Bioterapii cu PLANTE-Trandafiri, Rosa centifolia

Petalele de Trandafiri -BENEFICII

Fotografie de Jess Bailey Designs pe Pexels.com

PETALELE de TRANDAFIRI de dulceață, Rosa centifolia, se pot utiliza în diverse remedii cosmetice și terapeutice, dar și pentru răceli, gripe, astm și boli de piept, afecțiuni ale plămânilor, febra și dureri de inima și de spate.


CEAIUL din PETALE de TRANDAFIRI se prepară cu 2 lingurițe de petale uscate și mărunțite la 200-250 ml de apă, se fierb 5-10 min și se consumă 2 căni de zi. Se poate îndulci cu 1 linguriță de miere sau sirop de brad sau cu dulceață de trandafiri și se consumă timp de 2-3 luni, chiar preparat în alte combinații cu busuioc, cimbru, salvie și alte plante medicinale, fiind eficient atât în tratatea, cât și în preîntâmpinarea răcelilor, gripelor, astmului și afecțiunilor bronsice și pulmonare.


CEAIUL din PETALE de TRANDAFIRI și PELIN se poate prepară împreună cu 1 linguriță trandafiri și 1 linguriță pelin, fiind extrem de eficient în dureri de inima, dar și de spate și lombare. Se pot consumă 2 căni pe zi, timp de 7-14 zile, apoi pauză tot atât timp.


MIEREA ROZATA este un remediu atât cosmetic foarte bun pentru tenurile cu probleme, însă și pentru imunitate. 1/3 petale proapete de trandafir și 2/3 miere polifloră din surse de încredere, direct de la stupine, se macereaza 10-14 zile. Petalele apoi se pot strecura, iar mierea se consumă fie că îndulcitor, nu mai mult de 2-3 lingurițe pe zi în lunile cu ‘ R’ , fie că atare combinată eventual cu polen , propolis, lăptișor de matcă.


OȚETUL din PETALE de TRANDAFIRI este un remediu excelent folosit extern în efectuatea frectiilor și masarea încheieturilor de la mâini, a labei picioarelor și gleznelor, pieptului, spatelui, tâmplelor, gâtului în zona amigdalelor și urechilor, în caz de răceli, febra, dureri, inclusiv pentru dureri de spate neînsoțite de răceli, chiar dureri abdominale. Se prepară prin amestecarea a 100g de petale de trandafir proaspete sau uscate cu 1 litru de oțet de mere( sau 900 ml de oțet și 100 mlțuică sau alcool ‘de casă’) și 3 lingurițe de miere, care de lasă la macerat 10-14 zile, agitandu-se zilnic conținutul, apoi se strecoară și se toarnă maceratul obținut în recipiente din sticlă închisă la culoare perfect ermetizate.Pentru pielea sensibilă se poate ‘ îndoi’ cu 1/3 apă că să nu provoace iritații.


ULEIUL din PETALE de TRANDAFIRI se poate utiliza atât pentru cosmetică și frumusețe, cât și pentru masaj al întregului corp având un efect afrodisiac, antiinflamator, descongestionant, dezinfectant și de reechilibrare a energiilor , cât și în creșterea imunității. Se prepară cu 100 g de petale proaspete de trandafiri peste care se pulverizează puțîn alcool sanitar sau alcool dublu rafinat ‘ de casă’ lăsându-se 10-15 minute, apoi se pune la macerat 15-21 de zile în ulei de floarea-soarelui sau cânepă presat la rece.


BĂILE cu PETALE de TRANDAFIRI sunt excepționale pentru sănătate.Un amestec de PETALE de TRANDAFIRI , ACE de BRAD și flori de LEVĂNȚICĂ în cantitate de 240 g, în părți egale, fierte în 5 litri de apă 20-30 min și adăugate în cadă cu apă caldă, chiar adăugând 3 pic de ulei esențial de portocale amestecate cu 1 lingură de miere, cât și 100 g de sare grunjoasă , pot avea ca efecte principale remedierea și preîntâmpinarea de răceli, gripe, probleme respiratorii, dureri de spate, musculare, reumatice, liniștire nervoasă, relaxare și o stare pozitivă, pe lângă alte remedii ale altor afecțiuni.

Va îmbrățișez cu multă iubire!
Camelia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s