energia Luminii Divine din NOI pentru a o utiliza fie pentru autovindecare, fie pentru a vindeca un semen.

Legătura transmiterii este acel puternic ‘A CREDE’, creîndu-se astfel un CERC INVINCIBIL de ENERGIE. Și nu e magie, e o relație de atracție sau de respingere în care există sau nu un canal vibratoriu comun de comunicare. Mâinile captează și transmit ghidate de FORȚA PROPULSATORIE a CREDINȚEI și INTENȚIEI izvorâte din INIMA, echilibrată în IUBIRE și plină de CURAJ. Strămoșii noștri Traco-geto-daci știau secretul acesta moștenit de noi, din familii, din zonele rurale mai ales, unde oamenii nu și-au pierdut CREDINȚA și CURAJUL.

Sunt sigură că mulți dintre voi aveți părinți și bunici care va grăiesc aceste adevăruri necontenit. Oare nu cumva ele s-au moștenit din moși-strămoși? Oare nu cumva aceste obiceiuri terapeutice laice pot fi moștenite și de Noi, urmașii lor?

Nu știu dacă ați observat sau v-ați întrebat de ce dacă sunteți undeva la țară,într-un sat, aproape de Natură și Soare, de ce simțiți cum TIMPUL curge încet și va regășiți mai calmi, plini de energie și mai stăpâni pe voi?

Dacă trăiți la oraș, unde agitația și zvârcoleală neîntreruptă va obosește, va stresează, iar clipele fug , chiar dacă ieșiți într-un parc să va plimbați, faceți sport sau încercați să va rupeți de haos, la final de zi prin meditație sau introspecție, simțiți că timpul se mișcă mai repede? Știți ce se întâmplă de fapt? E un dezechilibru între Cer și Pământ, căci noi nu reușim să ne mai echilibrăm complet prin Natură în mediul urban!

În cultura Asiatică se spune Yin și Yang; avem prea mult Yang al vieții la oraș și o deficiență de Yin, adică prea puțin. Sigur, o soluție ar fi să va descaltati în mijlocul parcului, cu mult curaj, fără rușine, și să mergeți pe iarbă cu picioarele goale sau să îmbrățișați un copac și să închideți ochii, să va relaxați că să auziți sunetul Naturii, foșnetul verdelui, cântecul păsărilor, zilnic, iar o dată pe săptămâna să evadați undeva în Natură, departe de lumea dezlănțuită a orașelor.

La mine în familie, pe când eram copil, terapia în afară contactului cât mai des cu Natura, era forma de reechilibrare prin masaj de tip intuitiv, îmbrăcat în credințele de terapie laice. Rugaciunnea, gestică mâinilor de împreunare, pentru un timp de reculegere a minții și meditație în stil de liniștire, urmată de încălzirea palmelor prin frecare și aplicarea pe zonele cu probleme reprezentată fie de masajul pielii in genul frictiunilor sau doar de menținerea palmelor pline de energie pe zonele respective, era ca un întreg RITUAL de VINDECARE, ECHILIBRARE și ARMONIE.

Când eu eram obosită, răcită sau aveam diverse stări emoționale neprielnice mama se ocupa de mine și invers, în cazul ei. Îmi amintesc că în momentul în care aveam rol de Terapeut, palmele mele dogoreau o căldură imensă și instinctiv, parcă se plimbau pe diverse zone al corpului regrupand energii pe le care simțeam cum se mișcă, ca niște furnicături în diverse direcții. De fiecare dată, mama îmi confirma liniștirea, echilibrarea și eficienta masajului.

După ani și ani, dintr-o circumstanță a voinței Spiritului meu, am decis să urmez cursuri de masaj și să înțeleg mai bine aspectele subtilului acestor energii, pe care le simțeam manifestându-se real. Suplimentar am citit și practicat diverse tipuri de terapii, toate având ca numitor comun utilizarea palmelor sau a degetelor în scopul reechilibrarii și vindecării, ca o artă unică a sănătății pe cale naturală și nedăunătoare. Totul mi-a reamintit de tehnicile ‘ neemancipate’ de acasă, din familie, care aveau efecte scontate pe teremen scurt, cât și lung, prin practică consecventa, dacă nu zi de zi, măcar o dată la 2 zile.

Și stau și mă gândesc acum că Mâinile noastre sunt Lumina Pură! Indiferent de ce fel de noțiuni teroretice știm , învățăm sau aflăm ca noutăți,descoperite în Lumea Modernă, practicarea acestui stil de masaj cu mâinile sau cu degetele pentru echilibrare, regenerare și vindecare, constatăm că există de mii și mii de ani, ca o formă de cunoștințe adânc înrădăcinate în noi, unele scrise și altele nu.

Pe teritoriul vechii Dacii, chiar cu mii de ani înainte, din culturile Cucuteni-Turcu, au fost descoperite statuiete cu puncte, brazde și râuri armonios desenate pe trupuri sub formă punctelor și meridianelor energetice din culturile Asiatice, destul de scolarizate și mediatizate prin diverse cursuri de mulți ani buni încoace.

Poate că lipsa dovezilor unor descoperiri arheologice consistente sau nepopularizate pe teritoriul țării noastre, în genul unor scrieri clare despre acest gen de terapii, nu a făcut atât de cunoscute tehnicile vechi de mii de ani ale strămoșilor noștri, însă cred că ele au existat și s-au moștenit din generație în generație, până astăzi. Pe lângă Samanismul de peste 5000 de ani practicat aici, pe meleagurile Daciei Străvechi, dovedit clar,există nenumărate ritualuri și tradiții de vindecare prin jocul cu energiile subtile ale Cerului și Pământului care se întrepătrund prin Omul Cosmic Traco-geto-daco-român până în zilele noastre.

Va îmbrățișez cu multă iubire, Oameni Frumoși!
Camelia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s